دلیل و درمان جوشهای ریز و سفید صورت نوزاد



جوش صورت نوزاد, جوشهاي ريز روي صورت و بدن نوزاد, جوشهای ریز صورت کودکان

جوش صورت نوزاد

 

جوش های صورت نوزاد

جوش صورت نوزاد شاید تعجب کنید، اما مشکلی بسیار متداول است. در این مطلب، در مورد علل ایجاد جوش در صورت نوزادان و نحوه درمان آن آشنا می‌شوید.

در هفته دوم یا سوم برخی از نوزادان روی پوست خود، با جوشهاي ريز روي صورت و بدن روبرو می شوند. این جوش ها کاملا طبیعی هستند و احتیاج به درمان خاصی ندارند. البته که این جوش ها با جوش های بزرگسالان تفاوت دارد و تا سن شش ماهگی از بین خواهند رفت. جوش های صورت نوزادان معمولا، خود به خود از بین می روند و جای نگرانی نیست.

 

جوش صورت نوزاد, جوشهاي ريز روي صورت و بدن نوزاد, جوشهای ریز صورت کودکان

جوشهاي ريز روي صورت و بدن نوزاد

 

دلایل جوش های صورت نوزدان چیست؟

عفونت های قارچی

عفونت‌های قارچی بیشتر پس از مصرف یک دوره آنتی‌بیوتیک به وجود می‌آیند و بسته به اینکه در کدام قسمت از پوست نوزاد به وجود آمده اند، تفاوت دارند. امکان دارد آنها را به شکل برفک روی دهان یا زبان نوزادتان ببینید در حالی که در جای پوشک به صورت جوش‌های قرمز روشن دیده میشوند. در مورد آنها با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. برفک دهان با داروی ضد قارچ درمان میشود در صورتی که از کرم ضد قارچ برای از بین بردن جوش‌های قارچی جای پوشک استفاده میکنند.

 

سرما، گرما یا آفتاب سوختگی

احتمالا می دانید که چنانچه نوزاد را در نزدیکی هوای گرم یا سرد قرار دهید، جوش هایی بر روی صورتش ایجاد می شود. بهتر است بدانید که چنانچه نوزاد دچار آفتاب سوختگی بشود، جوش های ریزی به وجود می آید. برای جلوگیری می توانید از ضد آفتاب های متناسب هر سن، استفاده کنید.

 

همینطور می توانید تا 6 ماهگی، وی را در معرض نور خورشی مستقیم نگذارید تا نوزادتان جوش نزند. برای نوزادانی که دچار آفتاب سوختگی ملایمی شده اند، می توانید یک پارچه خنک به مدت 10 تا 15 دقیقه روی صورتش بگذارید. چنانچه آفتاب سوختگی شدید است، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

حساسیت های دارویی یا غذایی

چنانچه نوزاد شما جوش های چرک دار با مرکز کمرنگ دارد امکان دارد به علت آلرژی به دارو و غذا (ناشی از شیر مادر) یا حتی نیش حشرات و یا با عامل ویروسی به وجود آمده باشد. این جوش های پوستی بیشتر خارش دارند و قدری اذیت کننده هستند و در همه نقاط بدن امکان  پیدایش دارند. این موارد خیلی جدی نیستند ولی مواظب علامت هایی از جمله مشکلات تنفسی و بلع در نوزاد خود باشید. چنانچه این جوش ها از بین نرفتند بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

هورمون های مادر

یکی دیگر از دلایل جوش صورت نوزادان ، اثر هورمونهای بارداری مادر است که بر جریان خون نوزاد تاثیر می گذارد. این هورمون های مادر غدد چربی نوزاد را تحریک می کند و سبب تشکیل جوش بر روی پیشانی، چانه، گونه و پلک (و بعضی وقتها سر، گردن، پشت و قسمت بالای قفسه سینه) می شود.

 

اگزما

اگزما جوش قرمز و خارش‌داریست که امکان دارد در واکنش به چیزی ایجاد شده باشد. این مشکل بیشتر در بچه هایی که سابقه خانوادگی آسم، آلرژی و درماتیت دارند، رایج است. اگزما امکان دارد روی صورت نوزاد به صورت جوش یا تاول پیدا شود که به کم کم کلفت، خشک و فلس مانند می شود.

 

همینطور امکان دارد شما اگزما را روی آرنج، سینه، بازو، یا پشت زانوی نوزاد ببینید. برای درمان اگزما، تحریک کننده‌ها را تشخیص داده و آنها را از نوزاد دور کنید. از صابون‌ها و مواد شوینده ملایم استفاده کرده و از مقداری مرطوب کننده استفاده کنید. در صورت شدید بودن مشکل، درمان دارویی باید توسط پزشک تجویز شود.

 

بوسیدن نوزاد 

بوسیدن نوزاد می تواند در برقراری ارتباط عاطفی و رشد هیجانی نوزاد بسیار مفید باشد. ولی به علت ضعف سیستم ایمنی نوزاد در ماه های اولیه لازم است که نکات بهداشتی را بسیار رعایت کنید و از بوسیدن طولانی یا بوسیدن لب ها جلوگیری کنید. این کار علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به انواع بیماری ها می تواند باعث به وجود آمدن جوش در صورت نوزاد شود.

 

جوش صورت نوزاد, جوشهاي ريز روي صورت و بدن نوزاد, جوشهای ریز صورت کودکان

جوشهای ریز صورت کودکان

 

درمان جوش های صورت نوزادان

آسان ترین شیوه برای درمان جوش صورت نوزاد این است که در طول روز، دو یا سه بار صورت فرزندتان را تمیز کنید و نگذارید پوست صورتش خشک شود. در ادامه به دیگر شیوه های خانگی اشاره خواهیم کرد. با این حال بهتر است قبل از هر اقدامی با یک متخصص مشورت کنید. 

 

شیر مادر

برای برطرف کردن جوش های صورت، از شیوه های طبیعی استفاده کنید. برای این کار می توانید چند قطره از شیر مادر را روی صورت نوزاد بریزید و خیلی آسان آن را روی جوش های پوستش پخش کنید. شیوه دیگر هم این است که همه صورتش را با یک پنبه یا نوک انگشت، با شیر مادر بمالید و حرکت های دایره ای، شیر را روی پوستش پخش کنید. برای ازبین بردن جوش نوزاد، این شیوه را باید سه بار در روز تکرار کنید.

 

سرکه سیب

برای برطرف کردن جوش، می توانید از سرکه سیب استفاده کنید. سرکه سیب، یک باکتری کش، جذب کننده چربی و درمان خانگی برای از بین بردن جوش صورت نوزادان است. این ماده همینطور به پاکسازی پوست از باکتری ها یا عفونت های قارچی کمک می کند. حدود یک تا دو قاشق چای خوری را به نصف فنجان آب مقطر  رقیق کنید. توپ های پنبه ای را به محلول زده و روی صورت نوزاد استفاده کنید. پس از 20 دقیقه با یک پارچه ی گرم و مرطوب، صورت نوزاد را پاک کنید.

 

روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی از مواد طبیعی است که در همه دنیا به‌عنوان درمانی برای درمان جوش صورت نوزاد استفاده می‌شود. این روغن، خاصیت بی نظیری در مرطوب‌کنندگی دارد و می‌تواند نقش مفیدی در آب‌رسانی به پوست داشته باشد. برای استفاده از این روغن، چند قطره از آن را رو پنبه بریزید و به‌آرامی روی صورت نوزاد بمالید.

 

جوش صورت نوزاد, جوشهاي ريز روي صورت و بدن نوزاد, جوشهای ریز صورت کودکان

علت جوش صورت نوزاد

 

نکاتی که باید رعایت شوند

حواستان باشد که از انجام دادن کارهای زیر دوری کنید:

- فشار دادن جوش روی صورت نوزاد

 

- از محلول های موضعی قوی و کرم هایی که در ترکیب خود بنزوئیل پراکساید و اسید سالیسیک دارند، استفاده نکنید.

 

- لوسیون یا صابونی که منفذهای پوست نوزاد را می بندد، استفاده نکنید. بهتر است پس از شستن کودک، از مرطوب کننده ی بدون روغن به بدنش بمالید تا جوش ها از بین بروند.

 

- محصولاتی که برای مراقبت های بهداشتی بزرگسالان است را برای نوزادان استفاده نکنید.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

جوش های صورت نوزادان معمولا تا پیش از 6 ماهگی، خود به خود از بین می روند. ولی چنانچه متوجه تورم، قرمزی و خارش در آن ها شدید یا حس کردید که اگزما زده، بهتر است به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------