اختلال «لنگش» کودکان را جدی بگیرید



درمان لنگش کودکان

سرماخوردگی یا سینوزیت می‌تواند مفصل ران کودکان را  گرفتار کند

 

سرماخوردگی یا سینوزیت، مفصل ران کودکان 3 تا 7 ساله به ویژه پسران را گرفتار و موجب ابتلا آنها به «التهاب مفصل گذرا» می‌شود که در صورت عدم درمان سر استخوان ران از بین می‌رود.

 دکتر شیاری، فوق تخصص روماتولوژی با هشدار نسبت به ابتلا کودکان به عفونت‌های ویروسی و احتمال ابتلا به «لنگش» اظهار داشت: عفونت‌های ویروسی می‌تواند مفصل را به صورت بی‌گناه گرفتار کند که به آن التهاب مفصل گذرا می‌گوییم در این اختلال کودک سابقه عفونت تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی یا سینوزیت پیدا می‌کند و حدود یک هفته تا 10 روز بعد با شکایت نسبت به اینکه کودک قابلیت تحمل وزن خود را ندارد و موقع راه رفتن می‌لنگد مراجعه می‌کند.

وی ادامه داد: این موضوع علاوه بر خانواده از دیدگاه علم طب نیز نگران‌کننده است زیرا مفصل لگن استثناء است و کپسول مفصلی دارد بنابراین ارزیابی آرتریت مفصل با معاینه معمولی میسر نیست و باید از عکسبرداری، سونوگرافی یا MIR برای مفصل مبتلا استفاده شود.

ایشان گفت: همچنین خونرسانی به مفصل ران راحت نیست و با عروق دیگر تأمین نمی‌شوند اگر هر علتی موجب فشار کپسول مفصل شود به آن شریان خون‌رساننده آسیب وارد می‌شود و در نهایت موجب مردگی و از بین رفتن سر استخوان شده که می‌تواند نگران‌کننده باشد.

فوق تخصص روماتولوژی اطفال تصریح کرد: اختلال التهاب مفصل گذرا ارتباطی به آرتریت عفونی مفصل لگن ندارد و این دو اختلال کاملاً مجزا هستند اما همیشه باید در کودکی که با لنگش مراجعه می‌کند بین آرتریت یا التهاب مفصل از التهاب مفصل گذرا افتراق دهیم که توسط پزشک روماتولوژی اطفال قابل ارزیابی و تفکیک است.

درمان لنگش کودکان

اختلال التهاب مفصل گذرا ارتباطی به آرتریت عفونی مفصل لگن ندار


وی افزود: خانواده‌ها با وجود اینکه التهاب مفصل گذرا در این فصل وجود دارد در صورت مشاهده چنین مواردی در یک ماه گذشته باشد به فوق تخصص روماتولوژی اطفال مراجعه کنند تا بین فرم‌های عفونی از غیرعفونی یا التهاب مفصل گذرا افتراق داده شود.

ایشان گفت: درمان اختلال محافظتی است و کودک باید استراحت کرده و از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی استفاده کند.

وی ادامه داد: این اختلال بدون تب، کاهش وزن و سابقه ضربه است و تنها مشکل کودک لنگش یا درد مفصل لگن است که مانع استفاده او می‌شود در صورت خفیف بودن اختلال کودک توانایی ایستادن دارد اما راه رفتن او با مشکل همراه است.

این فوق تخصص روماتولوژی اطفال ادامه داد: بیشترین شیوع عفونت ویروسی در کودکان بین 3 تا 7 سالگی است که محدوده سنی ابتلا به اختلال التهاب مفصل گذرا نیز محسوب می‌شود همچنین شیوع اختلال در جنس مذکر کمی بیشتر از جنس مؤنث گزارش شده است.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود والدین لنگش را امری جدی بگیرند و تشخیص اینکه آیا اختلال مانند  التهاب مفصل گذرا خوش‌خیم است یا خدای ناکرده التهاب عفونی مفصل است را به پزشک روماتولوژی اطفال بسپارند.

 

منبع:tabnak.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------