تعداد جدید بیکاران؛ 2.5 میلیون نفر/نرخ بیکاری تحصیلکرده‌ها 40 درصد است



نرخ بیکاری جوانان ,مرکز آمار ایران

مرکز آمار: نرخ بیکاری تابستان 10.4 درصد شد

مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان امسال را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ بیکاری در این فصل به 10.4 درصد و تعداد بیکاران نیز به 2 میلیون و 563 هزار نفر رسید.

مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان سال جاری را اعلام کرد که بر اساس آن بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می دهد که 39.1 درصد جمعیت در سن کار 10 ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده اند یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند.

همچنین نتایج می دهد نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شرعی نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش 1.1 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 91) و کاهش 0.2 درصدی آن نسبت به فصل گذشته (بهار 1392) است. بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می دهد که 10.4 درصد از جمعیت فعال در تابستان امسال بیکار بوده اند و تعداد بیکاران نیز 2 میلیون و 563 هزار و 624 نفر بوده است.

بر اساس این نتایج نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در تابستان سال گذشته 1.9 درصد و نسبت به فصل گذشته 0.2 درصد کاهش داشته است.

همچنین بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان می دهد که 10.4 درصد از جمعیت فعال بیکار بوده اند. بر اساس این نتایج نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. سهم اشتغال ناقص نشان می دهد که 7.6 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.

بررسی اشتغال در بخش های عمده اقتصادی نیز نشان می دهد که بخش خدمات با 46.5 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش های صنعت با 33.9 و کشاورزی با 19.5 درصد قرار دارد.

بر پایه گزارش مرکز آمار ایران و بررسی نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله حاکی از آن است که 23.9 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 2.9 درصد کاهش و نسبت به فصل قبل یک درصد افزایش یافته است.

نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نیز حاکی از آن است که 21.1 درصد از جمعیت فعال 15 تا 29 ساله بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی  روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نشان می دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 3.5 درصد کاهش و نسبت به فصل گذشته 0.8 درصد افزایش پیدا کرده است.

همچنین بررسی سهم شاغلین 15 ساله و بیشتر با ساعت کار معمول 49 ساعت وبیشتر نشان می دهد 43.5 درصد شاغلین به طور معمول بیشت از 49 ساعت در هفته کار می کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار می کنند.

 

نرخ بیکاری جوانان ,مرکز آمار ایران

 
وزیرکار: نرخ بیکاری تحصیلکرده‌ها 40 درصد است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نرخ بیکاری جوانان تحصیلکرده را 40 درصد ذکر کرد و با اعلام حمایت از شبکه ملی نخبگان، گفت: اگرچه دولت با مشکلات شدید مالی روبه‌رو است ولی برای یک ریال هم برنامه دارد.

 علی ربیعی گفت: هم اکنون نرخ بیکاری جوانان بیش از 26 درصد و نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی بیش از 40 درصد است در حالی که رشد بهره‌وری 1.3 درصد است و این دو پدیده نشان می‌دهد که جامعه در شرایط خوبی به سر نمی‌برد.

ربیعی که در مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره مسابقات ملی مهارت سخن می گفت، با بیان اینکه 50 درصد متقاضیان کار دارای مهارت هستند، افزود: مابقی نیروهای کار هنگامی که وارد بازار کار می‌شوند مهارت لازم را ندارند در حالی که صنایع و بنگاههای ما به نیروی مهارتی نیاز دارند.

وزیر تعاون، کار و اجتماعی نداشتن مهارت را بر کاهش کیفیت کالا و افزایش هزینه تولید موثر خواند و گفت: هیچ کشوری جز با توانمندسازی نیروی انسانی خود به رشد و توسعه نمی‌رسد.

به اعتقاد ربیعی برای رقابت‌پذیری صنعتی باید از مهارت آموزی بهره‌گیری کرد و این امر نیازمند تغییر فرهنگ مدرک گرایی به مهارت آموزی است.

وی گفت: وزارت کار درصدد ایجاد ارتباط بین بیمه بیکاری و مهارت‌آموزی است و افرادی که بیمه بیکاری دریافت می کنند باید یک مهارت را در طول دوره بیکاری کسب کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به رتبه جوانان ایرانی در مسابقات جهانی مهارت اشاره و خاطرنشان کرد: جوانان ایرانی توانسته‌اند در مسابقات مهارت به رتبه‌های برتر دست یابند اما با راه‌اندازی بنیاد ملی نخبگان بهتر می‌توان گفتمان مهارتی را در جامعه به گفتمان عمومی تبدیل کرد.

به گفته وی مسابقات ملی مهارت باید کل نظام آموزش مهارت را تحت تاثیر قرار بدهد.

ربیعی درعین حال وضعیت اقتصادی هند را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حال حاضر فروش نرم افزار در این کشور به اندازه فروش نفت در ایران ارزش دارد و کمبود نیروی ماهر چهارمین دغدغه مدیران هند به شمار می‌رود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام حمایت از شبکه ملی نخبگان افزود: اگرچه دولت به دلیل تحریم‌ها با مشکلات مالی شدیدی روبه‌رو است ولی برای یک ریال هم برنامه دارد.

مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره از مسابقات ملی مهارت با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد.

در مرحله کشوری چهاردهمین مسابقات ملی مهارت، تعداد 575 رقابت کننده در 28 حرفه آموزشی در چهار مرکز اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان البرز، آموزش فنی و حرفه‌ای شماره یک شهید خدایی کرج، مرکز تربیت مربی و پژوهشهای فنی و حرفه‌ای کشور و مرکز تخصصی آموزشی خودروی 9 دی با یکدیگر به رقابت پرداختند.

501 تن از رقابت کنندگان در این دوره از مسابقات را مردان و 74 نفر را زنان تشکیل دادند.

نفرات اول تا سوم این دوره از مسابقات از استان‌های زنجان، تهران و اصفهان بودند که در این مراسم از آنان تقدیر شد.

برگزیدگان این دوره از مسابقات ملی مهارت و همچنین برگزیدگان پانزدهمین مسابقات ملی مهارت که در سال آینده برگزار می‌شود پس از شرکت در یک اردوی آماده سازی به مسابقات بین المللی مهارت 2015 برزیل اعزام خواهند شد.

/مهر, ایسنا

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------