سرما پوست را مثل چوب می کند



سلامت پوست و زیبایی

سرما و خشکی هوا موجب کاهش رطوبت طبیعی پوست شده و پوست راخشک می کند‎

 

سرما و خشکی هوا در فصل های پاییز و زمستان معمولا موجب کاهش رطوبت طبیعی پوست شده و پوست را مثل چوب، خشک می کند. در موارد شدید نیز می تواند به بروز عارضه ای موسوم به «خارش زمستانی» شود.

 

وقتی فصل عوض می شود و آب و هوا تغییر می کند، تغییراتی هم در پوست و موی شما به وجود می آید. به خصوص با شروع فصل پاییز، وقتی هوا رو به سردی می رود، پوست و مو که تابش گرم خورشید را تحمل کرده اند، آمادگی زیادی برای خشک شدن دارند و ظاهری پژمرده و بدون آب پیدا می کنند، به خصوص اگر هر روز در معرض بادهای پاییزی قرار بگیرند. بنابراین باید شیوه مراقبتی متفاوتی را برای پوست و مو در پیش بگیرید.

 

دکتر «روبین گمیرک»، متخصص پوست و مدیر مرکز پوست و لیزر در نیویورک گفت: با رعایت چند نکته ساده  می توان به حفظ سلامت پوست کمک کرد و به ویژه در هوای سرد تا حد زیادی احساس خارش و خشکی پوست را کاهش داد.

 

در فصل سرما استفاده روزانه از وازلین یا کرم های مرطوب کننده پوست توصیه می شود و بهتر است از این کرم ها پس از دوش گرفتن و زمانی که پوست هنوز خیس و مرطوب است، استفاده کرد.

 

این متخصص در عین حال که به تمیز نگه داشتن پوست توصیه می کند همچنین تاکید دارد که این کار باید در حد تعادل صورت گیرد چون شستن بیش از حد معمول پوست و به صورت افراطی مضر است و موجب می شود که این عضو حیاتی و محافظ بدن، رطوبت طبیعی خود را از دست بدهد و بیشتر دچار خارش و حساسیت شود.

 

علاوه بر این،  در فصل پاییز و زمستان شست وشوی پوست با آب گرم و صابون باید محدود شود و یک بار در روز کافی است. در صورتی که به خارش زمستانی مبتلا هستید، دوش گرفتن با آب ولرم و استفاده از پاک کننده های غیرحساسیت زا توصیه می شود.

 

همچنین استفاده از دستگاه بُخور برای جلوگیری از خشک شدن هوای داخل خانه می تواند در مرطوب نگه داشتن پوست موثر باشد. به علاوه باید از پوست در برابر باد، سرما و نور خورشید محافظت شود.

 

در صورتی که با وجود رعایت نکات فوق، خارش و خشکی پوست تان ادامه پیدا کرد و تشدید شد، حتما باید با یک متخصص پوست مشورت کنید.

 

در اینجا توصیه های لازم برای مراقبت از پوست در هوای سرد را برای شما بیان می کنیم.

 

از کرم های مرطوب کننده، بیشتر استفاده کنید 

افرادی که پوست شان خیلی خشک است و سرمای هوا هم خشکی پوست شان را تشدید می کند، باید از کرم هایی با پایه چربی و افرادی که پوست شان چرب است و می خواهند فقط رطوبت از دست رفته آن را بازیابند، بهتر است مرطوب کننده های با پایه آب مصرف کنند.

 

ضمن اینکه برای جذب بیشتر و مناسب تر هر دو نوع این کرم ها، باید ابتدا دست و صورت را بعد از شستن خوب خشک کرده و سپس از محصولات مرطوب کننده مناسب استفاده کرد.

 

استفاده از محصول هایی مانند وازلین، علاوه بر مقرون به صرفه تر و مفید بودن، عوارض کمتری دارد، زیرا معمولا افراد به این گونه محصولات واکنش پوستی نشان نمی دهند.

 

کرم ضدآفتاب بزنید 

یک باور کاملا اشتباه این است که ملایم تر شدن نور آفتاب در روزهای زمستانی نیاز به استفاده از کرم ضدآفتاب را از بین می برد، در حالی که مصرف نکردن ضدآفتاب، یکی از عوامل خشکی پوست در فصل سرما محسوب می شود، بنابراین تمام افراد باید در زمستان هم از کرم ضدآفتاب البته در دفعات کمتر استفاده کنند.

 

کرم ضدآفتاب فقط برای روزهای تابستان نیست. آفتاب زمستان همراه با تشعشعی که بر روی برف دارد، می تواند به پوستتان آسیب وارد کند.

 

سعی کنید از ضدآفتابی با تاثیر عمیق برای صورت و دست ها (اگر در معرض تابش آفتاب هستند) 30 دقیقه پیش از خارج شدن از خانه استفاده کنید. در صورتی که به مدت طولانی در محیط بیرون هستید، بطور مداوم آن را تجدید کنید.

 

کمتر استحمام کنید 

اگر پوست خشکی دارید، در فصل پاییز و زمستان، تعداد دفعات حمام کردن را به حداقل برسانید و بعد از استحمام و خشک کردن بدن، بلافاصله با استفاده از کرم، پوست بدن را مرطوب کنید تا خشک نشود.

 

پوست خشک

در فصل سرما از کرم های مرطوب کننده، بیشتر استفاده کنید ‎

 

با آب داغ حمام نکنید 

به طور قطع، استحمام با آب داغ در هوای سرد، بسیار دل انگیز است. اما گرمای شدید آب داغ سبب از بین رفتن چربی محافظ پوست می گردد که می تواند باعث کمبود رطوبت آن شود.

 

پوست تان را زیاد نشویید 

در حد اعتدال دست و صورتتان را با آب و صابون بشویید. در ضمن می توانید بعد از هر بار شستشو، دست و صورتتان را با کرم مرطوب کنید و برای اینکه دست هایتان کمتر آلوده شوند و کمتر نیاز به شستن پیدا کنند، وقتی از منزل خارج می شوید، دستکش مناسب بپوشید تا هم دست هایتان کمتر در معرض آلودگی قرار بگیرند و هم کمتر با سرما و خشکی هوا مواجه شوند.

 

مراقب پوست صورت تان باشید 

اگر پوست صورتتان خشک است، از مصرف لایه بردارهای قوی، ماسک ها، پاک کننده های الکلی و تند و تیز و همه چیزهایی که چربی های ضروری پوست را از بین می برند، خودداری کنید.

 

در عوض، از شوینده های ملایم، پاک کننده های غیر الکلی و به جای ماسک هایی که رطوبت را از پوست می گیرند، ماسک هایی که «آبرسان عمیق» هستند، استفاده کنید.

 

مراقب دست های خود باشید 

پوست روی دستان شما از همه قسمت های بدن نازک تر است و غدد چربی کمتری دارد. این بدان معناست که مرطوب نگه داشتن دست ها، به خصوص در سرما و آب و هوای خشک مشکل تر است. این امر سبب به وجود آمدن خارش و ترک می گردد.

 

زمانی که در محیط بیرون هستید، از دستکش استفاده کنید. 

اگر از دستکش های پشمی استفاده می کنید، برای جلوگیری از حساسیت های احتمالی که پشم ایجاد می کند، اول یک دستکش نخی به دست کنید.

 

مواظب پوست پای خود باشید 

کرم پا بزنید و سعی کنید برای از بین بردن پوست های مرده کف پا، در فواصل معین از سنگ پا استفاده کنید، زیرا این کار به جذب سریع تر و عمیق تر کرم مرطوب کننده بسیار کمک می کند.

 

ویتامین E بخورید 

مصرف انواع ویتامین ها از جمله ویتامین E در این روزها خیلی به افراد توصیه می شود و برای جلوگیری از کمبود آب بدن و در نتیجه خشکی پوست، پیشنهاد ما مصرف  آب زیاد در پاییز و زمستان است.

 

محیط خانه را مرطوب کنید 

برای جلوگیری از خشک شدن هوای خانه در اثر وسایل گرمازا، همیشه یک کتری پر از آب روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید و یا سماور را روشن بگذارید. اگر هم می توانید یک دستگاه بخور برای منزل تهیه کنید تا رطوبت مورد نیاز خانه  را به حد تعادل برساند (مخصوصا آنهایی که در خانه، نوزاد یا کودکی با پوست حساس دارند).

 

از خانه کمتر بیرون بروید 

خشکی یا طراوت پوست رابطه مستقیمی با هوای محیط بیرون دارد، بنابراین مهم ترین علت خشک شدن پوست افراد در پاییز و زمستان، هوای سرد و خشک این فصل است. لذا در این روزهای سرد، فقط در مواقع ضروری از منزل خارج شوید و تا حد امکان در خانه بمانید تا کمتر در معرض خشکی هوا قرار بگیرید.

 

از پوشیدن جوراب و دستکش مرطوب خودداری کنید 

دستکش و جوراب مرطوب می تواند باعث آسیب های پوستی نظیر خارش، ترک، سوزش یا حتی جوش های ناشی از اگزما گردد.

 

منبع: تبیان

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------