تازه های بهداشت مادر کودکان

مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند

مادر شدن، زنان را باهوش‌تر می‌کند!

دلیل این که مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند آیا مادر شدن به طور قطعی زنان را باهوش‌تر می‌کند؟ آیا…

چگونه مادر پس از سزارین به نوزادش شیر دهد؟



 

شیردهی, دوران شیردهی, شیردهی بعد از سزارین

 

 

اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر تا پایان دو سالگی، بر هیچ کس پوشیده نیست و تحقیقات مختلف ثابت کرده کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، از سلامت جسمی و روحی بالاتری برخوردارند؛ برای مثال دستگاه ایمنی قوی تری داشته و یا از هوش بیشتری بهره مند هستند.
شیر دادن به نوزاد تازه متولد شده توسط مادرانی که با سزارین نوزاد خود را به دنیا آورده اند، بسیار دردناک و یا گاهی غیرقابل تحمل می باشد، زیرا در این گروه از مادران برش جراحی در ناحیه شکم وجود دارد که دردناک است و حداقل تا زمانی که بخیه های جراحی جوش نخورده اند، این درد همراه مادر خواهد بود.
 این گروه از مادران نمی توانند به راحتی نوزاد تازه متولد شده را در آغوش بگیرند. همچنین این مادران با تجویز پزشک خود از داروهای مسکن برای غلبه بر درد ناحیه شکم استفاده می کنند و در نتیجه خواب آلود هستند.
 10 نکته برای شیردهی
به مادرانی که می خواهند تحت زایمان سزارین قرار بگیرند، توصیه می شود که نکات زیر را در نظر بگیرند تا علاوه بر غلبه بر مشکلات و دردهای ناشی از سزارین، بتوانند به نوزاد خود شیر بدهند و از لحظات شیرین با نوزاد خود بودن لذت کافی را ببرند :
1- سعی کنید بلافاصله پس از عمل سزارین با یک مشاور شیردهی که در بیمارستان حضور دارد و مادران را راهنمایی می کند، صحبت کنید و از او کمک بخواهید تا روشی به شما معرفی کند که بدون قرار دادن نوزاد بر روی ناحیه شکم خود بتوانید به او شیر دهید. مادرانی که زایمان طبیعی انجام می دهند در ناحیه شکم خود مشکل خاصی ندارند و به راحتی پس از زایمان می توانند نوزاد خود را در آغوش بگیرند و او را بالا و پایین کنند. شاید این نکته از کوچک ترین و اما در عین حال زیباترین مزیت های زایمان طبیعی بر زایمان سزارین باشد.
اگر پس از ترخیص از بیمارستان باز هم احساس درد شدید در ناحیه شکم خود داشتید و این درد مانع از شیر دادن شما به نوزادتان می شد، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان خود تماس بگیرید
2- خوشبختانه روش زایمان (طبیعی یا سزارین) تاثیر چندانی بر سرعت و کیفیت شیردهی ندارد. نکته مهم این است که اولین ساعات و روزهای شیردهی برای نوزاد مهم است و اگر مادری که سزارین کرده است در اثر بیهوشی و یا خواب آلودگی ناشی از داروهای مسکن، این فرصت را در اختیار نوزادش قرار ندهد به نوزاد آسیب زیادی می رسد.
 3- اگر می خواهید در حالی که بر روی تخت دراز کشیده اید، به نوزاد خود شیر دهید، مطمئن شوید که به مقدار کافی بالش در اختیار دارید، طوری که سنگینی وزن نوزاد شما بر روی بالش ها قرار بگیرد و به ناحیه شکم شما فشار وارد نکند (فاصله نوزاد با شکم شما را بالش های زیادی پر کند).
 4- سعی کنید راحت ترین حال ممکن را برای شیر دادن به نوزاد خود انتخاب کنید و از اطرافیان خود خجالت نکشید، زیرا آنچه مهم است سلامت مادر و نوزادش می باشد.
 5- از همسر خود بخواهید تا از فردی که در بیمارستان مسئول راهنمایی مادران در امر شیر دادن است، کمک بخواهد، زیرا ممکن است شما روحیه مناسبی برای آموختن مطلب تازه و جدیدی نداشته باشید. همسرتان می تواند به راحتی نکات لازم را از او آموزش بگیرد و با حوصله بیشتری به شما تعلیم دهد.
 6- سعی کنید قبل از زایمان طوری برنامه ریزی کنید تا حداقل یک تا دو هفته پس از زایمان، کسی برای کمک به شما به منزلتان بیاید. فردی دلسوز مثل مادر، خواهر و یا پرستار که به شما در انجام کارهایتان کمک کند؛ مثلا نوزاد را از شما بگیرد و نگذارد فشار زیادی به ناحیه شکم و بخیه هایتان بیاید. پوشک نوزاد را به طرز صحیحی تعویض کند و شما تنها با رعایت دستوراتی که پزشک متخصص به شما داده است، به نوزاد شیر بدهید.
 7- اگر پس از ترخیص از بیمارستان باز هم احساس درد شدید در ناحیه شکم خود داشتید و این درد مانع از شیر دادن شما به نوزادتان می شد، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان خود تماس بگیرید و شرح حال خود را برای او بازگو کنید تا در صورت صلاحدید او، داروهای مسکن قوی تری برایتان تجویز کند.
خانم های باردار، باید تنها در صورت صلاحدید پزشک و یا به وجود آمدن مشکل پزشکی، اقدام به زایمان سزارین کنند
8- اگر دردتان به حدی زیاد است که تنها چند وعده محدود می توانید به نوزادتان شیر دهید، از این کار دریغ نکنید و همان وعده های محدود را هم بدهید، زیرا در صورتی که برای مدتی به نوزاد شیر ندهید شیرتان خشک می شود و نوزادتان از منبع غذایی سرشار از مواد مغذی برای همیشه محروم می شود.
 9- اگرچه ممکن است تغذیه با شیر مادر پس از سزارین بسیار دردناک باشد، اما دریغ کردن شیر مادر از نوزاد تازه متولد آمده، عواقب جبران ناپذیری را به نوزاد تحمیل خواهد کرد و مطمئنا اگر مادران عزیز با این عواقب خطرناک بیشتر آشنا باشند، هرگز سعی نمی کنند که سلامتی نوزاد خود را به خطر بیندازند و این درد را با تدبیرهای لازم (مانند مصرف داروهای آرام بخش با تجویز پزشک متخصص و رعایت نکاتی که در این مطلب گفته شد) و صبوری تحمل می کنند.
10- در آخر باید این نکته را یادآور شد که خانم های باردار، باید تنها در صورت صلاحدید پزشک و یا به وجود آمدن مشکل پزشکی، اقدام به زایمان سزارین کنند و با دریافت اطلاعات مفید، زایمان طبیعی را انتخاب کنند.

منبع:.tebyan.net

 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------