چگونه با عرق تابستاني کنار بياييم؟



 

علت عرق کردن, درمان عرق کردن

 

يکي از طبيعي ترين واکنش هاي بدن در برابر گرما و تحرک و البته خنک نگه داشتن دماي بدن، عرق کردن است. اما همين واکنش طبيعي اگر روي پوست بدن باقي بماند، بوي بدي دارد که اغلب ما ترجيح مي دهيم در زندگي اجتماعي و خانوادگي با بوي بد بدن، ديگران را نيازاريم.

بدن ما دو نوع عرق توليد مي کند؛ «اکرين» که عرق بي رنگ و بي بويي است و روي پوست تمام بدن ترشح مي شود و نقش حياتي تنظيم دماي بدن را خصوصا زماني که تحرک زيادي داريم، به عهده دارد.

 

نوع دوم، عرق «آپوکرين» است که مايعي غليظ تر است و از غدد نواحي زير بغل، کشاله ران و دست و پا ترشح مي شود.

عرق بدن که از غدد ترشح کننده درون پوست توليد مي شود، براي خنک کردن بدن است. در واقع هنگامي که اين آب به آرامي از روي پوست بدن تبخير مي شود، با گرفتن گرماي بدن، پوست را خنک مي کند ولي آنچه موجب مي شود عرق، بوي بد به وجود بياورد، باکتري هايي است که روي سطح پوست زندگي مي کنند.

 

عرق بدن ماده بوداري محسوب نمي شود، اما اگر مدت طولاني روي سطح پوست باقي بماند، باکتري هايي که به صورت طبيعي روي پوست وجود دارد، در اثر واکنش هاي شيميايي، بوي بد بدن را به وجود مي آورد.

جالب است بدانيد عرق کودکان به اين علت که آپوکرين ترشح نمي کند معمولا بوي بد نمي گيرد، از اين رو باکتري ها نمي توانند با چيزي فعل و انفعال داشته باشند. با بالا رفتن ميزان تستوسترون بدن در دوران بلوغ، آپوکرين نيز ترشح مي شود.

 

حمام  کردن مساوي با خوشبويي
بعضي از افراد به دليل اين که ميکروب هاي بيشتري روي سطح بدنشان زندگي مي کنند، بيشتر از ساير افراد از بوي بد عرق خود ناراحت هستند که بهترين راه برطرف کردن آن، همان شست و شوي به موقع و مرتب بدن است.

 

بوي بد عرق با شستشوي مکرر و استفاده از صابون هاي آنتي باکتريال برطرف مي شود و براي کاهش ترشح عرق براي بعضي نواحي بدن که تعريق در آن زياد است نيز داروهاي موضعي توصيه مي شود که مهم ترين آنها، محلول هاي ضد تعريق است که به منظور بستن مجاري عرق و کاهش ترشح آن به کار برده مي شود. کرم هاي حاوي اين ترکيب نيز براي اين منظور در داروخانه ها موجود است که مي توان از آنها استفاده کرد.

 

 

لازم است بدانيد که صابون ها و شامپوها هيچ نقشي در جلوگيري از ايجاد عرق ندارد و فقط حاوي ترکيبات ضدميکروب يا ضدقارچ بوده و براي از بين بردن آثار عرق موثر است.

 

بهتر است افراد در فصل گرما بيشتر از لباس هاي نازک و نخي استفاده کنند و از پوشيدن لباس هاي پلاستيکي دوري کنند زيرا پلاستيک، عرق را به خود جذب نمي کند.

همچنين استفاده از لباس هاي با رنگ روشن مناسب تر است زيرا رنگ هاي تيره گرماي بيشتري را به خود جذب مي کند و آن را بيشتر در بدن نگه مي دارد.

 

اسپري ها و مام ها هم به دليل دارا بودن ترکيبات آلومينيوم کلرايد همراه با مواد معطر، براي جلوگيري از منتشر شدن بوي بد عرق مناسب است. در صورت استفاده بايد توجه داشت که بلافاصله پس از انجام اصلاح مورد استفاده قرار نگيرد زيرا اثرات تحريک کنندگي دارد و ممکن است خارش ايجاد کند.

ناگفته نماند در صورتي که بهداشت فردي و شست و شوي مرتب و انتخاب صحيح پوشاک وجود نداشته باشد کاربرد اين مواد به خصوص اسپري هاي خوشبو کننده نه تنها کارساز نبوده بلکه بوي ترکيبي حاصل از بدن بسيار آزار دهنده تر خواهد شد.

 

نقش تغذيه در تعريق
برخي از مواد غذايي مانند سير و پياز مي تواند روي بوي بد عرق تاثيرگذار باشد و موجب افزايش و تغيير در بوي آن شود. همچنين بعضي بيماري ها مانند تب مالت باعث بوي بد عرق افراد مي شود.

کم کردن مصرف کافئين از برنامه غذايي روزانه بسيار مفيد خواهد بود. قهوه، نوشابه، شکلات و ساير مواد غذايي کافئين دار با تحريک غده ترشح کننده آپوکرين در ايجاد بوي بدن تاثير دارد.

 

نوشيدن ميزان کافي آب و مايعات، غدد ترشح کننده اکرين را فعال مي سازد که باعث رقيق تر شدن عرق آپوکرين مي شود.

در فصل تابستان سعي کنيد هميشه همراه خود شيشه آب يا آبميوه داشته باشيد و مدام مايعات بنوشيد. حتي اگر احساس تشنگي هم نمي کنيد نوشيدن دائمي مايعات را فراموش نکنيد.

 

اگر تعرق زيادي داريد و از بوي عرق بدن تان در عذاب هستيد، حتما حجم غذا را در هر وعده کاهش داده و تعداد وعده ها را افزايش دهيد.

از مصرف غذاهايي مانند غذاهاي گوشتي که حاوي پروتئين زياد است، اجتناب کنيد چون اين غذاها حرارت سوخت و ساز بدن را افزايش مي دهد.

 

همچنين سعي کنيد آرام باشيد و از انجام فعاليت هاي پرتحرک در ساعات گرم تر روز خودداري کرده و در عوض اين گونه فعاليت ها را به ساعات خنک تر روز که معمولا بين ساعت چهار تا هفت صبح است، موکول کنيد.

منبع:jamejamonline.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------