مدرسه رفتن چقدر خرج دارد؟



  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,

دهک اول جامعه سالی 40 هزارتومان، دهک دوم و سوم سالی 130 تا 230 هزار تومان و دهک‌های بالا سالی 2 میلیون تومان خرج تحصیل می‌کنند.

روزنامه ایران نوشت:کمی پایین‌تر از جایی که نبض بازار در آن می‌زند، نرسیده به محله مولوی، کوچه تنگ و باریکی قرار گرفته و در میانه آن، ساختمانی رنگ و رو رفته قرار دارد. سارا، دختر 15 ساله همراه با مادر و پدر از کارافتاده‌اش اینجا در خانه مادربزرگ‌شان زندگی می‌کند و هر روز صبح تا رسیدن به مدرسه، 40 دقیقه پیاده می‌رود و 40 دقیقه هم پیاده برمی گردد.

 

او می‌گوید: «از سر کوچه تا دم مدرسه ما اتوبوس مستقیم می‌رود، اما اگر هر روز پول بلیت اتوبوس بدهیم خیلی می‌شود. پیاده می‌روم. لوازم تحریرم را هم بچه‌های جمعیت امام علی برایم آوردند.» مادرش ادامه صحبت او را می‌گیرد و می‌گوید: «مدرسه نزدیک تری هم بود، تا دو سال پیش آنجا درس می‌خواند اما تبدیل به مدرسه نمونه دولتی شد و یکی دو تومن پول می‌خواستند. از کجا می‌آوردم؟ گشتیم مدرسه را عوض کردیم. همین جا هم 200 تومان هم برای کمک مردمی و هم برای کلاس‌های فوق برنامه می‌خواستند، دیگر آنقدر صحبت کردم و اوضاع مان را گفتم که قبول کردند پول نگیرند.»

 

دهک اولی‌ها، یعنی فقیرترین قشرهای جامعه، سالی حدود 40 هزار تومان برای تحصیل هزینه می‌کنند، دهک دوم و سوم نیز بین 130 تا 230هزار تومان برای درس خواندن هزینه می‌دهند. این در حالی است که دهک دهمی‌ها، یعنی ثروتمندترین‌ها، سالانه بیشتر از دو میلیون تومان خرج تحصیل‌شان می‌شود. البته حتی بین دهک دهم و نهم هم اختلاف هزینه یک میلیون تومانی برای تحصیل وجود دارد. دهک‌های پنجم و ششم نیز که طبقه متوسط را تشکیل می‌دهند، سالانه حدود 400 تا 600 هزار تومان به طور متوسط برای تحصیل هزینه می‌کنند.

 

البته این هزینه‌ها، به طور میانگین در کل کشور محاسبه شده و اوضاع آموزش در طبقات متوسط و بالا، حداقل در شهر تهران، به شکل دیگری می‌گذرد.

 

کمتر خانواده‌ای در شمال شهر پیدا می‌شود که اجازه دهد فرزندش در مدارس دولتی درس بخواند. مردی میانسال که با موهای خاکستری، سرتاپا برند پوشیده است و در محله دروس تهران زندگی می‌کند، از بالا رفتن هزینه‌های مدرسه دخترش گلایه دارد و می‌گوید: «سال قبل که کلاس ششم بود، هشت میلیون شهریه دادیم. امسال برای کلاس هفتم، اصلاً نفهمیدیم چطور شد، 12 میلیون پول مدرسه دادیم. در کلاس‌شان کلاً 8 نفر هستند و مدرسه‌شان خیلی خوب است. نمی‌شود بچه‌ها را به مدارس دولتی 30نفری فرستاد، اما این غیرانتفاعی‌ها هم دیگر خیلی گران می‌گیرند.»

 

آخرین گزارش بانک مرکزی از بودجه خانوار در سال 95، نشان می‌دهد که تحصیل، 1.9 درصد از کل هزینه‌های خانوار را به خود اختصاص می‌دهد. خانواده‌های شهری به طور متوسط در سال گذشته، 734 هزار تومان برای تحصیل هزینه کرده‌اند که میزان هزینه‌های آنها، 12.6 درصد نسبت به سال قبل بیشتر بوده است. البته هزینه تحصیل برای خانواده‌ها، حدود صد هزار تومان کمتر از هزینه آنها برای رستوران و هتل رفتن است.

 

تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------