جشن گانش در هندوستان



جشن های سنتی, خدایان هند

گانش نام یکی از خدایان هندی ها است.

 

مراسم جشن گانش هر ساله از سوی هندوها برای «گانش» فرزند «الهه شیوا » و یکی از پنج خدای معتبر آئین هندوئیسم در حیدر آباد مرکز ایالت آندرا پرادش در اواخر تابستان برگزار می شود.

«گانش» در اساطیری هند با سری از فیل و بدنی انسانی متجلی شده است. در این جشنواره هوادارن گانش، در ستایش وی با تقدیم نارگیل و حمل مشعل به استقبالش می روند.

 

خدایان هند, جشن گانش

 

طبق اعتقادات هندوها یا همون هندوئیسم. اونها ۵ خدا دارند (به نامهای برهما-شیوا - ویشنو - دورگا - گانش ) که گانش فرزند بزرگ شیوا هست. هندی ها به این خدا LORD GANESH میگن. مجسمه هایی که ازش ساخته شده این خدا سری مانند فیل با بدنی مثل انسان داره و ۴ تا دست داره و معمولا سوار بر یک موش کوچیک است که در هر کدام از دستهایش چیزی دارد (داس- طناب-شیرینی) که هر کدام معنای خاصی را دارند. یک دستش را هم به صورت صاف نگه داشته که به معنی بخشندگی این خداست.

 

جشن گانش از روز تولد گانش شروع میشود و به مدت ۱۰ روز این مجسمه ها را که هر کس با توجه به این که وضعیت مالی چطور باشه میتواند بزرگ یا کوچک باشد در خانه نگه می دارند و روی آن گل می ریزند و عود روشن می کنند غروب روز دهم  آن را به رودخانه یا دریا می برند و به آب می اندازند تا به جایگاه اصلی خودش به آسمانها برگردد. هندوها اعتقاد دارند در شبی که این مجسمه ها را به آب می اندازند نباید به ماه نگاه کنند چون برایشان بد شانسی می آورد.

 

جشن های سنتی, خدایان هند

جشن گانش از روز تولد گانش شروع میشود و به مدت ۱۰ روز ادامه می یابد.

 

بعضی از افراد با هم پول می گذارند و یک مجسمه بسیار بزرگ که شاید تا ۳ متر برسد را می خرند و در طول این ۱۰ روز به فقیران نهار و شام می دهند و دعا می خوانند.

 

جشن های سنتی, خدایان هند

 

جشن های سنتی هندی ها, فرهنگ زندگی

مراسم به آب انداختن مجسمه های گانش


گردآوری:بخش فرهنگ و هنر بیتوته

منبع:india302.blogfa.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------