کاهش ابتلا به اسهال با تغذیه مناسب



تغذیه سالم, گرمای هوا, اسهال

 

یکی از بیماری‌های رایج فصل تابستان بویژه در کودکان، اسهال است. دلیل آن نیز گرمای هوا، افزایش میزان آلاینده‌ها به دلیل گرمای هوا و بی‌مبالاتی‌ بچه‌ها در این فصل، مانند خوردن خوراکی و میوه با دست نشسته است، اما تغذیه مناسب می‌تواند خطر ابتلا به اسهال را کاهش دهد. برای این کار کافی است در صورت ابتلای خود یا فرزندتان، مصرف پروبیوتیک‌ها را فراموش نکنید. دلیل این تاثیر مثبت چیست و روزانه باید چه میزان از این خوراکی‌ها مصرف کرد؟

 

مصرف موادغذایی پروبیوتیک می‌تواند تا 64 درصد خطر ابتلا به اسهال کودکان ناشی از باکتری روده‌ای کلستریدیوم دیفیسیله را کاهش دهد. دلیل آن نیز تاثیر مثبت موادغذایی پروبیوتیک روی عملکرد باکتری‌های روده بزرگ است. در بیماری اسهال، عملکرد باکتری‌های روده بزرگ مختل می‌شود.

 

چرا اسهال؟
اشاره کردیم که یکی از دلایل ایجاد اسهال، باکتری کلستریدیوم دیفیسیله است. این باکتری با ترشح سم در روده‌ها باعث ایجاد اسهال می‌شود. آمارها نشان می‌دهد هر سال حدود 336 هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا می‌شوند که 14 هزار نفر از آنها به دلیل ابتلا به این بیماری و رسیدگی نکردن کافی در طول بیماری و پس از آن به دلیل تغذیه نامناسب و کمبود مواد غذایی و ناتوانی بدن در بازسازی خود از دنیا می‌روند.

 

بدن ما باکتری خوب می‌خواهد
در بدن ما بویژه در روده بزرگ، باکتری‌هایی وجود دارد که به آنها باکتری‌های طبیعی و مقیم روده یا فلور میکروبی روده بزرگ می‌گویند. این باکتری‌ها به هضم بهتر غذا کمک کرده و بخشی از نیاز تغذیه‌ای سلول‌های روده بزرگ را نیز تامین می‌کنند. درصورت ابتلا به اسهال، این باکتری‌ها نیز آسیب دیده و در نتیجه عملکرد روده‌ها نیز دچار اختلال می‌شود. با مصرف موادغذایی پروبیوتیک، نیاز بدن به این باکتری‌‌های مفید تامین می‌شود. به این دلیل که این موادغذایی حاوی باکتری‌های طبیعی و سازگار با بدن است.

 

زندگی با پروبیوتیک‌ها
بعضی از موادغذایی انواع پروبیوتیک دارند. از آن جمله می‌توان به ماست، کفیر، برخی پنیرها و بعضی میوه‌های خاص مانند منگوستین که میوه‌ای استوایی است، اشاره کرد. مصرف این خوراکی‌ها در زمان ابتلا به اسهال بسیار مفید است و آسیب به باکتری‌های روده را کاهش می‌دهد. علاوه براین از آنجا که در بیشتر موارد برای درمان اسهال،آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود، این کار باعث از بین رفتن باکتری‌های طبیعی روده می‌شود. این کار روی عملکرد طبیعی روده تاثیر منفی می‌گذارد. بنابراین پس از طی دوره درمان، باید بیمار رژیم غذایی حاوی موادغذایی پروبیوتیک داشته باشد تا فلور طبیعی باکتریایی روده دوباره بازسازی شود.

 

تغذیه سالم, گرمای هوا, اسهال

 

اسیدها و باکتری‌ها
یکی از شاخص‌ترین منابع حاوی باکتری‌های پروبیوتیک، ماست پروبیوتیک است. این نوع ماست، از باکتری‌های زنده و خوراکی تهیه می‌شود. این باکتری‌ها باعث می‌شود فلور طبیعی روده بزرگ بازسازی شده و بدن نسبت به آسیب‌های بعدی مقاوم ‌شود. علاوه براین، ماست پروبیوتیک مانند انواع دیگر ماست‌ها حاوی دو باکتری مهم شامل لاکتوباسیلوس ‌اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی است.

 

این دو باکتری علاوه برکمک به ترمیم آسیب باکتری‌های روده‌ای، عامل ایجاد دو اسید مهم در ماست است. به همین دلیل یکی از خوراکی‌های مهم در زمان ابتلا به اسهال، ماست بوده و مصرف آن توصیه می‌شود، اما بهتر است به جای استفاده از انواع معمولی، انواع پروبیوتیک آن را مصرف کنید.

 

بیش از 500 نوع باکتری
بررسی پژوهشگران نشان می‌دهد هر خوراکی پروبیوتیک حاوی حداقل پانصد نوع باکتری مفید است. این باکتری‌ها روی عملکرد بخش‌های مختلف بدن بویژه معده و روده بزرگ تاثیر دارد. به این معنی که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و فعالیت باکتری‌های ساکن این بخش‌ها کمک می‌کند. تاثیر مصرف موادغذایی پروبیوتیک بیش از مصرف مکمل‌های حاوی مواد پروبیوتیک است. یکی از بهترین راهکارها برای دریافت ویژگی‌های موادغذایی پروبیوتیک، مصرف روزانه آنها همراه غذاست.

 

ماست یکی از بهترین این منابع است و مصرف آن برای همه بویژه کودکان توصیه می‌شود. با مصرف موادغذایی پروبیوتیک، روده کودکان تقویت شده و بدن آنها نسبت به باکتری‌های بیماریزای روده مقاوم می‌شود. کفیر نیز یکی دیگر از خوراکی‌های پروبیوتیک است. نوشیدن روزانه یک لیوان کفیر از دیگر راهکارهای دریافت ویژگی‌های پروبیوتیک‌هاست.

 

خطرات پروبیوتیک‌ها
باوجود ویژگی‌های فراوان خوراکی‌های پروبیوتیک، ممکن است مصرف آنها به دلیل باکتری‌هایی که دارد، برای افراد مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی مانند نفخ مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین بهتر است اگر دچار مشکلات گوارشی هستید، موادغذایی پروبیوتیک را با احتیاط مصرف کنید. در صورت بروز هرگونه نفخ، دل درد یا واکنش‌هایی مانند اسهال یا دل‌پیچه نوشیدن کفیر یا ماست پروبیوتیک را متوقف کنید. البته گاهی نیز این واکنش اولیه بدن به خوردن این خوراکی‌هاست و پس از مدتی این واکنش‌ها برطرف می‌شود، اما درصورت ادامه این روند، مصرف آنها را متوقف کرده و درصورت نیاز به متخصص گوارش مراجعه کنید.

 

ویژگی‌های موادغذایی پروبیوتیک برای جلوگیری از ابتلا و درمان اسهال و مشکلات گوارشی بی‌شمار است، اما این خوراکی‌ها جایگزین مصرف آنتی‌بیوتیک در اسهال‌های عفونی نیست. بنابراین در صورت ابتلا به متخصص مراجعه کنید و از این خوراکی‌ها به‌عنوان درمان‌ مکمل استفاد کنید.


منبع:jamejamonline.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------