برای سفر در نوروز به نقاطی از ایران سفر کنید که کمتر دیده اید



سفرهای نوروزی متداول ترین برنامه هایی است که ایرانیان در ایام نوروز به آن می پردازند. برای ایرانگردی با هر سلیقه، امکانات و بودجه می توان عازم سفر شد. سفر با بودجه کم در ایران کار راحتی می باشد تنها کافی است به جای رفتن به جاهای گران قیمت، به مناطقی با هزینه کمتر سفر کنید. کافی است چمدان را ببندید و عزم خود را جزم کنید. همسفر خوب خود را پیدا کنید و با یک برنامه ریزی دقیق از آنچه در پیش است، لذت ببرید. با ما همراه باشید تا نقاطی از ایران را با هم سفر کنیم که شاید کمتر به آنها پرداخته شده. اگر اهل بازدید از مکان های تاریخی، باستانی و گردشگری هستید با ما همسفر شوید.

1. معبد آناهیتا

 مسافرت رفتن در نوروز

معبد آناهیتا دو دومین بنای سنگی ایران پس از تخت جمشید است

 

 در مرکز شهر کنگاور در استان کرمانشاه بر سر راه همدان به کرمانشاه قرار دارد و دومین بنای سنگی ایران پس از تخت جمشید است. برخی مورخین این بنا را معبدی برای الهه آناهیتا دانسته اند. آناهیتا به معنای پاک و دور از آلودگی در اعتقاد ایرانیان باستان الهه آب، فرشته نگهبان چشمه ها و باران و همچنین نماد باروری، عشق و دوستی بوده است.

نقشه این بنا چهار ضلعی و هر ضلع آن به شکل صفه ای است که با لاشه سنگ و ملاط گج ساخته شده اند و نمای بیرون آنها به وسیله سنگ های بزرگ تراشیده شده و در مواردی برای اتصال برخی از بلوک ها، از بست های آهنی و سربی استفاده شده است.
 
2. کاخ آپادانای شوش 

مسافرت رفتن در نوروز

 کاخ آپادانای شوش، قصر زمستانی شاهان هخامنشی بوده است

 

 کاخ آپادانای شوش، قصر زمستانی شاهان هخامنشی بوده است. این کاخ به دستور داریوش بزرگ و پادشاه هخامنشی در ورود سال های 531-515 پیش از میلاد در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای عیلامی بنا نهاده شد. دیوارهای کاخ از خشت و ستون هایش از سنگ است. کاخ داریوش واحدهای مختلفی از جمله بار عام، حرمسرا، دروازه، کاخ پذیرایی و همچنین سه حیاط مرکزی دارد. دیوارهای داخلی کاخ با آجر لعابدار منقوش با طرح های سپاه جاویدان، شیر بالدار و نقش گل نیلوفر آبی مزین بودند که بقایای به جا مانده آنها در موزه های خارجی و داخلی نگهداری می شود.
 
3. کاخ ساسان 

مسافرت رفتن در نوروز

کاخ ساسان در استان فارس و در 9 کیلومتری جنوب شهر سروستان و در مسیر روستای نظرآباد قرار دارد

 

مجموعه کاخ سروستان که قدیمی ترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده است در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده و در اوج شکوه خود حدود 30 هکتار وسعت داشته است. این کاخ در استان فارس و در 9 کیلومتری جنوب شهر سروستان و در مسیر روستای نظرآباد و در دشتی وسیع جای گرفته است. این کاخ از جنس سنگ و گچ است.
 
4. برج کلاه فرنگی شوشتر  

مسافرت رفتن در نوروز

برج کلاه فرنگی شوشتر با قدمت دوره قاجاریه در مرکز شهر شوشتر قرار دارد

 

برج کلاه فرنگی شوشتر با قدمت دوره قاجاریه در مرکز شهر شوشتر در کنار رود کارون و نزدیک به بند میزان قرار دارد و مشهور به کلاه فرنگی است. این برج هشت ضلع دارد و زیرسازی آن که برج روی آن قرار گرفته است نسبت به سطح زمین چهار متر ارتفاع دارد و ارتفاع خود برج نیز حدود هفت متر است. مردم شهر شوشتر این برج را کلاه فرنگی می نامند و می گویند برج، جایگاه دیده بانی قیصر روم یا شاپور ساسانی جهت نظارت بر کار کارگران مشغول در بند میران بوده است.
 
5. پارک جنگلی گیسوم  

مسافرت رفتن در نوروز

 یکی از نقاط دیدنی استان گیلان و شهرستان تالش پارک جنگلی گیسوم است

 
یکی از نقاط دیدنی استان گیلان و شهرستان تالش پارک جنگلی گیسوم است. مسیری زیبا و دیدنی، درختان سر به فلک کشیده آن، تونلی جنگلی را ایجاد کرده که دل هر بیننده ای را با خود می برد. در جنوب پارک گیسوم، رضوانشهر به فاصله 14 کیلومتر و شمال آن شهر هشت پر با فاصله حدود 20 کیلومتر قرار دارد. جاده گیسوم تونلی جنگلی را با نسیم خنک کوهستان های تالش در هم آمیخته تا تن و جان هر رهگذری را آرامش بخشد و روحش را آسایش دهد. گیسوم جایی است که جنگل و دریا به هم می رسند و سحر طبیعت به اوج خود می رسد.
 
6. دریاچه چورت   

مسافرت رفتن در نوروز

دریاچه چورت در شمال شرقی استان مازندران و بخش چهاردانگه شهرستان ساری قرار دارد

 
دریاچه چورت در شمال شرقی استان مازندران و بخش چهاردانگه شهرستان ساری قرار دارد. اگر از تاریخ این دریاچه بخواهید بدانید، باید بگوییم که چورت در سال 1320 بر اثر زمین لرزه و آتش زمین در پی آن بسته شدن مسیر آب چشمه ای که در کنار دریاچه قرار دارد، به وجود آمده است. وسعت این دریاچه حدود 2.5 هکتار است و به آن دریاچه «میانشه» هم می گویند اما به دلیل نزدیکی آن به روستای چورت، دریاچه چورت هم نامیده می شود. زمانی که آب دریاچه پایین می آید پدیدار شدن باقیمانده درخت هایی که در محل پیدایش دریاچه بوده اند منظره زیبایی را ایجاد می کند که شاید در کمتر نقطه ای از ایران دیده باشید.
 
7. قلعه بهستان   

مسافرت رفتن در نوروز

قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان ماه نشان در استان زنجان قرار دارد

 
قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان ماه نشان در استان زنجان قرار دارد و قدمت این دژ به دوره هخامنشیان بر می گردد. قلعه بهستان یکی از 20 قلعه تاریخی شهرستان ماه نشان در استان زنجان است که قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری تخمین زده شده است. به علت شرایط زمانی خاص آن دوران، حاکمان جهت دفاع از خود و مردم اقدام به ساخت این قلعه کرده اند. طبقات بالای این قلعه جهت دفاع و طبقات پایین تر به عنوان مراغه و محل نگهداری آذوقه مردم مورد استفاده قرار می گرفت.

این قلعه که در دل کوهی از جنس خاک سفید و سخت بنا شده است به علت وزش بادهای تند و فرسایش و همچنین عبور رودخانه قزل اوزن از کنار قلعه در حال تخریب است. سازندگان قلعه با در نظر داشتن طرح اولیه، اقدام به کندن کوه و تخلیه خاک ها و سنگ ها کرده اند و اتاق ها را به وجود آوردند و به هر تعدادی که به اتاق های آن اضافه شده، راه های ارتباطی آنها به مجموعه نیز به صورت دالان هایی افزوده شده است.
 
8. غار یخی چما    

مسافرت رفتن در نوروز

غار یخی چما در مجاورت روستای شیخ علیخان در فاصله 25 کیلومتری چلگرد قرار دارد

 

غار یخی چما در مجاورت روستای شیخ علیخان در فاصله 25 کیلومتری چلگرد از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. غار یخی چما در مقابل دشت چما واقع شده و شبیه تنگه ای بزرگ و یک انباری پر برف است که ارتفاع برف های آن تا 50 متر نیز می رسد. لایه های یخی این غار در فصول گرم و کم بارش دارای ضخامت کمی بوده و بسیار نازک و سست می باشند و باید از عبور روی آنها و داخل غار اجتناب کرد. غار یخی چما یکی از نادرترین و اعجاب انگیزترین غارهای استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.
 
قرار گرفتن در دره های عمیق و انباشت حجم برف های چندین ساله در این غار سبب شده است تا قندیل های یخ و توده های عظیم برف به صورت دائمی و در تمام فصول سال باقی بمانند. علاوه بر این غار یخی چما به بزرگ ترین منبع آب شیرین ایران نیز شهرت دارد. از زیر یخ های این غار، چشمه ای با آب سرد جریان یافته است که در نهایت به سد کوهرنگ می ریزد.
 
 9. قله آتشکوه      

مسافرت رفتن در نوروز

قله آتشکوه، یک اثر ژئوتوریسمی جذاب، دیدنی و تماشایی است


خروج گاز از درز و شکاف های ساختار سطحی میدان نفتی ماماتین در جوار روستای گنبدلران شهرستان رامهرمز یک اثر ژئوتوریسمی جذاب، دیدنی و تماشایی خلق کرده است که دل هر بیننده ای را به وجد می آورد و چشمان را خیره می کند. در این محل گازهای هیدروکربوری از پیچ و خم لایه های چین خورده زمین گذر می کنند، خود را به سطح زمین می رسانند، شعله ور می شوند، به هر سویی زبانه می کشند و خرمنی از شعله های رنگین آتش داغ فروزان و خروشان را به نمایش در می آورند. چشم های گازی گنبدلران این نگین سرخ فام انگشتری سبز دشت و دمن منطقه ماماتین یکی از جاذبه های گردشگری زمین شناسی کم نظیر مناطق نفت خیز جنوب ایران به حساب می آید.
 
10. نیایشگاه مهری مراغه     

 مسافرت رفتن در نوروز

        نیایشگاه مهری مراغه، در حدود شش کیلومتری مراغه  در روستای «ورجوی» واقع شده 


در حدود شش کیلومتری جنوب شرقی مراغه روستای بزرگی به نام «ورجوی» واقع شده است. در قسمتی از روستا یک گورستان بزرگ و تاریخی وجود دارد و در آن قبرهایی دیده می شود که روی آنها صندوق های سنگی منقوش با قوچ سنگی نهاده شده است. همچنین روی تعدادی از سنگ ها، تصاویر تیر و کمان و نیزه و شمشیر و سپر حک شده است که قدمت آن به قرن هشتم تا یازدهم هجری قمری است.
 
از دیگر جاذبه های این روستا وجود درخت تنومند و کهنسال نارونی است که در کنار قبرستان و بر لب یک نهر پر آب روییده است. در جنوب این درخت نیز مجموعه جالب توجه امامزاده معصوم قرار دارد و در چند متری درخت نارون، راهروی عریض با شیب متوسط در سنگ کنده شده است. دو طرف راهرو، دیواره سنگی طبیعی قرار گرفته که قسمتی از آن نیز دارای پوشش سنگی است.
 
11. چشمه های باداب سورت       

مسافرت رفتن در نوروز

چشمه های آب معدنی باداب سورت یکی از شگفت انگیزترین شاهکارهای طبیعت است


چشمه های آب معدنی باداب سورت یک مجموعه زیبا و دیدنی و یکی از شگفت انگیزترین شاهکارهای طبیعت است. این چشمه ها در 7 کیلومتری غرب روستای بادله در ارتفاع 1840 متری در ساری واقع شده اند. یکی از چشمه ها دارای آبی بسیار شور می باشد که برای درمان دردهای کمر، پا و امراض پوستی سودمند است و چشمه دیگر که در مجاورت این چشمه قرار دارد، دارای آبی به رنگ نارنجی و مزه کمی ترش است که به صورت دائمی و نشتی می باشد. آب های رسوبی این دو چشمه در مسیر جریان خود از بالای کوه به پایین طی هزاران سال ده ها حوضچه کوچک بسیار زیبا به رنگ نارنجی، زرد و قرمز با اندازه های مختلف ایجاد کرده اند.
 
12.دریاچه اوان       

مسافرت رفتن در نوروز

دریاچه اوان بزرگ ترین و زیباترین دریاچه در استان قزوین است

 
دریاچه اوان بزرگ ترین و زیباترین دریاچه در استان قزوین است که در منطقه تاریخی الموت در فاصله 85 کیلومتری شمال قزوین در میان چهار روستای اوان، ورین، زوار دشت و زرآباد شهر قزوین قرار دارد. جوشش دائمی آب سبب صافی و زلالی آب دریاچه اوان شده است. دریاچه اوان با چشم انداز مسحور کننده خود، گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را در چهار فصل سال به خود جذب می کند. این دریاچه با حضور نماینده سازمان ملل و بر افراشتن پرچم سازمان ملل و پرچم ایران رسما به عنوان قطب گردشگری جهان اعلام شده است. در کنار دریاچه امکان برپا کردن چادر وجود دارد.

 

منبع: ماهنامه دیار/ براترین ها

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------