آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

افزایش ۴ برابری قیمت گوشت،۳ برابری قیمت برنج ، ۳/۵ برابری ماهی و ۳ برابری تخم‌مرغ در دو سال

با وجود رشد شدید قیمت‌ها، در سال جاری با شنیدن خبر سیاست‌های انبساطی این احتمال وجود دارد که تورمی بیش از آنچه در سال‌های…

توقف واقعی دریافت کارمزد از تراکنش ها یا حرکت چراغ خاموش!



اخبار,اخباراقتصادی,طرح اخذ کارمزد ازکارتخوان ها


 اخبار اقتصادی - توقف واقعی دریافت کارمزد از تراکنش ها یا حرکت چراغ خاموش!

هیأت وزیران در جلسه یکشنبه شب خود به بانک مرکزی دستور داد تمام جوانب طرح اخذ کارمزد ازکارتخوان ها را بررسی کرده و پیشنهادهای لازم درباره چگونگی و میزان اخذ کارمزد را به شورای پول و اعتبار منعکس و پس از تصویب آن در شورای مذکور، اقدام کند. در واقع طرحی که بانک مرکزی قرار بود از اوایل آبان ماه امسال اجرایی کند به نظر می‌رسد با ورود دولت به تأخیر افتاده است؛ تا پس از بررسی‌های بیشتر درخصوص آن تصمیم‌گیری شود.

سه‌ماه پیش اولین فاز اخذ کارمزد در شبکه بانکی از تراکنش مانده‌گیری از حساب‌ها کلید خورد. براساس تصمیمی که بانک مرکزی اتخاذ کرده بود، قرار بود از ابتدای آبان ماه سال جاری به ازای هر تراکنش در دستگاه های کارت خوان فروشگاهی مبلغ 100 تا 120 تومان از دارندگان این دستگاه ها کارمزد دریافت شود و این کارمزد از حساب بانکی آنها کسر گردد.

به گزارش «تابناک»؛ این اقدام بانک مرکزی با موج مخالفت شدید میان مردم و همچنین اعتراضات گسترده بازاریان و کسبه را به همراه داشت و آنها نسبت به دریافت کارمزدهای متعدد بانک‌ها که به اشکال مختلف از مردم دریافت می شود، اعتراض و مطرح کردند که مبالغ کارمزدی که قرار است از آنها کسر شود، مشکلاتی را در بر خواهد داشت.

چرا که اگرچه بانک مرکزی اعلام کرده است که این کارمزد از خریداران کسر نمی شود و از حساب فروشنده کم می شود. اما کارشناسان معتقد بودند که مطمئناً فروشندگان هزینه کارمزد را به طرق مختلف از مردم تامین خواهند کرد و از طرف دیگر احتمالاً گردش پول کاغذی و صف های طولانی در کنار دستگاه های خودپرداز بیشتر خواهد شد.

در پی این اعتراضات، هیأت وزیران در جلسه یکشنبه شب خود به بانک مرکزی دستور داد تمام جوانب طرح اخذ کارمزد ازکارتخوان ها را بررسی کرده و پیشنهادهای لازم درباره چگونگی و میزان اخذ کارمزد را به شورای پول و اعتبار منعکس و پس از تصویب آن در شورای مذکور، اقدام کند. در واقع طرحی که بانک مرکزی قرار بود از اوایل آبان ماه امسال اجرایی کند به نظر می‌رسد با ورود دولت به تأخیر افتاده است؛ تا پس از بررسی‌های بیشتر درخصوص آن تصمیم‌گیری شود.

بانک مرکزی یکی از دلایل خود برای گرفتن کارمزد برای هر تراکنش را با این دلیل که در سطح دنیا هیچ خدماتی در بانکداری الکترونیک رایگان ارائه نمی‌شود؛ توجیه می کردند. این در حالی است که باید از مسئولین بانک مرکزی این سئوال را پرسید؛ کجای بانک داری در ایران شبیه به تمام دنیا است که موضوع گرفتن کارمزد از تراکنش ها باید شبیه همه دنیا باشد. در کدام سیستم بانکی در جهان وام با بهره بالای 25 درصد به متقاضیان با این همه بروکراسی اعطا می شود !

حال باید دید ایا عقب نشینی دولت و دستور به بانک مرکزی فقط برای پایان دادن به اعتراضات و فراموشی این موضوع است تا در اینده نزدیک به صورت چراغ خاموش طرح گرفتن کارمزد از تراکنش ها را اجرایی کنند یا واقعا بانک مرکزی تصمیم گرفته است از طریق یک ارزیابی کارشناسانه و بی طرفانه راه حلی برای جبران هزینه ها بدون فشار به مصرف کنندگان پیدا نماید.

یک راه حل ساده این است که با توجه به اینکه بانک‌ها، سودهای کلانی از این کارتخوان‌ها به دست می آورند، که نمونه آن تبلیغات گسترده ای است که برای خرید از کارت خوان های بانک های خودشان انجام می دهند؛ همان بانک ها با چشم پوشی از بخشی از سودهایشان هزینه‌های پرداخت‌های الکترونیکی و هزینه استهلاک شبکه را پرداخت کنند.

در واقع بانک مرکزی باید تمهیدات ویژه تری در نظر بگیرد تا دستاوردهای بانکداری الکترونیک که طی سال‌ها تلاش و فرهنگ‌سازی به دست آمده در مدت کوتاهی دچار خدشه و آسیب نشود و مردم بتوانند مبادلات اقتصادی خود را با کمترین هزینه و صرف وقت کمتر انجام دهند و هم سیستم بانکی از این خدمات سود ببرد.


  اخباراقتصادی - تابناک

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------