توده‌هایی که در بارداری دردساز می‌شوند



علل بارتولن, درمان کیست بارتولن

 بارتولن غده‌ای است که در  دهانه‌ی آلت تناسلی زنانه و درواقع در دو طرف ولو واقع شده است

 

یکی از بیماری‌های شایع خانم‌ها و علت مراجعه‌ی بسیاری از آنها به متخصص زنان و زایمان، کیست یا آبسه‌ی بارتولن است. این توده‌ها در کنار وُلوهای آلت تناسلی زنانه ظاهر می‌شوند و اتفاق نادری نیستند اما در صورتی که نادیده گرفته شوند می‌توانند بسیار دردناک و حاد شوند. به همین دلیل ما از دکتر سمامی، جراح و متخصص زنان و زایمان، درباره‌ی این کیست شایع در زنان پرسیدیم که قسمت اول آن را می‌خوانید.


دکتر سمامی درباره‌ی غدد بارتولن و ایجاد کیست در آنها می‌گوید:« بارتولن غده‌ای است که در کناره‌‌ی ولو (دهانه‌ی آلت تناسلی زنانه) و درواقع در دو طرف ولو واقع شده است. این غده مجرایی دارد که ترشحاتش را به داخل واژن تخلیه می‌کند. اگر این مجرا انسداد پیدا کند، این ترشحات داخل این غده‌ها می‌مانند و باعث ایجاد کیست بارتولن می‌شوند. حالا اگر کیست بارتولن عفونی شود، تحت شرایطی باعث ایجاد آبسه‌ی بارتولن می‌شود.»

 جراح و متخصص زنان و زایمان درباره‌ی شکل و ظاهر این توده‌ها توضیح می‌دهد:«معمولا علائمی که باعث بروز کیست بارتولن ایجاد می‌شوند این‌گونه است که اگر در این غده کیست ایجاد شود، به صورت توده‌ای است که درون آن مایع است. خانم‌های مبتلا به این عارضه در موقع نزدیکی درد دارند و وسط وُلو‌شان توده‌ای کیستیک وجود دارد که در صورت بزرگ شدن درد و ناراحتی ایجاد می‌کند. اگر هم این غده به آبسه تبدیل شود و بزرگ و عفونی شود،‌به‌طور پیش‌رونده بزرگ شده و درد آن غیر‌قابل تحمل می‌شود. روی این کیست‌ها ممکن است علائم آبسه ظاهر شود که در این صورت باید آبسه حتما تخلیه شود. 

علل بارتولن, درمان کیست بارتولن

  خیلی اوقات بارتولن خود به خود تخلیه می‌شود اما بعد از مدتی عود می‌کند


این کیست ممکن است خارش هم داشته باشد اما ترشحی ندارد. بعضی اوقات زائده‌های تحریکی که در بدن وجود دارند، می‌توانند باعث خارش شوند اما ترشح ایجاد نمی‌کنند. مگر اینکه کیست یا آبسه پاره شوند که در این صورت ترشح ایجاد می‌کنند.


گاهی اوقات ممکن است فردی به مدت 6 ماه این کیست را داشته باشد و هیچ اتفاقی برایش نیفتد و همچنان سر جای خود بماند. بر همین اساس دکتر سمامی می‌گوید:« در بعضی مواقع در عرض 3 تا 4 روز این کیست جریانی پیش‌رونده می‌گیرد و بزرگ‌تر،‌دردناک‌تر و عفونی می‌شود. خیلی اوقات آبسه‌ی بارتولن خود به خود تخلیه می‌شود اما بعد از مدتی عود می‌کند. چون این خانم‌ها مستعد این هستند که مجرای‌شان مسدود شود و همچنین مستعد کیست هستند.»


جالب است بدانید که خانم‌های باردار هم ممکن است به این عارضه دچار شوند. به همین دکتر سمامی می‌گوید:« خانم‌هایی که مستعد ابتلا به این عارضه هستند ممکن است در دوران بارداری به آن دچار شوند و همچنین این کیست در خانم‌های باردار هم زیاد دیده می‌شود. کیست یا آبسه‌ی غدد بارتولن در بعضی موارد می‌توانند مانع زایمان طبیعی شوند چون این توده‌ها بزرگ هستند و راه زایمان را مسدود می‌کنند. بنابر‌این اگر خانم‌های‌باردار در همان برهه‌ی بیماری بخواهد زایمان طبیعی داشته باشد و اندازه‌ی آبسه یا کیست‌شان بزرگ باشد باید آن را تخلیه کنند.»

 

منبع:ninisite.com



آنچه بانوان باید بدانند

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------