به كودكان زير 2 سال استامينوفن ندهيد



سقط جنین,علت سقط جنین,دلایل سقط جنین,پیشگیری از سقط جنین

 از شايعترين بيماريهاي كودكان، بيماريهاي تنفسي فوقاني مانند آلرژي، سرماخوردگي، آنفلوآنزا و آنژين است كه مقابله با آنها را بايد بسيار جدي گرفت.
 
اكثرا خانواده ها حتي پزشكان، به علت علايم مشتركي كه اين بيماري ها دارند، در تشخيص و درمانشان با مشكلاتي مواجه مي‌شوند. در اينجا با اشاره به چند نكته درباره اين بيماري‌ها، مي‌خواهيم والدين را براي مواجهه با آنها آماده كنيم.
 
سرما، عامل سرماخوردگي نيست
 برخلاف باور بسياري از مردم، هواي سرد تاثيري در سرماخوردگي ندارد؛ ولي در اوايل پا ييز و زمستان، اغلب كودكان در مهدكودك و مدرسه به سر مي‌برند و همچنين در زمستان تجمع در مكان هاي سرپوشيده، شانس انتقال عفونت هاي ويروسي را از فردي به فرد ديگر بيشتر مي‌كند.

 ديد و بازديدها در آغاز بهار هم همين نقش را دارد. آلرژي دركودكان، گاهي اوقات با سابقه كهير دركودك و خانواده همراه است. آلرژي همچنين به علت آلودگي هوا، وسايل خانگي توليدكننده حساسيت، موادغذايي آلرژي زا و گياهي دركودكان شايع است.

 حساسيت دركودكان، ناگهان با نشانه هايي از قبيل گرفتگي بيني، عطسه، آبريزش بيني و چشم ظاهر مي‌شود، عطسه هاي پياپي و آبريزش بيني بي رنگ و رقيق از علايم آلرژي است.
 
گاهي اين علائم كوتاه مدت است و از بين مي‌رود؛ ولي گاهي طولاني مي‌شود و با سرفه بدون تب ادامه مي‌يابد. مهم ترين درمان حساسيت يا آلرژي، پيدا كردن عامل ايجاد حساسيت يا آلرژي و حذف آن در زندگي است.
 
سرماخوردگي و آنفلوآنزا، 2قلوهاي خطرناک
 سرماخوردگي و آنفلوآنزا علايم مشتركي دارند. آنفلوآنزا با تب و سردرد، سرفه هاي خشك، درد عمومي بدن به طور ناگهاني ظاهر مي شود، تب 38 تا 40 درجه سانتيگراد تا 4- 3 روز و گلودرد از نشانه هاي بارز آنفلوآنزا هستند.
 
هيچ درمان خاصي براي آنفلوآنزا وجود ندارد. دركودكان با تب بالاتر، تجويز استامينوفن یا‌‌ ايپوبروفن براي مدت محدود بلامانع است. مصرف خودسرانه آنتيبيوتیك در سرماخوردگي و آنفلوآنزا توسط خانواده درست نيست و در موارد شديد آنفلوآنزا توام با عوارض، توسط پزشك آنتيبيوتیک تجويز خواهد شد.

 نشانه هاي سرماخوردگي
 علايم سرماخوردگي عبارت است از: کیپ شدن و ترشحات بيني(اغلب زردرنگ و كدر)، عطسه تك تك توام با تب و سردرد، بي اشتهايي كه از روز چهارم به بعد سرفه نيز اضافه مي شود.
 
سرماخوردگي 7 تا 15 روز ادامه داشته و سپس بهبود مييابد.گاهي اوقات عوارض عفونت گوش دركودكان 2 تا 4 سال و سينوزيت از 4 سال به بالا دركودكان ديده مي شود. اصولا سرماخوردگي بين كودكان به علت ضعف ساختار ايمني و همچنين تماس زياد با كودكان ديگر شايع است و به طور طبيعي سالانه 4- 3بار در طول زمستان سرماخوردگي دارند.

 بخور، واكسن و آب پرتقال
 رعايت بهداشت فردي در مواقعي كه فرد مبتلا است، استراحت به مدت یک هفته، رژيم غذايي مناسب، استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه و شست وشوي دست ها، اهميت خاصي دارد.

 گرماي شوفاژ در منزل، باعث خشك شدن مجاري بيني و سينوس ها مي شود. پس به مدت 2 ساعت بخور آب گرم در منزل مفيد خواهد بود. رژيم غذايي مناسبي كه شامل مواد پروتئيني، لبنيات و ويتامين هاي مانند ويتامين C باشد، مقاومت بدن كودك را بالا مي برد.

 به خصوص در فصل زمستان، روزانه یک ليوان آب پرتقال تازه بسيار مفيد و مناسب است. ناگفته نماند تزريق واكسن آنفلوآنزاي فصلي براي كودكان و افراد مسن به خصوص افرادي كه بيماري هاي زمينه اي دارند، توصيه مي شود.

 به كودكان زير 2سال استامينوفن ندهيد
 تجويز استامينوفن و همچنين داروهاي ضدسرفه در كودكان زير 2سال، توصيه نميشود؛ استراحت و رژيم غذايي، بهترين روش هاي درمان سرماخوردگي هستند.
 
سرماخوردگي ممكن است تا 2هفته طول بكشد. اگر نشانه بيماري بدتر شود يا براي مدت طولاني ادامه يابد يا با علايمي مانند تنگي نفس، درد قفسه سينه، تب و استخراج سرفه مداوم و سردرد همراه شود، مراجعه دوباره به پزشك، تصميم خوب و به جايي است.
 
تشخيص سرماخوردگي از آنفلوآنزا به خصوص دركودكان، خانم هاي باردار و افراد مسن كه مقاومت بدني كمتري دارند اهميت زيادي دارد، چرا كه اگر به آنفلوآنزا مبتلا شوند، عوارض خطرناك و جدي تري خواهد داشت.

 رطوبت عليه سرماخوردگي
 سرماخوردگي به علت انتقال ويروس ها از راه ترشحات عفوني عطسه و سرفه يا لمس اشياء آلوده به ويروس مانند كتاب، دستگير ه و... ايجاد مي شود.
 
هواي سرد، باعث خشك شدن مخاط بيني و شرايط مناسب براي سرايت ويروس است كه مرطوب كردن هوا، راهي براي مقابله با آن است. تا امروز 200 نوع ويروس مختلف سرماخوردگي شناخته شده اند و به علت جهش ويروس، تا الان واكسني نيز ساخته نشده است.

 منبع:shahrzadpress.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------