نشست اوپک و غیراوپک در وین بدون توصیه خاصی برای تمدید توافق کاهش تولید نفت پایان یافت



 اخباراقتصادی,خبرهای اقتصادی ,نشست کمیته نظارتی مشترک اوپک

نشست کمیته نظارتی مشترک اوپک و غیر اوپک (JMMC) در وین، بدون تصمیم یا توصیه خاصی برای تمدید توافق کاهش تولید نفت به پایان رسید هر چند وزیران تاکید کردند توافق اوپک و غیراوپک بازار نفت را بهبود داده است.

به گزارش میزان به نقل از ایرنا،نشست کمیته نظارتی مشترک اوپک و غیر اوپک (JMMC) در وین، بدون تصمیم یا توصیه خاصی برای تمدید توافق کاهش تولید نفت به پایان رسید هر چند وزیران تاکید کردند توافق اوپک و غیراوپک بازار نفت را بهبود داده است.

 

توافق کاهش تولید نفت اوپک و غیراوپک در ماه مارس ۲۰۱۸ به پایان می‌رسد و کشور‌های مشارکت کننده در این توافق هنوز تصمیمی برای تمدید آن پس از ماه مارس نگرفته اند.

 

در این حال، کمیته نظارتی مشترک اوپک و غیراوپک در سطح وزیران متشکل از وزیران نفت و انرژی کشور‌های کویت، ونزوئلا و الجزایر (عضو اوپک) و کشور‌های روسیه و عمان (غیر عضو اوپک) روز جمعه برای بررسی وضعیت بازار نفت تشکیل جلسه داد. این وزیران با بررسی وضعیت عرضه و تقاضای نفت خاطرنشان کردند که اقدام مشترک اوپک و غیراوپک تاثیرات خوبی برای از میان برداشتن مازاد عرضه در بازار نفت داشته است. وزیر نفت الجزایر گفت که توافق در حال ثمر دادن است و تصمیم برای تمدید آن بستگی به ارزیابی بازار دارد.

 

روسیه: توافق می‌تواند به تدریج به پایان برسد

'الکساندر نواک' وزیر انرژی روسیه گفت: تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در ۸ ماه اول امسال ۹۹ درصد به توافق پایبند بوده اند هر چند برخی کشور‌ها می‌توانند بهتر عمل کنند.

 

وی همچنین گفت که قیمت‌های کنونی نفت امکان بازگشت سرمایه گذاری را فراهم می‌کند و درباره تمدید توافق کاهش تولید یا (فریز) نفتی نیز گفت: ما درباره تمدید توافق نفتی بحث کردیم؛ چنین راهکاری وجود دارد، اما اکنون برای اتخاذ تصمیم بسیار زود است. نواک با بیان اینکه 'تقاضای نفت با شتاب در حال افزایش است'، خاطرنشان کرد که اوپک و سایر تولیدکنندگان نفت باید روی راهبرد خود برای پس از ماه مارس کار کنند. نواک گفت: زمانی که بازار نفت به توازن برسد، توافق کاهش تولید نفتی اوپک و غیراوپک می‌تواند به تدریج به پایان برسد و بهترین زمان برای پایان این توافق زمانی است که تقاضا بالا باشد. وی در مورد ب‌های نفت نیز پیش بینی کرد که قیمت نفت تا پایان سال در محدوده ۵۰ تا ۶۰ دلار باشد.

 

کویت: علتی برای کاهش بیشتر تولید اوپک نیست

'عصام المرزوق' وزیر نفت کویت نیز گفت: از زمان نشست قبلی ما در ماه ژوییه تا کنون، بازار نفت بطور ملموسی بهبود یافته است. وزیر نفت کویت با بیان اینکه علتی برای کاهش بیشتر تولید نفت اوپک نیست، خاطرنشان کرد: اوضاع در لیبی و نیجریه هنوز به ثبات نرسیده و این کشور‌ها پس از اینکه تولیدشان تثبیت شد، به توافق کاهش تولید کمک خواهند کرد. وزیر نفت کویت اعلام کرد که تولید نفت لیبی اکنون کمتر از ۹۰۰ هزار بشکه در روز است. المرزوق گفت:برای تصمیم درباره تمدید توافق کاهش تولید احتمالا تا نشست آینده صبر می‌کنیم.

 

کنفرانس ۱۷۳ م. اوپک روز ۳۰ نوامبر (۹ آذر) در وین برگزار می‌شود و انتظار می‌رود نشست وزیران اوپک و غیراوپک نیز در آن زمان درخصوص توافق دو طرف در زمینه کاهش تولید نفت تصمیم بگیرند.

 

تولید ایران ۳ میلیون و ۷۹۰ هزار بشکه

در نشست کمیته نظارتی مشترک همچنین اعلام شد که تولید نفت ایران در حد ۳ میلیون و ۷۹۰ هزار بشکه در روز بوده و تولید ایران از زمان آغاز این توافق افزایش نیافته است.

 

اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه ۱۳۹۵) در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت‌ها کمک کند. براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می‌روند. ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از مشکلات خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند.

 

اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه ۱۳۹۵، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد. این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند. وزیران نفت و انرژی کشور‌های اوپک و غیراوپک در نشست چهارم خرداد امسال با تمدید توافق کاهش تولید نفت برای ۹ ماه دیگر، یعنی تا پایان مارس ۲۰۱۸ (اواسط فروردین ۱۳۹۷) موافقت کردند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------