روش های خانگی تصفیه آب



پاکسازی آب و آگاهی از روش های ساده پاک سازی موضوعی است که باید هر شخصی بدان آگاهی داشته باشد تا بتواند در مواقع مورد نیاز آب آشامیدنی سالم را برای خود و اطرافیانش تامین کند. در اینجا روش های بسیار ساده برای شما معرفی خواهیم کرد که می توانید حسب مورد از آنها استفاده کنید.

 

آب یکی از مهمترین نیازهای بشری است اما آبی که سالم بوده و از نظر کیفی قابلیت شرب را داشته باشد. در برخی مواقع ممکن است به دلایلی دسترسی به آب سالمی که هم اکنون از طریق شبکه های توزیع آب به دستمان می رسد دچار آلودگی شده و قابلیت شرب خود را از دست بدهد به عنوان مثال در مواقع بحران و بلایا.

 

آب باید سالم بوده و از نظر کیفی قابلیت شرب را داشته باشد

 

۱- فیلتر کردن آب از طریق پارچه

فیلتر کردن آب از روی پارچه یکی از ساده ترین روش های پاکسازی آب می باشد.این روش می تواند بسیاری از ناخالصی های آب و حتی لارو حشرات و سنگ ریزه ها و … را حذف کند. استفاده از پارچه پنبه ای برای این کار مناسب تر می باشد.بسته به ضخامت پارچه زمان تصفیه می تواند طول بکشد. ضمنا بخاطر داشته باشید که قبل از هر بار استفاده بخونی پارچه را شسته و در هنگام استفاده مجدد نیز باید دقت شود که دقیقا قسمتی قبلا بالا بود مجدد نیز بالا قرار بگیرد.

 

الف) مزایا

استفاده آسان

تقریبا بدون هیچ هزینه ای

روشی مفید که میتوان برای اهداف پیش تصفیه برای سایر روش ها نیز استفاده شود.

 

ب) معایب

عدم پاکسازی کامل بخصوص در زمانی که آب آلودگی داشته باشد. لذا در زمانی که آب آلودگی میکروبی دارد باید از سایر روش ها نیز تواما استفاده شود.

 

شما از فیلترهای شن و ماسه نیز میتوانید جهت فیلتراسیوون استفاده نمایید.که میتواند بعنوان پیش تصفیه برای سایر روشها مانند نور آفتاب،کلرزنی و جوشاندن مناسب باشد.

 

این نوع صاف کردن ساده ترین نوع فیلتر و پاکسازی آب برای حجم کم می باشد. چنانچه به آب بیشتری نیاز بود در آن صورت می توان از روش بهتری در حجم بالایی استفاده کرد.که در این تایپک به ارائه آن نمی پردازیم.

 

۲- جوشاندن آب

به جرأت می توان گفت یکی از ساده ترین روش های پاکسازی آب ،جوشاندن می باشد روشی بدون هرگونه ماده شمیایی یا افزودنی که به راحتی می توان استفاده کرد. قبل از اقدام به جوشاندن آب اگر آب کدورت یا ناخالصی دارد می توانید آب را با روش شماره ۱ فیلتر کنید سپس بجوشانید. پس از به جوش آمدن کامل آب به مدت ۳ دقیقه صبر کنید و سپس اجازه دهید تا آب کامل سرد شود. (البته این مدت زمان ۳ دقیقه بستگی به ارتفاع از سطح دریا بستگی دارد که بین ۱ الی ۳ دقیقه می تواند متغیر باشد که شما برای اطمینان می توانید ۳ دقیقه اجازه دهید آب در حالت جوش باقی بماند).

 

یکی از ساده ترین روش های پاکسازی آب ،جوشاندن می باشد

 

الف) مزایا

استفاده آسان و سریع

حذف پاتوزنها

 

ب) معایب

نیازمند انرژی است. در صورتی که از چوب استفاده کنید تقریبا یک کیلوگرم به ازای هر لیتر آب نیاز است.

 

توجه : شما می توانید از روش تقطیر نیز استفاده کنید. فقط باید دقت داشته باشید که ظرف شما سر بسته بوده و بر روی آن محلی برای جمع آوری بخار آب تعبیه شده باشد و بتونید در ظرفی دیگر این آب تبخیر شده را جمع آوری نمایید. آبی که جمع کردید پس از سرد کردن تقریبا سترون می باشد.

 

۳- روش تقطیر آب Distillation

این روش نیز همانند روش جوشاندن برای پاکسازی آب نیازمند انرژی می باشد. در این روش ظرف شما باید در بسته بوده و در بالای آن محلی جهت خروج بخار آب در نظر گرفته شود تا بتوانید آب تبخیر و تصفیه شده را جمع آوری نمایید. جوشیدن، تبخیر و میعان را در این روش مشاهده خواهید کرد. آب جمع آوری شده پس از سرد شدن تقریبا سترون و عاری از آلودگی می باشد. البته در این مورد هم دقت داشته باشید که می توانید ناخالصی های آب را قبل از جوشاندن توسط فیلتراسیون جدا نمایید.

 

۴- استفاده از ترکیبات کلر

استفاده از کلر یک راه ساده و موثر برای ضدعفونی آب آشامیدنی است. مانند سایر روش ها ابتدا می توانید برای صاف سازی آب از طریق روشهایی مثل فیلتراسیون استفاده نمایید چرا که کارایی گندزدایی کلر در حضور مواد کلوئیدی و سایر ناخالصی ها پایین می آید. برای ضدعفونی می توانید از قرص های کلر ، پرکلرین و حتی مایع سفید کننده های مجاز مثل آب ژاول استفاده نمایید (آب ژاول مورد استفاده برای آب آشامیدنی حتما باید دارای «تأییدیه خوراکی» باشد). مدت زمان لازم برای عمل گندزدایی معمولا ۳۰ دقیقه است و پس از آن آب آشامیدنی خواهد بود. این آب را بسته به شرایط نگهداری می توانید تا چند روز استفاده نمایید.

 

البته اگر تخصصی تر وارد این بحث شوید اصولا باید پس از ۳۰ دقیقه میزان کلر باقیمانده آب سنجش شود چرا که در صورتی که آب آلودگی بالایی داشته باشد ممکن است کل کلر مصرف شده و آلودگی بصورت کامل برطرف نشده باشد.

 

کلر مادر

از کلر مادر ۱% نیز میتوان جهت ضدعفونی آب آشامیدنی استفاده کرد. اگر پرکلرین در اختیار دارید می توانید براحتی کلر مادر را تهیه نمایید. کافیست ۱۵ گرم (یک قاشق غذاخوری و یا سه قاشق مرباخوری سرصاف) از پودر پرکلرین را در یک ظرف مناسب (بطری تیره رنگ) ریخته و آنقدر آب اضافه می کنیم تا حجم آب به یک لیتر برسد، چنین محلولی یک درصد کلر در دسترس دارد. ۳ قطره از این محلول می تواند یک لیتر آب را ضدعفونی نماید. مقدار ۳ قطره برای آبهای زلال و روشن است و برای آبهای تیره تر پس از صاف کردن تا ۷ قطره می توان استفاده کرد. همانطور که قبلا نیز اشاره شد ۳۰ دقیقه زمان برای گندزدایی لازم می باشد.

 

در استفاده از پرکلرین و یا سایر ترکیبات کلر دار باید نکات ایمنی استفاده از آن را رعایت نمایید و حتما به بروشور استفاده از آنها دقت کنید و یا از افراد متخصص کمک بگیرید. بعنوان مثال در استفاده از پودر پرکلرین حتما پارچه یا دستمالی را در جلوی دهان و بینی خود بگیرید و حتما دور از دسترس اطفال نگهدارید.

 

الف) مزایا

کلر گندزدایی خوبی بوده و می تواند عمده عوامل پاتوژن را به خوبی از بین ببرد. انگل هایی مثل کریپتوسپوریدیوم و ژیاردیا در مقابل کلر مقاومتر می باشند.

 

کلر دارای اثر پایا بوده و کلر باقیمانده می تواند آلودگی های ثانویه را نیز از بین ببرد.

 

ب) معایب

این روش دارای هزینه می باشد.

استفاده و نگهداری از آن نیاز به احتیاط های ویژه می باشد.

 

منبع : bartarinha.ir

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب خانه داری(شستشو، نظافت، لکه گیری، نکات آشپزی، هنر در خانه، مهارتهای زندگی و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------