اما و اگرهای لیست اصولگرایان



اخبار,اخبار انتخابات ,اصولگرایان


 بعد از اعلام تایید صلاحیت‌ها از سوی هیات‌های نظارت اصولگرایان نفسی راحت کشیدند؛ چرا که بیشترین آمار تاییدیه‌ها به جناح اصولگرایان اختصاص داشته است. طبق گفته‌های فعالان و کارشناسان سیاسی مهمترین دغدغه اصولگرایان عدم وحدت، اتحاد و انسجام درونی در بین نیروهای اصولگرایان بوده است، اما بعد از اعلام نتایج تایید صلاحیت‌ها این بار این جناح یک گام جلوتر از رقیبان خود یعنی اصلا‌ح‌طلبان و اعتدالگرایان قرار گرفتند. بنابراین چه بخواهیم و چه نخواهیم اصولگرایان در مسیر هموارتری قرار دارند چراکه از راه نهادهای نظارتی و ذی‌ربط راحت‌تر از رقیبان انتخاباتی و سیاسی خود عبور کردند.


لیست‌های اصلی برای جذب آراء
به هر ترتیب اصولگرایان به دنبال گام بعدی یعنی لیست‌بندی انتخاباتی هستند تا از این طریق افراد یا کاندیداهای مد نظر خودشان را در لیست قرار دهند. اما لیست انتخاباتی به چه معناست؟ لیست انتخاباتی یا همان لیست ائتلافی باید دارای ویژگی‌ها و معیارهای خاصی باشد. به عبارتی معیارهای افراد و کاندیداها برای قرار گرفتن در لیست لحاظ می‌شود. اگر لیست‌ها بر اساس سلایق، دیدگاه‌ها و مطالبات مردمی شکل نگیرد و لیست مربوطه برای اخذ و دریافت آراء مردمی از جذابیت کافی برخوردار نباشد آن لیست بود و نبودش فرقی به حال کاندیداها و از همه مهمتر مردم نخواهد داشت. برای مردمانی که در کلان شهرهایی همچون تهران زندگی می‌کنند لیست انتخاباتی به عنوان مولفه‌ای ارزشمند به حساب می‌آید به دلیل اینکه مردم تهران و دیگر کلان شهرها به تابلوهای حزبی، سیاسی و انتخاباتی کاندیداها رای می‌دهند. بنابراین لیست‌ها برای چنین شهرهایی مهم و ارزشمند تلقی می‌شود.


آزموده را آزمودن خطاست
به عقیده بسیاری از کارشناسان سیاسی لیست است که در شهرهای بزرگ سبد رای آور کاندیداها یا جناح‌ها را دو چندان می‌کند البته ناگفته نماند شرایط لیست بندی درجناح‌ها و جریان‌های مختلف متفاوت است. اصولگرایان چند طیف را در زیر مجموعه خویش جای داده است به این معنا که جریان تندرو و رادیکال اصولگرایی کماکان در این جناح وجود دارند و این موضوع بسیاری از فعالان سیاسی اصولگرا را نگران و ناراحت کرده است.

 

به دلیل اینکه اگر کاندیداهای تندرو که بعضا در مجلس نهم حضور دارند و بارها امتحان خود را در نزد ایرانیان پس داده‌اند اسم و نامشان در لیست انتخاباتی اصولگرایان قرار بگیرد ممکن است با ریزش آراء مردمی مواجه شوند. این مساله یعنی خداحافظی اکثریت اصولگرایان با کرسی‌های مجلس دهم چراکه به عقیده برخی از کارشناسان سیاسی اگر به انحاء مختلف موضوع عدم وحدت و اتحاد اصولگرایان حل شده باشد که محال است در این مدت کوتاه مشکلات و اختلافات را کنار گذاشته باشند بار دیگر مساله اتحاد و انسجام این جریان سیاسی رنگ می‌بازد.

 

به این دلیل که تعدادی از اصولگرایان معتدل و میانه رو همچون؛ علی اردشیر لاریجانی، محمدباقر قالیباف، علی اکبر ولایتی، محسن رضایی و... هنوز در جلسات و نشست‌های شورای ائتلاف اصولگرایان شرکت نکرده‌اند و به نوعی در این جلسات غایبان اصلی محسوب می‌شوند. حتی اگر هم از جانب خودشان نمایندگانی را برای حضور در این جلسات معرفی کرده باشند. بنابراین شورای ائتلافی اصولگرایان دو راه بیشتر ندارد یا باید اسم و نام کاندیداهای معتدل و میانه رو را مانند علی اردشیر لاریجانی در لیست خود قرار دهد یا اینکه اصولگرایان معروف این اعتدال را کنار زده و نام و نشان کاندیداهای افراطی و تندرو همچون جبهه پایداری را در لیست انتخاباتی خودشان قرار دهند.


هر دم از این باغ بری می‌رسد
یکی از دیگر از موضوعات اختلافی اصولگرایان دعوا و نزاع بر سر پیشی یا قرار گرفتن در لیست انتخاباتی است. چراکه صدا و خبرهایی از جریان اصولگرایی مبنی بر اینکه اگر اسم و نام شخص «من یا او» در لیست قرار نگیرد از انتخابات کناره‌گیری خواهند کرد، به گوش می‌رسد. به هر حال «هر دم از این باغ بری می‌رسد» گویا برخی از اصولگرایان بنا به دلایل مختلف تنها و تنها منافع حزبی یا گروهی خودشان را در اولویت قرار می‌دهند.

 

پس خدا می‌داند که چه لیستی و چه کاندیداهایی یا با چه کیفیتی از شورای ائتلاف اصولگرایان اعلام و ابلاغ می‌شود؟ اما این مساله تنها روی یک سکه را نشان می‌دهد به این دلیل که روی سکه دیگر مفهوم رقابت تنگاتنگ و نزدیک به هم اصولگرایان با یکدیگر را می‌رساند. اصولگرایان تاکید دارند افرادی که در لیست ائتلاف نباشند باید از ادامه مسیر انتخابات کناره‌گیری کنند.

 

بنابراین این مساله نگرانی دیگری را بر دیگر دغدغه‌ها و اختلافات اصولگرایان اضافه کرده است چراکه یکی از دلایل شکست اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 همین رقابت با یکدیگر بود. به هر ترتیب اصولگرایان وارد بازی یا یک دوئل جنگ رقابتی با هم طیف‌های خود شده اند به هر حال دعوا یا رقابت بر سر قدرت است و کم پیش می‌آید شخص یا اشخاصی برای دیگران ایثار به خرج دهند. به عقیده بسیاری از کارشناسان سیاسی اصولگرایان با واژه‌ای به نام «ایثار» بیگانه هستند و اصلا نمی‌دانند که چنین کلمه‌ای در سیاست به چه معناست چراکه ایثار یا همان از خودگذشتگی کار هر شخص و جناحی نیست.


حدادعادل: هنوز لیست نهایی نشده است
روز گذشته، غلامعلی حدادعادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان از برگزاری هشتمین جلسه شورای ائتلاف خبر داد وی در گفت‌وگو با مهر گفت پس از بررسی پیشنهادات جلسه امشب توسط کارگروه مصادیق، لیست نهایی اعلام خواهد شد. سخنگوی ائتلاف اصولگرایان در ادامه اعلام کرد: هشتمین جلسه شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان شامگاه یکشنبه یازدهم بهمن‌ماه به ریاست آیت‌الله موحدی‌کرمانی برگزار شد.

 

در این جلسه کارگروه بررسی نامزدها گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات خود را به اعضای شورا ارائه کرد. حدادعادل گفت: اعضای شورای ائتلاف ضمن تایید روش و روند طی شده در کارگروه پیشنهادات خود را نسبت به این گزارش اعلام کردند. وی افزود: همچنین مقرر شد کارگروه مربوطه گزارش نهایی خود را پس از بررسی پیشنهادات مطرح‌ شده در جلسه امشب اعلام کند. حدادعادل در پایان اعلام کرد: شعارها و اسامی مطرح شده در فضای مجازی درباره لیست نهایی صرفا گمانه زنی بوده و مورد تایید نیست.


کوثری: به لیست 35 تا 40 نفره‌ای رسیده‌ایم
اسماعیل کوثری، عضو شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان از نهایی شدن لیست این ائتلاف در تهران ظرف امشب یا فردا شب خبر داد. وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جلسه شب گذشته شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان منتج به نهایی شدن لیست ائتلاف در تهران نشد لذا هنوز بررسی‌ها ادامه دارد و احتمالاً امشب و یا فرداشب این لیست نهایی می‌شود. همچنین یک نماینده مجلس نیز در گفت‌وگویی دیگر گفت که تا شب گذشته ائتلاف اصولگرایان به لیست 35 تا 40 نفره‌ای رسیده است. قرار است امشب این لیست بعد از غربالگری و بر اساس معیارها و شاخصه‌های تعیین شده نهایی شود.


صیامی: کاندیداهای معتدل وارد لیست اصولگرایان خواهند شد
با این حال این پرسش مطرح می‌شود که نحوه لیست بندی اصولگرایان بر اساس چه شرایطی خواهد بود؟ آیا اصولگرایان بار دیگر اشتباه سال 92 را تکرار می‌کنند؟ دلاور صیامی، دبیرکل جبهه حامیان ولایت در گفت‌وگو با «ابتکار» درباره لیست نهایی اصولگرایان اظهار کرد: من در نشستی که شورای ائتلاف اصولگرایان ترتیب داد حضور نداشتم، اما اخبار این جلسه به گوشم رسیده، اما هنوز احتمام کار صورت نگرفته است. وی در ادامه افزود: این نشست‌ها و جلسات در خصوص لیست بندی است تا لیستی قدرتمند ارائه دهند. 40 نفر باقی مانده و در نهایت 10 باید حذف شوند تا به وحدت کامل دست یابیم. بنابراین شورای ائتلاف در روزهای آتی به یک جمع بندی نهایی خواهند رسید.

 

این فعال سیاسی اصولگرا درباره شرایط و ضوابط اشخاص برای حضور در لیست اشاره کرد و گفت: کاندیداهایی که محبوبیت دارند یا جزء اصولگرایان معتدل و میانه رو هستند در لیست حضور پیدا می‌کنند. دبیرکل جبهه حامیان ولایت درباره افرادی که می‌گویند اگر اسم و نامشان در لیست قرار نگیرد از انتخابات انصراف می‌دهند، تاکید کرد: اگر در لیست قرار نگیرند و انصراف دهند اتفاقا اقدام بسیار درست و پسندیده‌ای است. بنابراین چنین مساله ای گذشت و ایثارگری کاندیداها را نشان می‌دهد، اما اگر کسی با قهر انصراف دهد طبیعتا شرایطش با دیگر افراد فرق دارد. صیامی در پایان به اشتباه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 اشاره کرد و در این باره گفت: من چنین قضیه ای را رد نمی‌کنم چراکه ممکن است بار دیگر اصولگرایان مرتکب چنین اشتباهی در انتخابات امسال مجلس شورای اسلامی شوند یعنی با یکدیگر رقابتی تنگاتنگ و نزدیکی داشته باشد در این صورت سبد آراء اصولگرایان کم و باعث شکست آن‌ها در انتخابات ‌خواهد شد.


کنعانی مقدم: کاندیداها باید مورد قبول مردم باشند
حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران نیز در این باره به «ابتکار» گفت: من در جلسه شورای ائتلاف اصولگرایان حضور نداشتم، اما از اخبار این نشست مطلع و آگاه شدم. از تعداد کاندیدایی که تایید صلاحیت شدند کمیته هفت نفره در حال بررسی اوضاع و شرایط است چراکه هنوز به لیست 60 نفره نرسیده است. وی در این باره اضافه کرد: قرار است لیست 60 نفره ای برای تهران آماده شود و بعد آن لیست 60 نفره به شورای ائتلاف که 22 نفر هستند ارسال و در نهایت آن لیست به 30 نفر برسد. بنابراین فعلا این مرحله انجام نشده و در حال بررسی قرار دارد به هر حال تا زمانی که این فرایند طی نشود نمی توان گفت چه اشخاصی نهایی یا در روند ارزیابی قرار دارند.

 

این فعال سیاسی اصولگرا به معیارها و شرایط لیست اصولگرایان اشاره کرد و در این باره افزود: هر کدام از گرو‌هایی که در ائتلاف حضور دارند برای خودشان یکسری شاخص‌هایی قائل هستند. بنابراین بر اساس معیارهای مد نظر خود افراد و کاندیداها را معرفی تا در لیست قرار بگیرند. به گفته او، قاعدتا گروه‌ها و جبهه‌های مختلفی که در شورای ائتلاف اصولگرایان حضور دارند باید شاخص‌های خودشان را مطرح کنند. کنعانی مقدم با بیان اینکه ما در جبهه ایستادگی یکسری معیارها و شرایطی را برای کاندیداها اعلام کرده‌ایم، تاکید کرد: به عقیده من، افراد و کاندیداها باید شرایط و کارآمدی لازم را برای نماینده شدن در مجلس شورای اسلامی دارا باشند، کاندیداها قانونگرایی را باید سرلوحه کار خودشان قرار دهند، در بحث مبارزه با فساد و پاکدستی را در کارنامه خودشان داشته باشند و اصولی که به اصولگرایان مربوط است پایبند باشند. به این معنا که نباید بعد از ورود به مجلس شورای اسلامی راه و روش خودشان را مبنا قرار دهند.

 

دبیرکل حزب سبز ایران با اشاره به اینکه بحث وحدت و اتحاد در بین نیروها و گروه‌های اصولگرا همیشه مطرح است، گفت: کاندیداها باید شخصیت‌های مورد اعتماد و مقبول مردم باشند تا بتوانند آراء مردم را به خود جذب کنند. بنابراین چنین افرادی می‌توانند در لیست حضور داشته باشند در غیر این این صورت با ریزش آراء مواجه خواهیم شد. وی در ادامه به حضور تندروها در لیست شورای ائتلاف اصولگرایان اشاره کرد و در این باره افزود: تمام جوانب و شرایط کاندیداها در کمیته هفت نفره در نظر گرفته می‌شود. چراکه ممکن است بسیاری از افراد تندرو، انقلابی، ارزشی و... را با یکدیگر اشتباه فرض کنیم. بنابراین ملاک اصولگرایان برای انقلابی بودن قانونگرایی است به این معنا که اگر کسی خودش را تابع این بداند که انقلابی، حزب‌الهی یا... است، اما قانون را قبول نداشته باشد از نظر ما چنین اشخاصی نمی‌توانند در لیست قرار بگیرند.

 

این فعال سیاسی اصولگرا در مورد کمیته هفت نفره توضیح داد: این کمیته شرایط افراد و کاندیداها را در نظر و آن‌ها را ارزیابی می‌کند و بعد بر اساس رای گیری کاندیداها را برای حضور در لیست انتخاب می‌کند. کنعانی مقدم درباره افرادی که می‌گویند اگر اسم و نام من در لیست قرار نگیرد از انتخابات انصراف می‌دهم، تصریح کرد: این مساله توافق تشکیلاتی اصولگرایان است که اگر کسی اسم و نامش در لیست قرار نبود از انتخابات انصراف دهد. بنابراین این قضیه حسن لیست است تا چنین افرادی از انتخابات انصراف تا باعث تقویت لیست شوند. به هر ترتیب چنین موضوعی نشان دهنده از خود گذشتگی افراد را نشان می‌دهد تا باعث تفرقه و عدم انسجام نشوند. او در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگرایان ممکن است همچون انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با یکدیگر رقابتی تنگاتنگ داشته باشند یا خیر، اظهار کرد: اتفاقا خاصیت مکانیزمی که پیش بینی شده این است که اگر رقابتی بین افراد وجود دارد رقابت را قبل از حضور در لیست انجام دهند نه بعد از قرار گرفتن در لیست. اما اینکه کسی بخواهد لیست جداگانه‌ای ارائه دهد نشان دهنده مخالفت با وحدت و اتحاد اصولگرایان است.


 انتخابات  مجلس  -  ابتکار 

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024