عواملي كه باعث سينوزيت مي‌شود




 

عواملي كه باعث سينوزيت مي‌شود

 

 

علاوه بر عواملي مانند آلرژي‌ها، سرماخوردگي، عفونت‌ها و نقص سيستم ايمني كه ممكن است هر فردي را مستعد ابتلا به سينوزيت كند، اختلالات آناتوميك و ساختار سينوس‌ها نيز در ابتلا به سينوزيت نقش دارد، همان‌طور كه مي‌دانيد سينوس‌ها حفراتي توخالي در اطراف بيني هستند كه توسط مجاري باريكي به داخل بيني راه دارند و از اين طريق، ترشحات داخل سينوس‌ها را به‌وسيله مژك‌هاي مخاط تنفسي به داخل بيني تخليه مي‌كنند.

هر علتي كه باعث شود دهانه تخليه سينوس‌ها به بيني تنگ يا بسته شود (اين علت مي‌تواند انحراف تيغه بيني، پوليپ و بزرگي شاخك‌هاي بيني و... باشد) باعث تجمع ترشحات در سينوس‌ها مي‌شود و به‌دنبال آن سينوزيت و عفوني شدن اين بخش از بدن رخ مي‌دهد.

آلرژي نيز يكي از عواملي است كه باعث تورم و بسته شدن دهانه سينوس‌ها مي‌شود و سينوزيت آلرژي را به‌وجود مي‌آورد. گاهي ديده شده يك سينوزيت چركي روي يك سينوزيت آلرژي سوار مي‌شود و سير بيماري را بدتر مي‌كند. بنابراين گاهي تنها مصرف دارو براي درمان آن كفايت نمي‌كند بلكه دخالت‌هاي جراحي نيز لازم خواهد بود. مانند جراحي لوزه سوم، پوليپ و انحراف بيني و آندوسكوپي سينوس.

آلودگي هوا: هواي آلوده معمولا از ذرات مولكولي بزرگ تشكيل شده كه در مخاط گير افتاده و ممكن است واكنش آلرژيك و التهاب مخاط را در پي داشته باشد.

 

شنا كردن: شنا كردن در آب حاوي كلر، باعث مي‌شود مژك‌هاي مخاط بيني و سينوس‌ها ضعيف شوند و در نتيجه تخليه ترشحات بخوبي صورت نگيرد. همچنين كلر باعث التهاب مخاط بيني مي‌شود و فرد را مستعد ابتلا به عفونت باكتريايي مي‌كند.

 

سيگار كشيدن: دود سيگار حركت طبيعي مژك‌ها را كند يا متوقف مي‌سازد و با جمع شدن ترشحات در سينوس‌ها، عفونت و التهاب به‌وجود مي‌آيد.


ضعف سيستم ايمني بدن:ضعف سيستم ايمني بدن به هر دليلي مانند شيمي‌درماني يا بيماري ايدز نيز فرد را مستعد ابتلا به سينوزيت مي‌كند.

 

عفونت دندان‌ها: انتشار عفونت دندان‌هاي فك بالا نيز مي‌تواند باعث سينوزيت فكي شود.

 

سندرم كارتاژنر: افراد مبتلا به اين سندرم، در واقع داراي مژك‌هاي مخاط تنفسي بي‌حركت هستند. كودكاني كه از اين مشكل رنج مي‌برند، مرتب دچار سينوزيت و عفونت‌هاي شديد ريوي و گوش مي‌شوند و به طور كلي تمام مخاط تنفسي آنها درگير اين مشكل است. متاسفانه تاكنون درمان قطعي كه كاركرد مژك‌هاي آنان را به حالت طبيعي برگرداند وجود نداشته است.

 

رفلاكس: رفلاكس يا برگشت اسيد معده از عواملي است كه فرد را مستعد به سينوزيت مي‌كند. رفلاكس اگر به هنگام خواب اتفاق بيفتد و ميزان برگشت اسيد معده نيز زياد باشد، اسيد وارد حفره بيني مي‌شود و ايجاد التهاب مي‌كند. اين التهاب باعث بسته شدن دهانه سينوس‌ها مي‌شود و سينوزيت رخ مي‌دهد.

پروسه درمان در انواع سينوزيت‌ها يكي است ولي چنان كه بيماري طول كشيد و به درمان پاسخ نداد نياز به بررسي‌هاي دقيق‌تر مانند عكس راديولوژي، سي‌تي‌اسكن، ام‌آرآي يا آندوسكوپي است. سي‌تي‌اسكن يكي از روش‌هاي تشخيصي اوليه قابل اعتماد است و به كمك آن علاوه بر تشخيص دقيق سينوزيت، چنانچه مشكل ديگري مانند تومور نيز وجود داشته باشد مشخص مي‌شود.

منبع:jamejamonline.ir

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------