آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

افزایش ۴ برابری قیمت گوشت،۳ برابری قیمت برنج ، ۳/۵ برابری ماهی و ۳ برابری تخم‌مرغ در دو سال

با وجود رشد شدید قیمت‌ها، در سال جاری با شنیدن خبر سیاست‌های انبساطی این احتمال وجود دارد که تورمی بیش از آنچه در سال‌های…

کدام‌ بانک‌ها وام مسکن می‌پردازند؟



اخبار,اخباراقتصادی, تسهیلات خرید مسکن

بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن پای تمام بانک‌ها را به پرداخت وام مسکن بازکردند

مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه بخش مسکن یک برنامه تأمین مالی بلندمدت می‌خواهد که مهم‌ترین پارامتر آن ثبات شرایط اقتصادی است، گفت: تلاش می‌کنیم تا تسهیلات مسکن،5۰ درصد قیمت مسکن را پوشش دهد. محمدهاشم بت‌شکن در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توان امیدوار بود در سال 95 و 96 میزان تسهیلات خرید مسکن 70 تا 80 درصد قیمت یک واحد مسکونی را پوشش دهد،‌گفت تسهیلات مسکن هم اگر رشد افسارگسیخته قیمت مسکن نبود می‌توانست پوشش خوبی برای خرید مسکن بدهد،  وقتی در یک سال 80 درصد قیمت مسکن رشد می‌کند، ما در بانک مسکن هرچقدر هم که تلاش کنیم، چطور می‌توانیم خود را به آن تورم برسانیم.

بانک‌های خصوصی از پرداخت وام بافت فرسوده سر باز می‌زنند
به گزارش ایران، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بر خلاف مصوبه بانک مرکزی برخی از بانک‌ها از ارائه سهمیه تسهیلات بافت فرسوده سرباز می‌زنند، گفت: سه بانک بخش خصوصی که بانک‌های دی و پارسیان جزو آن هستند به صورت کتبی و رسمی اعلام کرده‌اند سهمیه وام بافت فرسوده مصوب بانک مرکزی را نمی‌پردازند. محمدسعید ایزدی در گفت‌و‌گو با ایلنا با تأکید بر اینکه  تقاضا برای اخذ وام 50 میلیون تومانی بافت فرسوده بسیار زیاد است، اظهار داشت: در اسفند ماه سال گذشته 27هزار متقاضی را به بانک‌ها معرفی کردیم. وی افزود: تاکنون فقط 5 بانک  ملی، ملت، رفاه، تجارت، مسکن و سپه حاضر به همکاری شده‌اند البته بانک قوامین هم اعلام آمادگی کرده است.

 درحالی که متقاضیان زیادی منتظر دریافت وام خرید مسکن که به تازگی از سوی شورای پول و اعتبار افزایش یافته است، هستند اکثر بانک‌های کشور تمایل چندانی برای پرداخت این نوع وام از خود نشان نمی‌دهند. بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار همزمان با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن با لغو ممنوعیت اعطای تسهیلات خرید مسکن توسط بانک‌ها (لغو ماده ۱۲ مجموعه سیاست‌های پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی مصوب دی ماه ۱۳۹۰) پای تمام بانک‌ها را به پرداخت وام مسکن بازکردند تا سیاست دولت برای رونق بخش مسکن عملیاتی شود.  براساس مصوبه شورای پول و اعتبار علاوه بر وام 80 میلیون تومانی که منحصر به بانک مسکن است، سایر بانک‌ها نیز می‌توانند در تهران 60، در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 50 و در شهرهای کوچک 40 میلیون تومان وام برای خرید مسکن بپردازند.

اما با وجودی که چند هفته از تصویب و ابلاغ این مصوبه می‌گذرد، تاکنون چند بانک محدود با پرداخت وام 60 میلیون تومانی موافقت کرده‌اند که در برخی از موارد نرخ سودی که برای این نوع وام درنظر گرفته‌اند نیز با مصوبه شورای پول و اعتبار تفاوت دارد. بانک مرکزی مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر رفع انحصار بانک مسکن و امکان ورود سایر بانک‌ها به پرداخت وام ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن را ابلاغ کرده که در این میان برخی بانک‌ها با پرداخت این تسهیلات موافقت و برخی نیز مخالفت و برخی دیگر با پرداخت کمتر از ۶۰ میلیون تومان موافقت کرده‌اند یا روش‌های خود برای پرداخت تسهیلات مسکن را دارند.

 نرخ سود 21 درصدی رعایت نمی‌شود
بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، همه بانک‌ها می‌توانند از محل منابع داخلی خود تا سقف ۶۰ میلیون تومان با نرخ سود متعارف و مصوب ۲۱ درصد برای خرید مسکن و سود تسهیلات عقود مشارکت مدنی ۲۴ درصد برای ساخت مسکن تسهیلات پرداخت کنند. این درحالی است که برخی از بانک‌ها قصد دارند. تسهیلات خرید مسکن را با 3 درصد سود بیشتر یعنی 24 درصد و به میزان تسهیلات ساخت مسکن پرداخت کنند.

 چه بانک هایی وام مسکن می‌پردازند
براساس گزارشی که وزارت راه و شهرسازی منتشر کرده است، هم اکنون تنها 5 بانک برای پرداخت این تسهیلات اعلام آمادگی کرده‌اند و هنوز سایر بانک‌ها در این زمینه اقدامی انجام نداده‌اند. البته براساس اعلام بانک مرکزی پرداخت وام خرید مسکن توسط بانک‌ها الزامی نیست و هر بانکی می‌تواند براساس توازن منابع و مصارف خود و در صورتی که منابع لازم را در اختیار داشته باشد در این زمینه اقدام کند. برپایه این گزارش بانک پارسیان پرداخت وام ۴۰ میلیون تومانی خرید مسکن را از یکی دو هفته آینده آغاز می‌کند. این وام با سود مصوب شورای پول و اعتبار برای تسهیلات «عقود مشارکت مدنی» ۲۴ درصد و بازپرداخت پنج ساله به متقاضیان ارائه می‌شود.

اعطای این تسهیلات نیاز به سرمایه‌گذاری (سپرده کوتاه‌مدت) یا داشتن گردش مالی و همچنین بلوکه شدن مبلغی از تسهیلات ندارد و متقاضیان با ارائه مدارک مورد نیاز شامل سند واحد مسکونی، مدارک استخدامی (از قبیل فیش حقوقی، حکم کارگزینی و...) پس از افتتاح حساب (قرض‌الحسنه) در شعبه نزدیک به محل واقع شدن ملک، می‌توانند یکی دو هفته پس از تشکیل پرونده، تسهیلات مورد نظر را دریافت کنند.

به گفته یکی از مدیران این بانک، مبلغ اقساط این وام ماهیانه کمتر از ۸۰۰ هزار تومان خواهد بود. همچنین بانک تجارت با پرداخت وام ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن موافقت کرده است. پرداخت این وام با موافقت مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بانک تجارت روبه‌رو شده و این بانک منتظر دریافت دستورالعمل بانک مرکزی در خصوص نحوه پرداخت وام ۶۰میلیون تومانی خرید مسکن است تا بر اساس آن، تسهیلات خرید مسکن را به متقاضیان اعطا کند.

بانک صادرات نیز با‌وجود دریافت دستورالعمل بانک مرکزی از پرداخت تسهیلات خرید مسکن خودداری کرده و در مقابل، از محل منابع داخلی خود وام ۱۰۰میلیون تومانی تعمیرات مسکن پرداخت می‌کند. تسهیلات تعمیر مسکن بانک صادرات تنها به مشتریان دارای حساب جاری با گردش مالی بالا اختصاص می‌یابد که پس از تأیید نیازمندی تعمیر منزل از سوی کارشناس بانک عملیاتی می‌شود. از دیگر شرایط این بانک، مسدود شدن ۳۰درصد از این وام تا پایان بازپرداخت اقساط خواهد بود. بازپرداخت آن نیز سه ساله و در قالب عقود مشارکت مدنی با سود ۲۴ درصد تعریف شده است.

بانک سامان از دیگر بانک‌های غیردولتی نیز ۱۰۰ میلیون تومان با عنوان وام تعمیر مسکن پرداخت می‌کند که نیازمند دریافت «اسناد گردش مالی» متقاضی با سود ۲۴درصد و در قالب عقود مشارکت مدنی است. همچنین این بانک ۱۰ درصد از وام را در حساب سپرده کوتاه مدت با سود ۱۰درصد بلوکه کرده و از اعطای سود به آن خودداری می‌کند؛ سود این سپرده، تضمین بازپرداخت اقساط محاسبه می‌شود. اقساط این وام حدوداً 5/3 میلیون تومان تعیین شده که عملاً تنها دو دهک پایانی جامعه از پس آن برمی‌آیند.

همچنین سیدکامل تقوی‌نژاد مدیرعامل بانک سپه نیز از موافقت این بانک با پرداخت وام ۶۰ میلیونی خرید مسکن خبر داد و گفت دستورالعمل بانک مرکزی در حال تدوین نهایی است تا برای اجرا به شعب ابلاغ شود.


 اخبار  اقتصادی  -  ایران

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------