جوش‌های هورمونی و روش‌های درمان آن



جوش های هورمونی, درمان جوش های هورمونی, قرص ضد جوش هورمونی

جوش های هورمونی

 

جوش هورمونی

جوش هورمونی جوشی است که به دلیل تغییرات به وجود آمده در سطح هورمون‌های بدن به ایجاد می شود. جوش هورمونی خیلی رایج است و اغلب قابل پیش بینی می‌باشد چون معمولا در نزدیکی دوران پریود به وجود می آید. خوشبختانه جوش هورمونی مثل دیگرانواع جوش قابل درمان است و باید بتوان به کنترل جوش هورمونی پرداخت و عوارض به وجود آمده از آن را کاهش داد. با ما همراه باشید تا درباره آن بیشتر بدانید.

جوش هورمونی چیست ؟

بیشتر جوش و آکنه‌های هورمونی هنگامی پدیدار می شود که هورمون‌های بدن بیش از حد تولید شود که نتیجه آن تحریک یا ترشح بیش از اندازه چربی پوست خواهد بود. در شرایط طبیعی، چربی تولید شده سبب حفظ رطوبت و لطافت پوست می‌شود. ولی زمانی که چربی ترشح شده بیش از اندازه نرمال باشد، منفذ پوست و فولیکول‌های مو بسته شده و جوش‌های بدشکل و مزاحم ظاهر خواهند شد.

 

ساختار بدن هر فرد با دیگری فرق دارد؛ بنابراین میزان حساسیت بدن نسبت به تغییرات هورمون در هر فرد با دیگری فرق دارد. به همین علت علائم افزایش هورمون در اشخاص گوناگون یکسان نخواهد بود. شاید از خود بپرسید که چه هورمون‌هایی سبب به وجود آمدن جوش‌های صورت می‌شود؟ هورمون تستوسترون و آندروژن از مهم‌ترین هورمون‌هایی هستند که در پیدایش جوش هورمونی نقش دارند.

 

دقت کنید که این گروه از جوش‌ها بیشتر در خانم‌ها شایع است. چون هورمون‌های زنانه تحت تاثیر عوامل گوناگونی مثل قاعدگی، بارداری، گلی کیستیک و یائسگی قرار دارد. متاسفانه پیشگیری و یا کنترل جوش‌ها و آکنه‌های هورمونی قدری سخت تر از دیگر جوش‌ها است.

 

بهترین و کارآمدترین شیوه درمان جوش های هورمونی تشخیص مشکلات و اختلالات هورمونی و درمان آن است. این دسته از جوش‌ها بیشتر در چانه، پیشانی، گونه‌ها و کمر پدیدار می شوند.

 

جوش های هورمونی, درمان جوش های هورمونی,درمان جوش هورمونی

جوشهای هورمونی چه شکلی اند

 

جوشهای هورمونی چه شکلی اند؟

آکنه‌های هورمونی قدری شبیه جوش‌های سرسفید هستند. این کیست‌های کوچک بیشتر زیر پوست رشد کرده و بعضی اوقات آثاری ناخوشایند بر سطح پوست از خود به جای می‌گذارند.

 

شیوع آکنه های هورمونی اغلب در قسمت T رخ می دهد. منطقه ای از صورت شما که شامل بینی، چانه و پیشانی شما می باشد. جوش های ناشی از آکنه های هورمونی می توانند دیگر قسمت های صورت شما را هم شامل شوند. در بزرگسالی، شیوع آکنه های هورمونی بر روی فک، گونه ها و نواحی اطراف لب شایع می باشد.

 

علل پیدایش جوشهای هورمونی چیست؟

- قاعدگی

- کیست‌های تخمدان مانند سندروم پلی کیستیک

- بارداری

- تنبلی تخمدان

- یائسگی

- افزایش سطح آندروژن

- عارضه مصرف دارو

 

برای اینکه آکنه هورمونی معمولا عمیق و زیر پوستی هستند؛ سبب صدمه دیدن بافت‌های پوستی و به وجود آوردن اسکار بر روی سطح پوست می‌شوند. به همین علت تشخیص و درمان جوش های هورمونی صورت خیلی مهم خواهد بود. بعضی از صدمه های انواع جوش هورمونی به شرح زیر است:

 

- التهاب پوست

- رشد باکتری‌های مختلف بر روی سطح پوست

- افزایش چربی پوست صورت

- ایجاد لک

- ایجاد منف

- ایجاد حفره‌های عمیق

 

جوش های هورمونی, درمان جوش های هورمونی,جوشهای هورمونی چانه

درمان جوش های هورمونی

 

درمان جوش هورمونی

شیوه درمان جوش‌های هورمونی به دلیل به وجود آمدن و شدت این جوش‌ها بستگی دارد. جوش‌های هورمونی امکان دارد به درمان‌ها و داروهای بدون نسخه‌ای که به صورت معمول برای آن ارائه می‌شود، جواب ندهند.

 

همچنین چند شیوه درمانی دیگر وجود دارد که پزشک می‌تواند جهت کنترل این جوش‌ها برای شما تجویز کند. اغلب ترکیبی از درمان‌های موضعی (لوسیون‌ها، کرم‌ها یا ژل‌هایی که روی پوست مالیده می‌شود) و قرص ضد جوش هورمونی قرص‌های آنتی‌بیوتیک برای این منظور بسیار خوب جواب می‌دهد.

 

همه گزینه‌های درمانی برای جوش‌های هورمونی امکان دارد تا چند ماه و بعضی وقتها تا یک سال طول بکشد تا نتایج آن معلوم شود. پس بسیار خیلی مهم است که صبور باشید و حتی چنانچه نتایج فوری از این درمان‌ها نگرفتید، آن را رها نکنید تا به نتیجه مورد انتظار برسید.

 

درمان موضعی 

اولین گزینه استفاده از درمان‌های موضعی است. این گزینه در درمان انواع خفیف جوش محبوب‌ترین موثرترین است. متخصص پوست احتمالا یکی از موارد زیر را تجویز یا توصیه می‌کند:

 

- رتینوئیدها

- داپسون

- بنزوئیل پراکسید

- آنتی بیوتیک ها

- اسید آزلائیک

 

متخصص پوست شما همین طور امکان دارد ترکیبی از هر یک از موارد فوق را به منظور افزایش حداکثر اثر در کاهش جوش توصیه کند.

 

داروی خوراکی 

یکی دیگر از شیوه های درمانی برای جوش هورمونی شدیدتر یا همیشگی داروهای خوراکی است.

 

- آنتی بیوتیک ها

- لیمسیکلین

- مسدود کننده‌های گیرنده آندروژن

- سیپروترون استات

- اسپیرونولاکتون

- دروسپیرنون

- فلوتامید

- داکسی سایکلین

- مینوسیکلین

- هورمون‌ها

 

جوش های هورمونی, درمان جوش های هورمونی,قرص برای جوش هورمونی

درمان خانگی جوشهای هورمونی

 

درمان خانگی جوش بدن

 

چای سبز

چای سبز به عنوان یک ماده کاهش‌دهنده التهاب در بدن عمل می‌کند. به عنوان یک رویکرد کلی همراه با استفاده از محصولات مراقبت پوستی چند فنجان چای سبز در روز بنوشید. لوسیون‌ها و ژل‌ها دارای حداقل 2 درصد عصاره چای سبز می‌توانند در درمان این نوع جوش‌ها خیلی مفید باشند.

 

روغن درخت چای 

روغن درخت چای سبب کاهش التهاب شده و در رفع جوش های هورمونی موثر است. تحقیقات نشان داده است که استفاده از 5٪ روغن درخت چای به صورت موضعی سبب کاهش علائم جوش و آکنه می گردد.

 

رژیم غذایی

رابطه دقیق میان رژیم غذایی و به وجود آمدن جوش‌های هورمونی هنوز به صورت کامل معلوم نشده است. بعضی از غذاها از به وجود آمدن جوش‌های چرکی پیشگیری می‌کنند به ویژه غذاهای ضدالتهابی. غذاهای گیاهی که آنتی‌اکسیدان بالایی دارند امکان دارد در کاهش التهاب و بهبود پوست مفید باشند.

 

اسیدهای چرب امگا 3 نیز سبب کاهش التهابات پوستی می‌شوند. برخلاف باور عمومی استفاده از هله‌هوله‌ها سبب افزایش جوش‌های هورمونی نمی‌شوند ولی استفاده بیش از اندازه بعضی غذاها سبب افزایش التهاب پوست می‌شود. شما باید استفاده غذاهای زیر را کاهش دهید:

 

- شکر

- محصولات لبنی

- غلات تصفیه‌شده مانند نان سفید و ماکارونی

- گوشت قرمز

 

خود مراقبتی

توصیه‌های خود مراقبتی برای درمان جوش‌های هورمونی مفید بوده و از تشدید شدن آنها جلوگیری می‌کند:

 

- شستن ملایم جوش‌ها به صورت روزانه می‌تواند کافی باشد. افراد نباید دو مرتبه در روز پوست خود را بشویند.

- استفاده از صابون‌ها یا تمیزکننده‌های ملایم با آب گرم نه آب داغ

- استفاده نکردن از مواد ساینده قوی

- خودداری از لایه‌برداری، دستکاری کردن یا خراشیدن جوش‌های هورمونی، با این کار شدت جوش‌های هورمونی بیشتر شده و سبب التهاب پوست می‌ گردد.

- افراد باید از آرایش کردن دوری کرده یا از وسایل آرایشی پایه آب که برچسب غیر جوش زا دارند استفاده شود.

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------