شارژر گوشي تلفن همراه بسازيد



 

 

با چند عدد باتري قلمي و خريداري قطعاتي كه قيمت آنها در حدود 5 هزار تومان بوده، هر فردي مي تواند با متصل كردن آنها به يكديگر، يك شارژر اضطراري براي تلفن همراه خود بسازد.

هيچ گونه سحر و جادويي در شارژر موبايل و سازه آن وجود ندارد و شارژر چيزي نيست جز يك دسته از سيم هاي مسي كه در داخل يك قاب پلاستيكي به گونه اي طراحي و جاسازي شده اند كه توليد نيرو از طريق پايين آوردن ولتاژ و تبديل آن به برق يك طرفه مي نمايند و اين كار را با اتصال به شبكه برق شهري انجام مي دهند. بنابراين چنان چه با قطع برق به هر دليلي مواجه شديد و يا اينكه شارژر موبايل در اختيارتان نبود، مي توانيد با يك ابتكار ساده و استفاده از چند باتري قلمي، انرژي مورد نياز تلفن همراه خود را سريعاً در اختيار آن قرار دهيد و ارتباطات تلفني ضروري خود را برقرار كنيد. اين فرآيند شباهت زيادي به روشن كردن اتومبيل از طريق ارتباط باتري به باتري توسط كابل هاي مخصوص دارد، انجام آن چند دقيقه بيشتر به طول نمي انجامد و براي آن از قطعاتي كه ارزش پاييني دارند استفاده مي شود.


اگر خودتان قصد انجام اين كار را داريد، اينها را تهيه كنيد:
ـ چند باتري قلمي، سيني چهارتايي مخصوص قرار دادن باتري قلمي، گيره كاغذي فلزي و دو كليپ گاز انبري.
به همين سادگي مي توان يك شارژر موبايل ساخت كه تقريباً تمامي انواع تلفن همراه را به استثناء آيفون شارژ مي كند.

 

شارژر گوشي تلفن همراه بسازيد

 

ـ كنترل ولتاژ

اولين اقدامي كه مي بايست انجام دهيد كنترل ولتاژ تلفن همراه خود بوده كه البته اغلب مدل ها 3/7ولت هستند ولي مي بايست باتري آن را خارج كرده و از ولتاژ آن با مطالعه مشخصاتش مطمئن شويد. اين اطلاعات به شما كمك مي كند تعداد باتري هاي قلمي را تعيين كنيد. زيرا اگر تعداد باتري هاي قلمي كمتر از ولتاژ مورد نياز تلفن همراه باشد، توان شارژ آن را نخواهد داشت و اگر بيش از حد باتري تدارك ديده شده باشد باعث آتش گرفتن كل گوشي تلفن همراه مي شود.
ولتاژ هر باتري قلمي 1/5ولت است و بنابراين شارژ به كمك باتري 3/7ولتي نيازمند سه باتري قلمي بوده كه مجموعه برق توليدي آن 4/5ولت است. باتري ها را وارد جا باتري كرده كه فضاي كافي براي چهار باتري قلمي را دارا است و بنابراين براي تكميل مدار مي بايست چيزي در قسمت شيار يا شكاف چهارم قرار دهيد و اين همان جايي است كه كليپ يا گيره فلزي كاغذ مورد استفاده قرار مي گيرد و براي نصب و جاسازي آن مي بايست تمامي آن را گشوده و يك سر آن را به قسمت منفي شيار خالي بعد از آنكه از يك فنر فلزي عبور داديد، متصل كنيد. سپس سر ديگر آن را خم كرده به طوري كه با قسمت بيروني شكاف يا شيار كه قسمت مثبت آن بوده، تماس پيدا كند. نقش اين گيره فلزي همانند كليد قطع و وصل بوده و اين قابليت تا زماني است كه هم به فنر و هم به قسمت فلزي شيار اتصال داشته باشد چون در اين حالت جريان برق عبور كرده و شارژ حالت فعال و روشن دارد. براي خاموش كردن شارژر كافي است يكي از سرهاي آن را از اتصالات جدا كنيد.

شارژر گوشي تلفن همراه بسازيد

ـ چگونگي برقراري اتصال

براي اينكه اين وسيله ساده كار كند، نيازمند آن است كه جا باتري به باتري تلفن همراه ارتباط و اتصال پيدا كند. اين سيني داراي دو سيم خروجي است كه يكي از سيم ها قرمز رنگ كه مخصوص انتقال جريان برق از ترمينال مثبت باتري بوده و ديگري مشكي كه انتقال جريان از ترمينال منفي باتري را عهده دار است. يك گيره سوسماري قرمز رنگ را از طريق لحيم كاري يا پيچاندن به سيم قرمز متصل كرده و گيره سوسماري مشكي رنگ را به سيم مشكي اتصال دهيد. با استفاده از ولت متر و سپس گيره، اطمينان حاصل كنيد كه جريان درست برق در حال عبور است. در اين مرحله با دقت به باتري تلفن همراه خود نگاه كنيد چون باتري هاي تلفن داراي اتصالات كوچك فلزي هستند كه جذب كننده الكتريسيته است. در طرفين اين اتصالات كوچك فلزي علامت هاي مثبت و منفي وجود دارد. دقت كنيد در اغلب تلفن هاي همراه، باتري ها داراي سه يا چند نقطه اتصال فلزي كوچك هستند ولي شما توجهي به تعداد بيشتر نكنيد، چنان چه داراي علامت هاي مثبت و منفي نيستند، يك ولت متر مي تواند به شما كمك كند كه كدام مثبت است و كدام منفي. دقت كنيد دو گيره با يكديگر اتصال پيدا نكنند و گيره سوسماري قرمز را به كنار باتري به گونه اي اتصال دهيد كه به اتصال فلزي آن ارتباط پيدا كرده و گيره مشكي به طرف منفي كه با علامت منفي مشخص شده اتصال پيدا كند.
در اين شرايط شارژ باتري شما آغاز مي گردد اما هوشيار باشيد كه چون اين مكانيسم دست ساز فاقد هر گونه سيستم محدودكننده جريان برق است لذا مي بايست با دقت كامل از طريق چشمان يا انگشتان خود اطمينان حاصل كنيد كه باتري بيش از حد گرم نشود. چنان چه باتري تلفن همراه شروع به گرم شدن كند، بلافاصله جريان برق را قطع كنيد چون در غير اين صورت به سيستم آسيب وارد مي شود.
البته دلايل ديگري براي انجام اين كار وجود دارد. زماني كه شما راه ديگري براي شارژ باتري گوشي تلفن همراه خود نداشته باشيد، اين عمل گارانتي تلفن همراه شما را از بين مي برد و دندانه هاي تيز و برنده گيره سوسماري مي تواند به غشاي پلاستيكي باتري تلفن شما صدمه وارد كند.

توصيه نمي شود از چنين سيستمي بطور دائم استفاده كنيد، اگر مجبور شديد حداكثر براي مدت 10 دقيقه به انجام آن بپردازيد و بعد از شارژ كردن، باتري را داخل تلفن قرار داده و كار خود را شروع كنيد.
www.shomalclick.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------