زنان راه یافته به مجلس دهم



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی

 14 زن در مرحله اول وارد مجلس دهم شدند.

مجلس دهم از نظر تعداد زنانی که به مجلس رفتند می‌تواند رکورد دار شود. در مرحله اول 14 زن به مجلس رفته اند. اسم هشت زن هم در بین کاندیدهایی که انتخابشان به دور دوم کشیده شده، دیده می‌شود. اگر حتی یک نفر از این هشت نفر رای بیاورند، آن وقت برای اولین بار 15 زن در مجلس ایران حضور پیدا می‌کنند. تا امروز بیشترین تعداد حضور زنان در مجلس شورای اسلامی مربوط به دوره پنجم مجلس بوده که 14 زن به عنوان نماینده انتخاب شدند. در این دوره هم تا امروز 14 زن به مجلس راه یافته اند. انتخابات مرحله دوم مجلس می‌تواند این رتبه را بهبود ببخشد و مجلس دهم را از نظر تعداد حضور زنان رکورد دار کند.

به گزارش روزان، یک نکته مهم در مورد 14 زنی که تا به حال به مجلس دهم وارد شده‌‌اند وجود دارد. در لیست 30 نفره اصلاح طبان در تهران هشت زن حضور داشتند. در اتفاقی غیر منتظره، این لیست 30 نفره به طور کامل رای آورد. اتفاقی که باعث شد تا 8 زن فقط از شهر تهران مجلس نشین شوند. در صورتی که رای دهی پایتخت به صورت لیستی نبود و قرار بود به چهره‌های شاخص دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا در تهران رای داده شود، بعید بود که این تعداد خانم به مجلس راه پیدا کنند.

آمار تعداد زنان وارد شده به مجلس در دوره‌های قبل هم جالب توجه است و نشان می‌دهد که زنان اصولا شانس زیادی برای حضور مجلس در ایران را ندارند. در دوره اول تا سوم مجلس 4 زن، در دوره چهارم 9 زن، در دوره پنجم 14 زن، در دوره ششم 13 زن، دردوره هفتم 13 زن، در دوره هشتم 8 زن و در دوره نهم 9 زن به عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضورداشتند. برای مجلس دهم هم تا امروز و در مرحله اول انتخابات 14 زن به مجلس رفته اند.

تقریبا هیچ کدام از زنانی که در سال‌های اخیر به مجلس رفته اند، در مجلس دهم جایی ندارند. در مجلس هشتم، تعداد نمایندگان زن به 8 نفر از بین 288 نماینده رسید. فاطمه آجرلو متولد 1345 از کرج، نیره اخوان متولد 1335 از اصفهان، عفت شریعتی متولد 1331 از مشهد و همچنین فاطمه آلیا متولد 1335، لاله افتخاری متولد 1338، زهره الهیان متولد 1347، فاطمه رهبر متولد 1343 و طیبه صفایی متولد 1339 از تهران، هشت نماینده زن مجلس هشتم بودند.

در مجلس نهم نیز تعداد نمایندگان زن تنها 9 نفر از 288 نماینده بود. به گزارش ایسنا، مهناز بهمنی از سوی مردم سراب، شهلا میرگلو بیات از طرف مردم ساوه و زرندیه، نیره اخوان بیطرف از سوی مردم اصفهان، حلیمه عالی از طرف مردم زابل و زهک، سکینه عمرانی از سوی مردم سمیرم و فاطمه آلیا، فاطمه رهبر، زهره طبیب زاده نوری و لاله افتخاری از سوی مردم پایتخت برای حضور در صحن سبز پارلمان راهی مجلس شدند.

در دوره دهم نیز تاکنون حضور 14 نماینده زن که 8 نفر آنها از تهران هستند قطعی شده و 8 نفر دیگر نیز در مرحله دوم انتخابات با رقبایشان به رقابت می‌پردازند تا تکلیف کرسی‌های زنان در مجلس آینده مشخص شود. علاوه بر سهیلا جلودارزاده که جزء معدود زنانی است که پیش از این ورود به مجلس را تجربه کرده بودند؛ فریده اولاد قباد، سید فاطمه حسینی، پروانه سلحشوری، فاطمه سعیدی، پروانه مافی، فاطمه ذوالقدر و طیبه سیاوشی شاه عنایتی که از سوی مردم تهران راهی مجلس شدند؛ مردم اصفهان ناهید تاج‌الدین و مینو خالقی و مردم نیشابور هاجر چنارانی، مردم مبارکه زهرا سعیدی، مردم دیر و کنگان سکینه الماسی و مردم قزوین سیده حمیده زرآبادی را به عنوان نمایندگان خود در مجلس انتخاب کردند.

اعظم محمدی نیا از حوزه انتخابیه خرم آباد، فاطمه مقصودی از حوزه انتخابیه بروجرد، سمیه محمودی از حوزه انتخابیه شهرضا، معصومه آقا پورعلی از حوزه انتخابیه شبستر، خدیجه ربیعی فرادنبه از حوزه انتخابیه بروجن، شهلا میرگلوبیات از حوزه انتخابیه ساوه، سارا فلاحی از حوزه انتخابیه ایلام و زهرا ساعی از حوزه انتخابیه تبریز نیز در مرحله دوم انتخابات به رقابت می‌پردازند تا مشخص شود زنان چه تعداد از کرسی‌های سبز مجلس دهم را در اختیار خواهند گرفت.

 

 اخبار انتخابات  - روزان 

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024