جشنواره فجر جای دلقک‌ها نیست +عکس



 

 

 

جشنواره فجر

 

 

سال هاست که هنرمندان نمایش های سیاه بازی کشورمان از به کار بردن الفاظ و موقعیت های غیر اخلاقی و بی ادبانه منع شده اند. حال وقتی دو دلقک اروپایی....

سالن اصلی تئاتر شهر، شاهد به صحنه رفتن دو دلقک گروه «bp zoom» از فرانسه بود که کارشان با عنوان «ترکیب 2 زمان» در شان و اندازه‌های جشنواره تئاتر فجر نبود.

دلقک ها در همه جای دنیا، آدم های شریفی هستند که از راه خنداندن مردم پول در می آورند و نان می خورند. بیشتر این دلقک ها در سیرک ها، رستوران ها، کاباره ها، مراسم و جشن های گوناگون به اجرای برنامه می پردازند و با مهارت های بدنی و کلامی خود، برای لحظاتی مردم را سرگرم می سازند. در میان دلقک های جهان،فرانسوی ها از همه معروف تر هستند و کار و کاسبی شان سکه تر است.

با تمام احترامی که برای دلقک ها باید قائل شد، اما به هیچ وجه نمی توان توانایی های آنان را در زمره هنر تئاتر دسته بندی کرد. برای همین هم هست که آنان بیشتر در مکان های عمومی و غیر هنری به اجرای برنامه می پردازند و اگر سالن اختصاصی هم دارند، برای آن از عبارت «تالار تئاتر» استفاده نمی کنند. همچنین دلقک ها، جشنواره های اختصاصی خود را دارند و در آن ها به رقابت می پردازند و به رویدادهای جدی، بزرگ و مهم هنرهای نمایشی راه پیدا نمی کنند.

 

سرگرمی، تنها هدف نیست

با توجه به همین وضعیت و شرایط جهانی است که وقتی دو دلقک در دل مهمترین رویداد تئاتری و در بزرگ ترین سالن نمایشی کشور به صحنه می آیند، بسیاری را انگشت به دهان می کنند؛ آخر کجای جهان چنین اتفاقی می افتد؟

شاید مدیران جشنواره تئاتر فجر و مرکزهنرهای نمایشی، دلشان را به خنده های تماشاگران این کار خوش کنند و آن را نشانه موفقیت کار دلقک های آمده از فرانسه بدانند که اگر چنین باشد، بهتر است از این گروه دو نفره در سیرک ها میزبانی کنند و ببینند که چقدر بیشتر می توانند شاهد خوشحالی مردم باشند.

واقعیتش این است که نه جشنواره تئاتر فجر و نه هیچ رویداد هنرهای نمایشی دیگری در این سطح، جای دلقک ها نیست. تماشاگر ایرانی تئاتر، یک سال انتظار می کشد تا شاهد گلچینی از بهترین درام های اجرا شده در جهان باشد، نه این که به تماشای کاری سرگرم کننده بنشیند که نمونه های مشابه آن را می توان به راحتی در شبکه های تلویزیونی و سایت های اینترنتی دید.

 

جشنواره ای که نمی توان پیدایش کرد

در کتابچه معرفی گروه های شرکت کننده در بخش بین الملل جشنواره تئاتر فجر، گروه «bp zoom» برنده جایزه ای از جشنواره تئاتر کن فرانسه معرفی شده است؛ جشنواره ای که در کمال تعجب هرچه برای پیدا کردن اطلاعات در باره اش بیشتر گشتیم، کمتر چیزی یافتیم.

شهر کن که میزبان یکی از بزرگترین جشنواره های سینمایی جهان است،با این که 6 سالن تئاتر دارد، اما میزبان هیچ رویداد هنری ثبت شده در عرصه نمایش نیست. حال این جشنواره مورد ادعا، کجا و کی برگزار می شود، پرسشی است که مسوولان باید پاسخ آن را بدهند.

از سوی دیگر، وقتی می فهمیم دو دلقکی که به تهران آمده اند، عضو سندیکای هنرمندان تئاتر فرانسه نیستند و در واقع در آن کشور به رسمیت شناخته نمی شوند، بیش از قبل آه از نهادمان بر می آید.

 

صداهای ناجور در سالن اصلی تئاتر شهر

سال هاست که هنرمندان نمایش های سیاه بازی کشورمان از به کار بردن الفاظ و موقعیت های غیر اخلاقی و بی ادبانه منع شده اند. حال وقتی دو دلقک اروپایی (یکی فرانسوی و دیگری انگلیسی) به تهران می آیند و روی بزرگترین صحنه تئاتر کشور هر صدای ناجوری را از خود در می آورند، جای تعجب دارد. قرار گرفتن بازیگران در... که در نهایت با کشیده شدن سیفون از مجرای فاضلاب به دریا سرازیر می شوند، بر اساس چه معیاری آن قدر هنری و مهم است که باید روی صحنه تئاتر شهر و در دل جشنواره فجر دیده شود.

باید تا پایان این هفته منتظر ماند و دید آیا دیگر نمایش های بخش بین الملل جشنواره تئاتر فجر می توانندحداقل و کف انتظارات مخاطبان و علاقمندان جدی تئاتر کشور را برآورده کنند یا نه؟... /  khabaronline.ir

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------