انشقاق در میان اصول‌گرایان و اتحاد در لیست اصلاح‌طلبان



 اخبارانتخابات ,خبرهای  انتخابات ,انتخابات  مجلس

 

  انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند برگـــزار می‌شـود و جریــان اصول‌گرایی نه‌تنها بدون هیچ مشکل و محدودیتی همه نیروهای خود را در اختیار دارد بلکه نیروی مازاد هم آورده و حالا دعوا بر سر انصراف بالا گرفته است. آنها با همه توان و قوا به رقابت با اصلاح‌طلبانی خواهد پرداخت که با رد صلاحیت‌های گسترده از سوی مراجع ذی‌صلاح مواجه شده‌اند.

 

شورای نگهبان صلاحیت طیف وسیعی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب را تأیید نکرد و این مسئله باعث شد، در بستن لیست 30نفره با کمبود نیروی شاخص و شناخته شده مواجه شوند و در برخی استان‌ها نیز حتی یک نیروی دست چندم هم نداشته باشند. البته در روزهای اخیر که رایزنی‌ها و تلاش چهره‌های اصلاح‌طلب برای تأیید صلاحیت نیروهای خود به نتیجه چندانی نرسید، این جریان در تلاش است با همین افراد باقی‌مانده و تأیید صلاحیت‌شده و نیروهای ائتلافی به میدان رقابت با اصول‌گرایانی که تا دندان از نیروهای دست اول خود مسلح است برود.

 

البته اصلاح‌طلبان در روزهای پایانی تا برگزاری انتخابات، هرروز جلسه‌های منظمی را به ریاست محمدرضا عارف تشکیل می‌دهند تا بتوانند لیست مناسب و درخور شأنی که توانایی ر‌أی‌آوری بیشتری در انتخابات دارد ارائه کند. روز گذشته علی صوفی، رئیس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان تهران اعلام کرد: امروز (یکشنبه) لیست 30نفره اصلاح‌طلبان تهران اعلام می‌شود و پس از مشخص‌شدن لیست 30نفره، براساس میثاق نامه‌ای که با کاندیداهای دیگر داشتیم آنان به نفع لیست منتخب کنار خواهند رفت. همچنین براساس گفته‌های قبلی رئیس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان تهران، قرار است از حدود 100نفری که علاوه بر تأیید صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان، شاخص‌های اصلاح‌طلبی داشته‌اند، لیست 30 نفر انتخاب شود.

 

این در حالی است که رفعت بیات، نماینده سابق اصول‌گرای مجلس، به این موضوع البته در طیف سیاسی منتسب به خود، انتقاد دارد و در گفت‌وگو با «وقایع اتفاقیه» می‌گوید: «رهبران جریان اصول‌گرا به 180 نفر نامزد تأیید صلاحیت شده گفته‌اند که به نفع لیست 30نفره ائتلافی اصول‌گرا انصراف دهند» ولی وی این موضوع را قبول ندارد و در جلسه‌ای که برای توجیه آنها تشکیل شده است، به آقایان تقوی و کوهکن گفته است: «تصمیم شما برای انصراف نامزدهای انتخاباتی تصمیمی تند و جناحی‌گری و انحصارطلبی است، چراکه محدودکردن پارلمان و چارچوب قانون‌گذاری به یک یا دو گروه سیاسی خطرناک است.»

 

همچنین محسن کوهکن در واکنش به سخنان رفعت بیات و اصول‌گرایانی که به دنبال لیست‌های مستقل از لیست ائتلافی اصول‌گرایان هستند گفته است: کسانی که درصدد انجام چنین کاری باشند، تحلیل درستی از اوضاع ندارند و خودگرایی را به جمع‌گرایی و خردگرایی ترجیح می‌دهند. رفعت بیات در گفت‌وگو با «وقایع اتفاقیه» با انتقاد از لیست ائتلاف اصول‌گرایان که آن را برگرفته از پنج تا شش طیف وابسته به  شخصیت‌ها دانسته است، گفت: ‌در ائتلاف اصول‌گرایان به شرایط خاصی که مد نظر مقام معظم رهبری، بود نرسیده‌ایم. ایشان معتقدند لیست‌های انتخاباتی به‌گونه‌ای بسته شوند که از رفیق بازی و جناح‌بندی به دور باشد ولی این لیست از این موارد خالی نیست.

 

نماینده دور هفتم مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: افراد توانمند و باسابقه و قدرتمند که بتوانند مجلس پسابرجام را به اقتصاد مقاومتی پیوند دهند در بین این 30 نفر حضور ندارند، بنابراین تصمیم گرفتیم مانند سال 83 که وارد مجلس شدیم، اهداف نیروهای مستقل انقلاب اسلامی را در این انتخابات مطرح کنیم تا طبق دیدگاه‌های مدنظر امام راحل و رهبری حرکت کنند تا قوانین فراملی و مؤثر بر اقتصاد مقاومتی پسابرجام تشکیل شود. این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه «به‌خاطر اتصال به تفکر امام و رهبری خود را اصول‌گرا می‌دانم» گفت: البته بعد از مجلس هفتم و روی‌کار‌آمدن آبادگران، فراکسیون اکثریت نامش را به اصول‌گرایی تغییر داد که همان زمان با این موضوع مخالفت کردم. وی تأکید کرد: همه کسانی که پایبند به اصول انقلاب هستند، اصول‌گرایند و همه افرادی که تغییرات کشور را برای بهترشدن معیشت مردم و متعالی‌شدن اقتصاد پیگیرند هم اصول‌گرا محسوب می‌شوند.

 

بیات با بیان اینکه «هرگز به دنبال تشخص سیاسی پارلمانی نبوده‌ایم» گفت: به دنبال مجلسی توانمند هستیم که موضوعات سیاسی و حزبی اولویت آن نباشد و مشکلات مردم را در رده‌های پایین خواسته‌ها و مطالبات نداند.  وی با انتقاد از نحوه ارائه لیست اصول‌گرایان تأکید کرد: هیچ وقت در لیست اصول‌گرایان نبوده‌ام ولی اصول‌گرا هستم. لیست موجود کارش را ادامه می‌دهد ولی انتقادی که وجود دارد این است که از بین این 180 نفر اصول‌گرای تأیید صلاحیت‌شده برای بستن لیست 30نفره نظرخواهی نکرده‌اند. این نماینده پیشین مجلس با اشاره به پیشنهاد اخیرش درباره لیست مستقل از اصول‌گرایان افزود: روی این موضوع یک ماه است که فکر می‌کنم و پیشنهاد کرده‌ام، آقایان غفوری فرد و سبحانی و برخی دیگر از افراد در این لیست حضور داشته باشند. بیات گفت: درصدد تدوین لیستی با عنوان نیروهای مستقل انقلاب اسلامی هستیم که در بازی‌های جناحی و گروهی حضور ندارد، چراکه رفیق‌بازی‌ها و حزب بازی‌های برخی اشخاص در سال‌های حضور در مجلس مانع دستیابی مردم به مطالباتشان بوده و فساد‌های اقتصادی عظیم را به همراه داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه اصول‌گرایان از 180 نامزد این طیف تعهد گرفته‌اند که به نفع 30نفر لیست اصول‌گرایی کنار بکشند، گفت: از برخی افراد امضا گرفته بودند که این کار را انجام بدهند، ولی من قبول نکردم. وی در پاسخ به این سؤال که بالغ بر 50 درصد لیست اصول‌گرایان از جبهه پایداری است، آیا به این لیست اعتراض نکرده‌اید؟ گفت: من خودم را اصول‌گرای جدید نمی‌دانم، پس اعتراض نمی‌کنم. اصول‌گرایان فعلی به چند دسته تقسیم شده‌اند و لیست ائتلاف اصول‌گرایان پنج تا شش طیف وابسته به شخصیت‌ها هستند و کسی درباره برنامه این افراد صحبتی نکرده است. البته با توجه به اخباری که در چند روز اخیر منتشر‌شده و برخی اصول‌گرایان همچنان به دنبال جداشدن از لیست اصول‌گرایان و انتشار لیست جدای از لیست ائتلافی هستند، محسن کوهکن  نایب‌رئیس جبهه پیروان، دراین‌راستا به خبرآنلاین گفته است: ارائه لیست موازی با لیست ائتلاف اصول‌گرایان به منزله ترجیح خودگرایی بر خردگرایی است.

 

همچنین وی اعتراض به نحوه تدوین لیست ائتلاف اصول‌گرایان را کاری غلط و مخالف موازین اصول‌گرایی دانست. کوهکن درباره حضور پررنگ جبهه پایداری و جبهه ایثارگران نسبت به دیگر تشکل‌های جناح اصول‌گرا، گفت: وقتی خروجی یک مجموعه و گروه با همفکری و تفاهم  یک لیست واحد می‌شود، دیگر آنالیز و بررسی درستی و غلطی نحوه گردآوری آن لیست، چندان کار صحیحی نیست، چراکه اعضای ائتلاف از ابتدا پیمان بسته بودند که به قواعد کارجمعی پایبند باشند و در این لیست نیز سعی شده است، تمام سلیقه‌ها پوشش داده شود. نایب‌رئیس جبهه پیروان درباره انصراف افرادی که در لیست ائتلاف اصول‌گرایان حضور ندارند، نیز گفت: چنانچه این افراد به واقع اصول‌گرا و پایبند به میثاق ائتلاف باشند، انصراف خواهند داد. همچنین مصباحی مقدم، نماینده فعلی تهران در مجلس لیست ائتلاف اصول‌گرایان را معتدل توصیف کرد و به ایسنا گفت: جریان انحراف از این لیست به کلی کنار گذاشته شده و هیچ‌یک از کسانی که براساس خط مشی اصول‌گرایان با عنوان انحرافی تعریف می‌شدند اجازه حضور در لیست نیافتند.


این در حالی است که احمد توکلی، دیگر نماینده فعلی تهران در مجلس، با بیان اینکه از اتحاد اصلاح‌طلبان حمایت می‌کنم گفت: ما آن‌قدر از نبود حزب آسیب دیده‌ایم که معتقدم حضور جریانات فکری مختلف می‌تواند فقدان حزب را جبران کند.
 

 اخبار انتخابات  مجلس  -  وقایع  اتفاقیه 

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024