تغذیه مناسب برای درمان کیست تخمدان



برای کیست چی خوبه بخوریم

برای کیست تخمدان چی خوبه بخوریم

 

برای کیست تخمدان چی خوبه بخوریم و خوردن چه چیزی باعث کیست تخمدان می شود؟

در این مقاله از بیتوته، با تغذیه مناسب برای درمان کیست تخمدان آشنا می شوید. آیا واقعا رژیم غذایی روی کیست تخمدان تاثیر دارد؟ آیا غذاهایی وجود دارد که کیست تخمدان را بهبود می بخشد یا غذاهایی که در صورت داشتن کیست تخمدان از آنها اجتناب کنید؟

کیست تخمدان به خصوص در زنان یائسه نسبتا شایع است. از هر 12 زن پیش از یائسگی یک نفر دچار کیست تخمدان می شود که به اندازه کافی بزرگ است که نیاز به درمان داشته باشد.

 

بسیاری از زنان به دنبال راهی طبیعی برای مقابله با کیست تخمدان هستند و ممکن است تغییر رژیم غذایی خود را یکی از راه های ممکن برای این کار در نظر بگیرند.

 

آیا واقعا رژیم غذایی روی کیست تخمدان تاثیر دارد؟ آیا غذاهایی وجود دارد که کیست تخمدان را بهبود می بخشد یا غذاهایی که در صورت داشتن کیست تخمدان از آنها اجتناب کنید؟

 

کیست تخمدان چیست؟

کیست های تخمدان کیسه های پر از مایعی هستند که روی تخمدان ها تشکیل می شوند. انواع مختلفی از کیست تخمدان وجود دارد. 

 

دو نوع اصلی کیست تخمدان وجود دارد:

کیست های عملکردی تخمدان

اینها شایع ترین انواع کیست تخمدان هستند. آنها در نتیجه عملکرد طبیعی تخمدان ها در طول چرخه قاعدگی تشکیل می شوند. اکثر کیست های تخمدان کوچک هستند، علائمی ایجاد نمی کنند و معمولاً طی چند هفته تا چند ماه خود به خود از بین می روند.

 

کیست های تخمدان غیرعملکردی

کیست های غیرعملکردی با عملکرد طبیعی تخمدان ارتباطی ندارند. انواع مختلفی دارد، از جمله:

 

• کیست های مرتبط با سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) . اینها ساختاری شبیه به کیست های عملکردی دارند، اما تعداد زیادی از آنها در هر تخمدان وجود دارد.

 

• کیست های درموئید که می توانند شامل انواع بافت ها (از جمله مو، دندان یا استخوان) باشند. این سلول ها از سلول های تخمدان به نام سلول های بنیادی ایجاد می شوند که به طور بالقوه می توانند به هر نوع سلول دیگری تبدیل شوند.

 

• آندومتریوم ها که از همان نوع بافتی تشکیل شده اند که پوشش داخلی رحم است.

• سیستادنوما، که در سطح تخمدان ایجاد می شود و می تواند با مایع یا مخاط پر شود.

 

• کیست های بدخیم که حاوی سلول های سرطانی هستند. این موارد نادر هستند اما بسیار خطرناک هستند.

 

علائم کیست تخمدان چیست ؟

کیست های عملکردی معمولا کوچک و بدون علامت هستند. کیست های غیرعملکردی می توانند بزرگتر شوند و ممکن است علائمی ایجاد کنند، از جمله:

 

– درد لگن، از جمله در طول دوره های قاعدگی یا رابطه جنسی

– درد در ناحیه ران و کمر

– پریودهای نامنظم یا خونریزی غیرطبیعی رحم یا لکه بینی

– سینه های حساس

– احساس فشار یا نفخ در شکم

– احساس نیاز به دفع بیشتر ادرار و تخلیه روده ها، احتمالاً همراه با مشکل در تخلیه کامل مثانه یا رکتوم

– افزایش وزن

 

اگر کیست تخمدان پاره شود، می تواند باعث درد شدید شود. کیست ها همچنین می توانند تا حدی رشد کنند که تخمدان را بچرخاند، که می تواند باعث تهوع و استفراغ شود. این یک اورژانس پزشکی است. اگر این علائم را تجربه کردید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. این اغلب نیاز به مداخله جراحی دارد و ممکن است منجر به برداشتن تخمدان شود.

 

چه چیزی باعث ایجاد کیست تخمدان می شود ؟

در حالی که علت دقیق کیست تخمدان به طور کامل شناخته نشده است، تصور می شود که این کیست ها توسط عوامل متعددی از جمله عدم تعادل هورمونی، استعداد ژنتیکی و مشکلات تخمک گذاری ایجاد می شوند.

 

مشکلات مربوط به تخمک گذاری معمولا باعث ایجاد کیست های عملکردی می شود. آنها شایع ترین نوع کیست تخمدان هستند، در حالی که کیست های پاتولوژیک به دلیل رشد غیر طبیعی سلول ایجاد می شوند و احتمال سرطانی بودن آنها بیشتر است. 

 

سایر عوامل خطر برای احتمال ایجاد کیست تخمدان شامل سن است که در زنان در سنین باروری شایع تر است. با این حال، آنها همچنین می توانند در گروه های زیر رخ دهند:

 

– زنان یائسه

– کسانی که سابقه باروری دارند که هرگز باردار نشده اند

– سابقه اندومتریوز یا عفونت های لگنی

– استفاده از برخی داروها مانند درمان جایگزینی هورمون یا داروهای باروری

 

یک کیست تخمدان به نام جسم زرد نیز به طور طبیعی در دوران بارداری تشکیل می شود که از مراحل اولیه بارداری قبل از تشکیل جفت پشتیبانی می کند. کیست تخمدان مربوط به بارداری می تواند حتی پس از بارداری نیز باقی بماند.

 

غذاهای مفید برای کیست تخمدان

خوردن چه چیزی باعث کیست تخمدان می شود

 

رژیم غذایی چه تاثیری بر کیست تخمدان دارد؟

رژیم غذایی ممکن است در خطر و مدیریت کیست تخمدان نقش داشته باشد، اما تحقیقات بیشتری برای درک کامل این پیوند مورد نیاز است.

 

یک مطالعه در سال 2003 همچنین نشان داد که رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و پنیر ممکن است احتمال ابتلا به نوع خاصی از کیست خوش خیم تخمدان را افزایش دهد، در حالی که به نظر می رسد سبزیجات سبز خطر را کاهش می دهند. با این حال، مطالعه دیگری در واقع نشان داد که زنان مبتلا به کیست تخمدان دارای متوسط ​​مصرف غلات و گوشت کمتر از میانگین جمعیت است.

 

مطالعه دیگری در سال 2016 افزایش جزئی در کیست های عملکردی تخمدان در زنانی که چربی بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند، نشان داد.

 

حفظ وزن سالم از طریق یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم ممکن است به کاهش خطر کیست تخمدان کمک کند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که تغییر در رژیم غذایی ممکن است به تنهایی برای پیشگیری یا درمان کیست تخمدان کافی نباشد. تحقیقات بیشتری برای درک کامل رابطه بین رژیم غذایی و کیست تخمدان مورد نیاز است.

 

به طور کلی، کیست های تخمدان بی ضرر هستند، اما گاهی اوقات آنقدر بزرگ می شوند که پاره می شوند و باعث آسیب به تخمدان می شوند. درمان های پزشکی مختلفی برای تشخیص کیست وجود دارد. با این حال، درمان های طبیعی ممکن است به درمان آن کمک کند.

 

رژیم غذایی کیست تخمدان باید شامل سبزیجات برگ سبز، سیب زمینی شیرین، کلم، بادمجان، هویج و کلم بروکسل در مقادیر بیشتری مصرف شود. مشتی آجیل، هندوانه، پرتقال، گواوا، پاپایا، گلابی و زردآلو مهمترین اجزای رژیم غذایی کیست تخمدان هستند. غذاهای غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 بخورید زیرا به کنترل اختلالات هورمونی و همچنین مقاومت به انسولین کمک می کنند. تا حد امکان از غذاهای ارگانیک استفاده کنید زیرا آفت کش ها می توانند تعادل هورمونی را مختل کنند.

 

کیست تخمدان در رژیم غذایی باید غذاهای غنی از کربوهیدرات، غذاهای ناسالم، غذاهای سمی و اسیدی را حذف کرد زیرا باعث عدم تعادل هورمونی و تضعیف سیستم ایمنی می شوند. رژیم غذایی شامل شکر و سبزیجات تازه کمتر می تواند از دفع سموم جلوگیری کند و در نتیجه باعث ایجاد کیست تخمدان شود. از مصرف بیش از حد سبزیجات پخته شده  باید اجتناب شود. مصرف الکل را کاهش دهید زیرا می تواند سطح استروژن را افزایش دهد. محصولات گندم کمتری مصرف کنید زیرا گندم حاوی اسید فیتیک است که مواد معدنی مانند منیزیم و روی را که هر دو برای تعادل هورمونی و جلوگیری از گرفتگی عضلات ضروری هستند، متصل می کند.

 

PCOS و رژیم غذایی

اعتقاد بر این است که رژیم غذایی نقش مهمی در ایجاد و درمان PCOS دارد. کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش نیز می تواند به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش علائم کمک کند.

 

برخی از مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده و قند ممکن است خطر ایجاد کیست تخمدان به دلیل PCOS را افزایش دهد، در حالی که رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل ممکن است این خطر را کاهش دهد. رژیم های غذایی خاص مانند رژیم مدیترانه ای یا رژیم کم کربوهیدرات ممکن است برای زنان مبتلا به PCOS مفید باشد. 

 

به طور کلی، اعتقاد بر این است که تأثیر اصلی رژیم غذایی بر PCOS از طریق کاهش وزن و بهبود کنترل قند خون رخ می دهد. کاهش التهاب نیز ممکن است نقش داشته باشد. 

 

توجه به این نکته مهم است که هر فردی منحصر به فرد است و آنچه ممکن است برای یک فرد موثر باشد ممکن است برای دیگری کارساز نباشد. همیشه بهترین کار این است که با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا یک متخصص تغذیه ثبت شده مشورت کنید تا در مورد بهترین رویکرد رژیم غذایی برای مدیریت PCOS صحبت کنید.

 

صبحانه برای کیست تخمدان

چه میوه هایی برای درمان کیست تخمدان مفید است

 

چه چیزی به رژیم غذایی خود اضافه کنید ؟

در حالی که رژیم غذایی به تنهایی نمی تواند کیست تخمدان را درمان کند، ترکیب برخی از مواد غذایی ممکن است به کاهش علائم و ارتقای سلامت کلی کمک کند. 

 

برای کمک به مدیریت کیست تخمدان، موارد زیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

 

غذاهای غنی از فیبر

فیبر برای حفظ هضم سالم و تنظیم هورمون ها ضروری است. این به دفع استروژن اضافی از بدن کمک می کند که به نوبه خود ممکن است خطر کیست تخمدان را کاهش دهد. 

 

غذاهایی که فیبر بالایی دارند عبارتند از غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه ها.

 

غذاهای غنی از منیزیم

مطالعه ای در سال 2015 نشان داد که مکمل های منیزیم می تواند به مدیریت درد کمک کند. این مطالعه از مکمل های منیزیم استفاده کرد، اما برخی از افراد ممکن است بخواهند به جای مصرف مکمل ها، منیزیم اضافی را در غذا مصرف کنند. 

 

از جمله غذاهایی که دارای بیشترین منیزیم هستند می توان به دانه کدو تنبل، دانه چیا و بادام اشاره کرد.

 

اسیدهای چرب امگا 3

خوردن غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی چرب، دانه کتان و دانه چیا ممکن است به کاهش التهاب و تقویت تعادل هورمونی کمک کند. تحقیقات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است وضعیت سلامت زنان مبتلا به PCOS را بهبود بخشد

 

غذاهای ضد التهاب

غذاهایی مانند زردچوبه، زنجبیل و سیر حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است به کاهش التهاب کمک کند، که با تشکیل کیست تخمدان مرتبط است. 

 

برخی از مطالعات نشان می دهند که کورکومین، ترکیبی که در زردچوبه یافت می شود، ممکن است به کاهش خطر کیست تخمدان و بهبود ویژگی های قاعدگی در زنان مبتلا به PCOS کمک کند. با این حال، همه مطالعات این اثر را نشان نداده اند.

 

غذاهای غنی از ویتامین D

خوردن غذاهای غنی از ویتامین D مانند ماهی های چرب، زرده تخم مرغ و محصولات لبنی غنی شده ممکن است به بهبود علائم کیست تخمدان در افراد مبتلا به PCOS کمک کند. 

 

رژیم غذایی کیست تخمدان

چه غذاهایی برای کیست خوب است

 

برنامه غذایی برای بیماران کیست تخمدان :

در اینجا  برنامه غذایی برای بیماران کیست تخمدان آمده است :

1. سرکه سیب:

سرکه سیب کیست های تخمدان ناشی از کمبود پتاسیم در بدن را منقبض می کند. برای تسکین درد لگن، ناراحتی، سرگیجه، ضعف و غیره بسیار مفید است.

 

روش استفاده : یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب گرم اضافه کنید و آن را به درستی مخلوط کنید. این را با معده خالی بنوشید. این به کاهش خونریزی بیش از حد قاعدگی و گرفتگی شکم در دوران قاعدگی کمک می کند. برای نتایج موثرتر، دو بار در روز بنوشید.

 

2. چغندر:

چغندر حاوی ترکیبی به نام بتاسیانین است که توانایی کبد را برای دفع سموم از بدن افزایش می دهد. با خاصیت قلیایی این سبزی، PH اسیدی بدن را حفظ می کند. از این رو در کاهش شدت علائم مرتبط با کیست تخمدان مفید است.

 

روش مصرف : یک قاشق غذاخوری آلوئه ورا را در یک فنجان آب چغندر تازه مخلوط کنید. این آبمیوه را یک بار در روز و صبح ناشتا بنوشید.

 

3. دانه خردل:

دانه خردل یک درمان خانگی موثر برای درمان جریان خون سنگین در دوران قاعدگی، گرفتگی عضلات شکم و ضعف است.

 

روش مصرف : 40 گرم دانه خردل خشک را بردارید و خرد کنید. از آن پودر ریز درست کنید. 2-3 گرم پودر را در شیر ولرم اضافه کنید. این شیر را دو بار در روز قبل یا در طول دوره قاعدگی بنوشید.

 

4. بذر کتان:

دانه های کتان عمدتاً سطح استروژن و پروژسترون را در بدن متعادل می کنند که در نتیجه اندازه کیست ها را کاهش می دهد. سرشار از فیبر و همچنین یک آنتی اکسیدان است که سموم مضر و مواد زائد تولید شده توسط کبد را از بین می برد.

 

روش مصرف : یک لیوان آب گرم مخلوط با یک قاشق غذاخوری بذر کتان را یک بار در روز با معده خالی در صبح بنوشید.

 

5. بادام:

بادام سرشار از منیزیم است که چرخه قاعدگی را تنظیم می کند و گرفتگی شکم را کاهش می دهد. همچنین به طور طبیعی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و به بدن قدرت می بخشد.

 

روش مصرف : روزانه 4 تا 6 عدد بادام خیس خورده بخورید.

 

برای نتیجه بهتر، چند قطره روغن یاس را به یک قاشق چایخوری روغن بادام مخلوط کنید و به طور منظم با آن ماساژ دهید. همچنین، می توانید این کار را انجام دهید: یک قاشق چایخوری روغن بادام شیرین را در یک لیوان شیر گرم اضافه کنید و روزانه این شیر را برای بهبودی سریع بنوشید.

 

6. تمشک قرمز:

برگ های تمشک قرمز در تنظیم جریان شدید قاعدگی بسیار موثر است. همچنین به تقویت ماهیچه های رحم کمک می کند.

 

روش مصرف : 1 قاشق غذاخوری برگ تمشک قرمز خشک شده را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید، 10 دقیقه بپوشانید و سپس صاف کنید، این دمنوش را سه بار در روز در طول دوره قاعدگی خود میل کنید.

 

7- زنجبیل:

زنجبیل به عنوان یک گیاه ضد التهابی بسیار موثر در نظر گرفته می شود که التهاب و درد را تسکین می دهد. همچنین باعث ایجاد جریان خون سالم در دوران قاعدگی می شود. از آن در آیورودا برای سنین زیادی برای درمان درد و همچنین التهاب استفاده شده است.

 

روش استفاده : چند حبه زنجبیل، دو ساقه کرفس و چند تکه آناناس را در آبمیوه گیری مخلوط کنید. نصف لیوان آب سیب را به آن اضافه کنید. این را روزی یک بار در روز بنوشید.

 

اقدامات پیشگیرانه :

برخی از اقدامات پیشگیرانه که باید انجام دهید:

• مصرف کربوهیدرات های فیبر بالا را در رژیم غذایی افزایش دهید.

• غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 را بگنجانید.

• میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.

• روزانه حداقل 2 لیتر آب بنوشید.

• به طور منظم ورزش کنید.

• وعده های غذایی سنگین را در یک زمان مصرف نکنید.

• از آبمیوه های فرآوری شده و نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.

• از مصرف غذاهای سرخ شده و روغنی خودداری کنید.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟

اگر کیست تخمدان در شما تشخیص داده شد و هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، به پزشک مراجعه کنید:

 

– تب

– تهوع و استفراغ

– درد ناگهانی و شدید شکم

– احساس سبکی سر یا سرگیجه

 

اینها می تواند نشان دهنده پارگی کیست تخمدان یا پیچ خوردگی تخمدان (پیچ خوردگی تخمدان ناشی از کیست) باشد که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

 

خلاصه :

در حالی که علت دقیق کیست تخمدان به طور کامل شناخته نشده است، تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی ممکن است در ایجاد و مدیریت برخی از انواع کیست های تخمدان نقش داشته باشد. 

 

یک رژیم غذایی سالم و متعادل ممکن است به کاهش خطر کیست تخمدان کمک کند و رژیم های غذایی خاص مانند رژیم مدیترانه ای یا رژیم کم کربوهیدرات ممکن است برای مبتلایان به این بیماری مفید باشد. با این حال، مشاوره با یک پزشک یا متخصص تغذیه ثبت شده برای توصیه های غذایی شخصی مهم است. 

 

در حالی که رویکردهای غذایی ممکن است تأثیر داشته باشند، ممکن است به تنهایی برای پیشگیری یا مدیریت کیست تخمدان کافی نباشند.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------