آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

افزایش ۴ برابری قیمت گوشت،۳ برابری قیمت برنج ، ۳/۵ برابری ماهی و ۳ برابری تخم‌مرغ در دو سال

با وجود رشد شدید قیمت‌ها، در سال جاری با شنیدن خبر سیاست‌های انبساطی این احتمال وجود دارد که تورمی بیش از آنچه در سال‌های…

محبوب‌ترین‌های بازار گوشی تلفن همراه/تبلت‌ها هم‌چنان بازار را در دست می‌گیرند



اخبار اقتصادی - محبوب‌ترین‌های بازار گوشی تلفن همراه

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال معمولا بازار خرید و فروش کالاهایی نظیر گوشی موبایل، دوربین‌های عکاسی دیجیتال، کالاهای کامپیوتری و... رونق می‌گیرد و کاربران این کالاها به فکر نونوار کردن کالاهای خود می‌افتند.

این اتفاقی است که بازار دیجیتال تجربه آن را در سال‌های گذشته داشته و انتظار می‌رفت امسال نیز رونق بازار شب عید را تجربه کنند.

اما با وجود کاهش نرخ دلار آزاد نسبت به ماه‌های قبل و تثبیت نرخ دلار روی رقم 2 هزار و 900 تا 2 هزار و 950 تومان از رونق و افزایش تقاضا در حد سال‌های قبل در بازار خبری نیست.

اما در هر حال بازار، مشتریان خود را دارد؛ مشتریانی که از میان انبوه مدل‌های موجود در بازار سرانجام از میان نمونه‌های گران‌قیمت، میان قیمت و ارزان‌قیمت یکی را انتخاب می‌کنند ولو با قیمت گران‌تر از آنچه باید...

با توجه به این موضوع ما در گزارشی ضمن بررسی وضعیت بازار گوشی موبایل به معرفی محبوب‌ترین گوشی‌های تلفن همراه طی ماه گذشته در بازار پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید و قصد خرید گوشی دارید، این مطلب را بخوانید:

بازار گوشی موبایل، در آستانه فصل سرد
درست است که از سردترین فصل سال بیش از یک ماه گذشته است، اما گویا سرما بر تن بازار گوشی موبایل نشسته و موجب شده است بازار این کالا در شرایطی که باید دوران پررونقی داشته باشد، رونقی در حد تصور کارشناسان از بازار شب‌عید نداشته باشد. اگر سری به بازار گوشی موبایل بزنید و پای درد دل کسبه و فعالان بازار گوشی بنشینید، صحت ادعای ما برایتان روشن می‌شود.

به گفته فعالان بازار، گوشی موبایل طی ماه گذشته با وجود ثبات نرخ دلار آزاد در بازار تغییری از لحاظ میزان تقاضا ایجاد نشده و وضعیت بازار مانند ماه‌های قبل بوده است؛ درحالی که بر اساس پیش‌بینی‌ کارشناسان و تجربه سال‌های قبل باید در حال حاضر بازاری پررونق داشته باشیم.

امیر خانلری یکی از فعالان بازار موبایل علاءالدین در این باره به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: البته بی‌رونق خواندن بازار به این معنا نیست که بازار مشتری ندارد. بلکه به معنی این است که گوشی‌های گران‌قیمت و محبوب در بازار جهانی، در بازار داخلی مخاطبان محدودی دارند و در مقابل نمونه‌های نه چندان تازه وارد با میانگین قیمت 400 هزار تا 800 هزار تومان و نهایتا یک میلیون تومان در بازار محبوب شده‌اند و بیشترین حجم تقاضا مربوط به این گوشی‌ها است.

به گفته این فعال بازار، این اتفاق در شرایطی رخ داده است که قیمت دلار آزاد کاهش یافته است و باید تقاضا در بازار زیاد شود.

یکی دیگر از فعالان بازار هم با بیان این مطلب که گوشی‌های گران‌قیمت روی دست فروشندگان مانده‌اند، به «دنیای اقتصاد» گفت: هنوز امیدمان را به بازار شب عید از دست نداده‌ایم؛ زیرا تصور می‌کنیم که با واریز عیدی و پاداش کارمندان دولتی و خصوصی میزان تقاضا در بازار هم افزایش یابد.

پاسخ‌های متفاوت به یک سوال
اگر چه فعالان بازار گوشی موبایل، انتظار رونق بازار را در پی کاهش و تثبیت نرخ دلار دارند، اما جالب اینجاست که کاهش نرخ دلار آزاد هیچ تغییری در قیمت گوشی‌ها ایجاد نکرده است.

فعالان بازار نیز در پاسخ به علت این اتفاق پاسخ‌های گوناگونی ارائه می‌کنند.

گروهی از فعالان بازار می‌گویند:کالاها را با دلار گران وارد بازار کرده‌اند و به همین دلیل امکان کاهش قیمت در حال حاضر وجود ندارد.

گروهی نیز ادعا می‌کنند قیمت‌ها را کاهش داده‌اند و اعداد و ارقام عجیبی در رابطه با تغییرات قیمت اعلام می‌کنند؛ درحالی‌که در حقیقت خبری از کاهش قیمت در بازار گوشی نیست. البته برخی از مدل‌های گوشی در بازار با کاهش قیمت مواجه شده‌اند؛ اما معمولا گوشی‌های قدیمی یا گوشی‌های کم فروش این کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند. برخی هم می‌گویند: گوشی‌های قاچاق یا مورددار در بازار با قیمت پایین‌تر از عرف بازار به فروش می‌رسند و همین موضوع عاملی شده است برای کاهش تقاضا در بازار گوشی. در این بین گروه دیگری از فعالان بازار کاهش موجودی گوشی موبایل را به‌دلیل کاهش حجم واردات طی ماه‌های اخیر دلیل عدم تغییر نرخ گوشی‌ها اعلام می‌کنند. به گفته یکی از فعالان بازار، گوشی موبایل در بازار ایران، طی ماه‌های قبل و به‌ویژه دو ماه گذشته حجم واردات به‌دلیل تعطیلات سال نو میلادی و... کاهش یافت و همین موضوع منجر به ثبات قیمت و حتی رشد قیمت برخی از گوشی‌ها در بازار شده است.

پرفروش‌های بازار
براساس بررسی‌های بازاری «دنیای اقتصاد» در حال حاضر گوشی‌های هوشمند با میانگین قیمت 400 تا 800 هزار تومان در بازار بیشترین سهم فروش را دارند. پس از این گوشی‌ها، نمونه‌هایی با میانگین قیمت 800 هزار تا یک میلیون و 200 هزار تومان در درجه بعدی محبوبیت و البته فروش قرار دارند.

 

پس از این گوشی‌ها نیز نمونه‌های گران‌قیمت‌تر که قیمتی بالای یک میلیون تومان دارند، از محبوبیت زیادی برخوردارند که این محبوبیت زیاد به معنی تقاضای بالا برای این گوشی‌ها نیست؛ زیرا این گوشی‌ها کاربران خاص‌تری دارند تا گوشی‌های میان‌قیمت. گوشی‌های ارزان‌قیمت هم در حال حاضر مخاطبان چندانی ندارند؛ اما برخی از نمونه‌های هوشمند مورد توجه گروهی از کاربران قرار می‌گیرد.اما به‌طور کل گوشی‌های میان قیمت 400 تا 800 هزار تومانی بیشترین فروش را در بازار دارند.

 

اخبار ,اخبار اقتصادی , بازار گوشی

 

-----------------------------------


تبلت‌ها هم‌چنان بازار را در دست می‌گیرند

تبلت‌ها واقعا پدیده این سال‌های دنیای تکنولوژی هستند که حالا طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده‌اند. به این ترتیب است که تعطیلات سال نو میلادی بهانه خوبی می‌شود، برای خرید و هدیه دادن انواع تبلت تا بازار این محصولات را رونق بیشتری ببخشد.

جدیدترین بررسی‌ها و آمارها در این مورد نشان می‌دهد که میزان فروش و صادرات جهانی انواع تبلت در تعطیلات سال نو میلادی و فصل چهارم سال میلادی گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

براساس جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه، میزان صادرات جهانی انواع تبلت در فصل چهارم سال 2013 به 9/76 میلیون دستگاه رسیده است. این میزان نسبت به فصل سوم سال 2013 رشد 4/62 درصدی و نسبت به فصل چهارم سال 2012 رشد 2/28 درصدی را برای خودش به ثبت رسانده است.

 

با این همه اما سرعت رشد در بازار جهانی تبلت‌ها به تدریج کاهش می‌یابد که به عقیده کارشناسان و فعالان بازار امری طبیعی است. در حقیقت با گذشت زمان از ورود و ظهور یک پدیده جدید در بازار محصولات دیجیتال شخصی، بازار این محصول به تدریج سرعت رشد کمتری می‌گیرد. درست به همین دلیل هم هست که میزان صادرات جهانی انواع تبلت در فصل چهارم سال 2012 نسبت به فصل چهارم سال 2011 رشد سالانه 1/87 درصدی را تجربه کرده بود.

این گزارش نشان می‌دهد که بازار جهانی تبلت‌ها در کل سال 2013 صادرات 1/217 میلیون دستگاهی داشته است که نسبت به صادرات جهانی 2/144 میلیون دستگاهی این محصولات در سال 2012 رشد سالانه 6/50 درصدی داشته است.

«تام مینلی» یکی از کارشناسان و تحلیلگران موسسه IDC در این زمینه می‌گوید: «بررسی آمارهای مربوط به فروش به وضوح نشان می‌دهد که بازارهایی مانند آمریکا به مرحله اشباع شدن از نظر میزان تقاضای کاربران و خریداران رسیده‌اند. این در حالی است که بازار کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور همچنان روند رشد خوبی را دنبال می‌کنند. با این همه اما هنوز این میزان رشد برای حفظ نرخ رشد بازار جهانی تبلت‌ها در سال‌های گذشته کافی نیست.

 

ما انتظار داریم خریدهای تجاری در بازار تبلت‌ها ادامه داشته و این خریدها در بازارهای بزرگ و پیشرفته رونق بیشتری هم داشته باشد. این در حالی است که میزان خرید کاربران مصرفی در این بازارها تا حدودی کمتر شده و به همین دلیل قیمت تبلت‌های چند رسانه‌ای و مصرفی در بازار رو به کاهش است. این موضوع تا حد زیادی به افزایش میزان رقابت در این بازار بستگی داشته و به همین علت انتظار می‌رود در سال 2014 هم ادامه داشته باشد.»

اپل یک بار دیگر و همچنان حاکمیت بازار انواع تبلت‌ها را در دست گرفته است و توانسته در فصل چهارم سال 2013 صادرات 26 میلیون دستگاهی را به سراسر جهان تجربه کند. این در حالی است که میزان صادرات جهانی تبلت‌های اپل در فصل سوم سال 2013 برابر 1/14 میلیون دستگاه و در فصل چهارم سال 2012 برابر 9/22 میلیون دستگاه بوده است.

 

به این ترتیب فصل چهارم سال گذشته میلادی موفق‌ترین فصل اپل در بازار جهانی تبلت‌ها بوده است و توانسته رشد سالانه 5/13 درصدی را برای این شرکت به همراه بیاورد که البته این نرخ رشد کمی پایین‌تر از متوسط رشد این صنعت است.

 

این شرکت در واقع در چند سال اخیر وارد چالش و رقابت بزرگی با تبلت‌های ارزان قیمت آندرویدی شده و به این دلیل از سرعت رشد آن در بازار کاسته شده است. حالا اپل سهم 8/33 درصدی از بازار جهانی تبلت‌ها در فصل چهارم سال 2013 را در اختیار گرفته است که بالاتر از سهم 7/29 درصدی این شرکت از این بازار در فصل سوم سال 2013 و البته پایین‌تر از سهم 2/38 درصدی آن در فصل چهارم سال 2012 بوده است.

سامسونگ هم همچنان جایگاه دوم خودش در بازار جهانی تبلت‌ها را حفظ کرده است و سعی دارد، این جایگاه را ارتقا بدهد. این شرکت کره‌ای در حال حاضر سهم 8/18 درصدی از بازار جهانی تبلت‌ها را به خودش اختصاص داده است که نسبت به سهم 9/18 درصدی این شرکت در فصل سوم سال 2013 کاهش و البته نسبت به سهم 13 درصدی فصل چهارم سال 2012 رشد خوبی را تجربه کرده است.

بعد از این دو بازیگر و رقیب اصلی در بازار جهانی تبلت‌ها، به ترتیب شرکت Amazon با سهم 6/7 درصدی، شرکت Asus با سهم 1/5 درصدی و شرکت Lenovo با سهم 4/4 درصدی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. «جیتش ابرانی» یکی دیگر از کارشناسان و تحلیلگران IDC در این مورد می‌گوید: «دسترسی شرکت Lenovo به زیرساخت‌های تولیدی تبلت‌های ریمارک و به اصلاح جعبه سفید بازار چین، باعث شده است که این شرکت بتواند، با عرضه تبلت‌های ارزان قیمت و البته کاربردی‌اش شانس زیادی برای حضور پر رنگ و بهتر دراین بازار داشته باشد. این شرکت در بازار کشورهای در حال توسعه سهم قابل توجهی داشته و انتظار می‌رود، همچنان سهم بازار خودش را افزایش بدهد.»

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------