آخرین اخبار اقتصادی

اقتصاد ایران،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ با بحران هایش چه خواهد کرد؟/ فقر امسال تشدید خواهد شد

یک اقتصاددان با بیان اینکه اقتصاد ایران در شرف سائوپائولویی شدن است، گفت: این سائوپائولویی شدن اقتصاد اتفاق افتاده و اکنون…

جزر و مد صد تومانی دلار



شاخص بازار ارز روز گذشته افت‌و‌خیزهایی کم‌مانند را تجربه کرد؛ اما درنهایت با 10 تومان کاهش نسبت به قیمت نهایی روز شنبه روی قیمت 3245 تومان ایستاد. دلار روز گذشته هم قیمت 3185 تومان را برای خود ثبت کرد و هم بهای 3285 تومان را تجربه کرد. این نوسان 100 تومانی ناشی از عوامل کاهشی «روند نزولی» و «هراس از افت بیشتر قیمت‌ها» و عوامل افزایشی «تشدید معاملات فردایی» و «نوسان‌گیری» رخ داد. به این ترتیب بازار با تلطیف تاثیر «خوش‌بینی‌های هسته‌ای» در انتظار اخبار جدی‌تری است.

  دلار روز گذشته به‌رغم نوسان 100 تومانی، با 10 تومان کاهش نسبت به قیمت نهایی روز شنبه روی قیمت 3245 تومان ایستاد.


بازگشت معاملات فردایی به بازار ارز، روند قیمتی این بازار را تحت‌تاثیر خود قرار داده است. «دنیای اقتصاد» در گزارش روز گذشته خود خبر داده بود که بازار روز شنبه شاهد بازگشت معاملات فردایی پس از حدود 50 روز بود؛ امری که پیامد و ادامه آن در روز یکشنبه به معکوس شدن روند قیمتی در مقطعی منجر شد. دلار که روز شنبه با 85 تومان کاهش به قیمت 3255 تومان رسیده بود، روز یکشنبه با افت و خیزهای فراوان در نهایت روی قیمت 3245 تومان ایستاد. به این ترتیب روز گذشته بهای دلار برای پنجمین روز متوالی  کاهش یافت. در دومین روز هفته بهای سکه با هزار تومان افزایش به 920 هزار تومان رسید.


روز یکشنبه دامنه نوسانات شاخص بازار ارز بیش از روزهای پیشین بود و قیمت این ارز در دو کانال متفاوت قیمتی نوسان کرد. محدوده تغییرات قیمتی دلار در روز یکشنبه بین 3185 تومان تا 3285 تومان بود تا این ارز در یک روز در یک بازه 100 تومانی نوسان کرده باشد.

 

به گفته فعالان، «روند نزولی» و «هراس از کاهش بیشتر قیمت» عوامل اصلی افت دلار در ساعات ابتدایی روز بودند، عاملی که موجب شد بهای دلار تا زیر 3200 تومان پایین بیاید، هر چند که به گفته فعالان افزایش تقاضا برای خرید ارز در کانال 3100 تومان موجب شد که در ادامه روز زمینه بالا رفتن قیمت و رسیدن به نرخ 3285 تومان فراهم شود، با این‌همه دلار توان ایستادن روی این قیمت را از خود نشان نداد.

 

دلار روز گذشته به‌رغم افت و خیزهای فراوان در ادامه روند کاهشی روزهای اخیر، 10 تومان افت قیمت دیگر را تجربه کرد، عاملی که موجب شد پنجمین افت پیایی شاخص بازار ارز ثبت شود و رکورد تازه‌ای به ثبت برسد. آخرین باری که دلار 5 روز متوالی کاهش یافته بود، به محدوده زمانی 26 تا 30 مرداد سال 92 بازمی‌گردد.
.
 دو روی متفاوت دلار
روز یکشنبه بهای دلار با 10 تومان کاهش به 3245 تومان رسید. در دومین روز هفته دلار معاملات خود را با قیمت 3240 تومان آغاز کرد که 15 تومان کمتر از نرخ بسته شده روز شنبه بود. پس از این افت، بهای دلار در ادامه روز با کاهش بیشتری مواجه شد؛ هر چند که تحرکات دلالان و افزایش تقاضا در قیمت‌های پایین موجب شد که قیمت از ساعت یک بعدازظهر در مسیر افزایشی قرار بگیرد. تا ساعت 12 ظهر روز یکشنبه دلار تا زیر 3200 تومان پایین آمد و روی قیمت 3190 تومان گرفت. در این ساعت نرخ فروش بازیگران غیررسمی نیز تا نزدیک 3160تومان پایین آمده بود؛ اما با ریزش قیمت به زیر 3200 تومان تعدادی از معامله‌گران غیررسمی احساس کردند دلار به کف قیمتی خود رسیده و سعی کردند به خرید ارز بپردازند. در این بین تحرکات معامله‌گران فردایی نیز بسیار موثر بود.

 

این عوامل موجب شد که شاخص بازار ارز  به کانال 3200 تومان بازگردد. دلار در این کانال تا قیمت 3285 تومان بالا رفت گرچه دوباره شاهد معکوس شدن روند خود بود. افزایش دلار در میانه‌های روز گذشته در حالی صورت گرفت که فعالان معتقدند انجام معامله در روزهای اخیر با ریسک زیادی همراه شده است. بازار در هفته گذشته و روز شنبه خوش‌بینی خود؛ به نتیجه مذاکرات هسته‌ای را به رخ کشید، اما با آغاز دور تازه گفت‌وگوها، حالت انتظاری برای معلوم شدن مذاکرات تشدید شده است. به گفته اکثر فعالان، تعداد زیادی از بازیگران بازار تصمیم گرفته‌اند که تعیین سمت و سوی معاملات آینده خود را به آشکار شدن نتایج مذاکرات موکول کنند.

 

هر چند که ریزش 4 روز اخیر در ساعات ابتدایی روز موجب شده بودکه هراس زیادی از کاهش قیمت بیشتر در بازار وجود داشته باشد و تعداد فروشندگان در بازار ارز بیش از خریداران باشد. این در حالی است که گروهی دیگر در بازار اعتقاد داشتند که دلار به کف قیمتی خود رسیده است. حرکت دلار از این کف قیمتی به کمک نوسان‌گیران نتیجه این باور بود. در این بین عده‌ای در بازار می‌گویند که فضای بازار ارز این روزها بیش از گذشته تحت‌تاثیر عوامل هیجانی قرار دارد و با انتشار هر گونه اخبار مثبتی، دلار بیش از این کاهش خواهد یافت.

 مقاومت نیم‌سکه و ربع‌سکه با اهرم تقاضا
در دومین روز هفته قیمت سکه بار دیگر رنگ افزایش را به خود دید. روز یکشنبه بهای سکه با هزار تومان افزایش به قیمت 920 هزار تومان رسید. در واقع روز گذشته قیمت سکه ابتدا همسو، اما نامتناسب با حرکت دلار تغییر کرد. بهای سکه در ساعات ابتدایی روز تحت‌تاثیر افت دلار تا قیمت 912 هزار تومان پایین آمد تا بهای سکه بسیار کمتر از ریزش قیمت دلار پایین آمده باشد. کاهش 2 درصدی دلار تنها به کاهش 7/ 0 درصدی سکه منجر شد، یعنی معامله‌گران سکه در برابر کاهش قیمتی بیشتر مقاومت کردند؛ اما در ادامه روز با رشد دلار قیمت سکه با رشد روبه‌رو شد. افزایش تقاضا برای نیم‌سکه و ربع‌سکه هم به رشد این دو قلم کالا کمک کرد.
 

اخبار,اخباراقتصادی,دلار آزاد 

 

اخبار,اخباراقتصادی,دلار آزاد

 

 اخبار اقتصادی  -  دنیای  اقتصاد

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------