چگونه گفتار کودک خود را تقویت کنیم؟



 

چگونه گفتار کودک خو را تقویت کنیم؟

 

گفتار درمانی به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات مربوط به صدای کودک، شکاف کام و یا هرگونه اختلال گفتاری دیگر می پردازد.

 

به گفته یک متخصص گفتار درمانی، کیفیت و کمیت تعامل گفتاری بین والدین و کودکان بر روی زبان و تولید کودکان تأثیر می گذارد.

 

دکتر اسداله زنگویی در گفت و گو با "شهر" با بیان این که گفتار، عامل کلیدی ارتباط است، تأکید کرد: والدین باید تحریک گفتار را زودهنگام و در فاصله کوتاهی پس از تولد کودک آغاز کنند، چراکه برخورداری از کلام روان، هنری است که آموختن آن از بدو تولد آغاز می شود.

 

وی افزود: سخن گفتن مهارتی است که مانند سایر مهارت ها باید آموخته شود و نکته حایزاهمیت این که کلام مناسب و روان به ایجاد ارتباطی صحیح منجر می شود.

 

این استاد دانشگاه، گفتار را عملکردی تکاملی دانست و اظهار کرد: با توجه به این که کودک ابتدا حروف الفبا را با تکیه بر صداهای گفتاری فرا می گیرد، می توان گفت که خواندن و نوشتن هم بر اساس گفتار فراگرفته می شوند.


وی همچنین به والدین خاطرنشان کرد: اگر کودک صداهای گفتاری را اشتباه تلفظ کند، احتمال این که دچار ضعف تحصیلی شود، افزایش می یابد، بنا براین رشد گفتار و زبان کودک را باید از بدو تولد تا ۲ سالگی تقویت کرد.

 

این متخصص گفتار درمانی با اشاره به این که کودکان نیاز دارند همراه با صداها و کلمات منفرد، الگوهای صحبت را نیز یاد بگیرند، توصیه کرد: وقتی کودک، تولید صدایی را از روی قصد و میل آغاز می کند، والدین برایش حرف بزنند و سپس منتظر بمانند تا او جواب دهد و بدین ترتیب کودک را برای مکالمه تمرین دهند.

 

وی گفت: با توجه به این که کودک از ۸ ماهگی به بعد معنای محدودی از صداها و لغات را می فهمد، می توان از این زمان به بعد برای رشد و توسعه فهم مطالب با او تمرین کرد.

 

زنگویی با تأکید بر این که پیشرفت های اولیه، ارتباطی به توانایی هوشی کودک ندارد، تصریح کرد: میزان یادگیری تکلم کودکان همانند سایر ابعاد رشدشان تا حدود بسیاری با یکدیگر متفاوت است و به عواملی مانند طبیعت و رشد جسمی قسمت هایی از بدن که در امر تکلم دخالت دارند و نیز توانایی هوشی و یا وجود انگیزه از سوی محیط بستگی دارد.

 

به گفته وی، اختصاص زمانی برای صحبت با کودک آنهم بطور مستقیم بسیار اهمیت دارد و قوه تکلم او را تقویت می کند و توصیه می شود حین صحبت به او نگاه کنید تا حس کند که شما منحصراً به او توجه دارید؛ این کار به او کمک می کند تا حالت های صورت را یاد گرفته و با گفتار همراه کند.

 

گفتار درمانی به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات مربوط به صدای کودک، شکاف کام و یا هرگونه اختلال گفتاری دیگر می پردازد.

 

در مراکز مطالعات رشد و سلامت کودک معاینات دوره ای مطابق با جدول زمانی خاص انجام می شود و در جریان آن، وضعیت رشد و تکامل گفتار و زبان کودک شما بررسی می شود. بدین ترتیب هر زمان که وقفه ای در روند رشد و تکامل کودک ایجاد شود می توان از عوارض بعدی جلوگیری کرد.

 

منبع:jamejamonline.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------