چند میلیون یارانه بگیر واجد شرایط هستند؟



اخبار,اخبار اقتصادی , پرداخت یارانه

یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان آنکه از 70 میلیون جمعیتی که یارانه می گیرند حداقل 40 میلیون نفر واجد شرایط نیستند، گفت: تهیه لیست یارانه بگیران نیز کار شواری نیست به طوری که می توان پس از انجام اقدامات لازم حدود 30 میلیون نفر را شناسایی و حذف کرد.

ابراهیم رزاقی در گفت و گو با ایرنا، افزود: برخلاف آنچه که می گویند، پرداخت یارانه ها عدالت است این گونه نیست زیرا غنی و فقیر به تساوی از این پرداخت دولت بهره مند می شوند.

وی گفت: در صورتی که دولت 40 میلیون نفر را از لیست یارانه بگیران حذف کند، می تواند 15هزار تومان به یارانه خانواده های فقیر اضافه کند و یا حتی به جای پرداخت نقدی به آنها سبد غذایی دهد.

رزاقی یادآور شد: هم اکنون کمیته امداد امام و یا سازمان بهزیستی ماهانه حدود 30 هزار تومان به خانواده های نیازمند کمک می کند، بی تردید این مبلغ برای خانواده های دارای دو تا سه فرزند، کافی نیست.

وی گفت: با وجودی که ایجاد عدالت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از اهداف عالیه جمهوری اسلامی ایران بوده اما متاسفانه این مهم هنوز به طور کامل تحقق نیافته است.

به اعتقاد این کارشناس اقتصادی، به جای آنکه به تولید مواد خام یارانه بدهند، می توان این منابع را به بخش های اشتغالزا و درآمدزا تخصص داد.

به گفته رزاقی، وقتی که کالاهای صنعتی، محصولات و یا فرآورده های کشاورزی از خارج وارد می شوند، در نتیجه تولید در کشور متوقف خواهد شد.

وی اظهار داشت: متاسفانه به دلیل وجود دلار ارزان، تولید در کشور صرف نمی کند در نتیجه تولیدکنندگان داخلی حذف می شوند در حالی که باید به تولیدکننده داخلی و یا به بخش کشاورزی یارانه پرداخت کرد.

رزاقی تاکید کرد: وقتی که دولت به تولیدکننده یارانه بدهد، به نفع صادرکننده می شود و صنعت رشد و مصرف داخلی خود را با تولیدات داخلی سازگار می کند اما متاسفانه در ایران مواد معدنی خام را صادر و کالای مصرفی و تولید خارجی وارد می کنیم.

وی ادامه داد: بسیاری از کالاهای صادراتی نظیر مواد معدنی ارزآوری کمی دارند، ضمن آنکه ارزی که حاصل از صادرات غیرنفتی است بیشتر مواقع به خزانه دولت برنمی گردد.

وی درباره وضعیت ارز در چین نیز گفت: در حالی که در چین دولت ارز را با قیمت بالا از صادرکنندگان کالا خریداری می کند، در ایران بر عکس قیمت دلار پایین است و همه می توانند ضمن ایجاد اشتغال در کشور خود، محصول تولیدی را به ایران صادر کنند.

وی ادامه داد: در چین هزینه های ارزی را به گونه ای تعیین می کنند که برای تولیدکننده داخلی صرف کند، هم اکنون این کشور یکهزار میلیارد دلار انباشت درآمد های ارزی دارد، در حالی که ما به شکل مرتب ارز از دست می دهیم. دلار ارزانترین قیمت را نسبت به سایر کالاها در کشور دارد.

رزاقی اظهار داشت: دولت می تواند اعلام کند فقط به افرادی که می خواهند ماشین آلات کارخانه و یا کالاهای سرمایه بر وارد کنند، دلار ارزان دهد. وقتی که به تولیدکننده یارانه بدهیم ارزان عرضه کند این شیوه باعث می شود که صرفه جویی ارزی تحقق یابد.

وی گفت: دولت 40 تا 50 میلیارد دلار درآمد ارزی دارد که می تواند بخشی از آن را در اختیار بخش خصوصی برای وارد کردن نهاده های تولید نظیر ماشین آلات با نظارت کامل اختصاص دهد.

وی گفت: 80 درصد هزینه های ارزی ایران برای ورود کالاهای مصرفی است و در صورتی که جلوی آن گرفته نشود استقلال اقتصادی هیچگاه تحقق نمی یابد.

رزاقی اظهار داشت: حمایت از صادرات و تولید کننده نیاز به اعتقاد از سوی مسئولان و برنامه ریزان دارد که تاکنون به این موضوع توجه نشده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: دولت ایران هیچگاه نه بدهکار بوده و نه سرسپرده اما همواره گوش به توصیه های صندوق بین المللی پول داده است. نتایج تمام سیاستهای یادشده بیکاری، فقر و تبعیض اجتماعی است.
اخبار اقتصادی - ایرنا

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------