آخرین اخبار سیاست خارجی

سلاح هسته‌ای ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز…

راهبرد ترامپ، ائتلاف سازی علیه ایران است



 اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی ,ترامپ
تحلیلگران مسائل سیاسی اعتقاد دارند تغییر چینش و اقدامات چند ماهه اخیر در کاخ سفید نشان می دهد کابینه «دونالد ترامپ» از مدت ها قبل تلاش کرد تا سیاست دشمنی با ایران را از طریق ایجاد ائتلاف بین المللی علیه تهران دنبال کند.

به گزارش ایرنا، رییس جمهوری آمریکا در چند ماه اخیر رویکردهای تخاصمی با ایران را آشکارتر از قبل به نمایش گذاشته است. انتخاب «مایک پومپئو» و «جان بولتون» به ترتیب به عنوان وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا یکی از گام های ترامپ در فاز جدید ایران ستیزی کاخ سفید بود که با خروج از توافق هسته ای ایران همراه شد.

 

پس از این تحولات بود که وزیر امور خارجه آمریکا در یک سخنرانی فهرستی از 12 شرط را مطرح کرد که نیت اصلی ایالات متحده در مورد ایران را نشان می داد. سخنان پومپئو به جهانیان نشان داد کاخ سفید تغییرات اساسی را در رویکردهای داخلی، منطقه ای و بین المللی ایران و در حیطه های اجتماعی، سیاسی و نظامی دنبال می کند.

 

**اتحادسازی ترامپ علیه ایران

دولت ترامپ نسبت به ظرفیت ها و توانایی های جمهوری اسلامی آگاهی کامل دارد و می داند به صورت یک جانبه نمی تواند موفقیتی را کسب کند. از این رو تلاش وافری را به کار می گیرد تا با ایجاد یک اجماع جهانی، کشورهای دیگر در منطقه و جهان را با خود علیه تهران متحد سازد و برای خود مشروعیت دست وپا کند.

 

در این مسیر کاخ سفید بر ائتلاف با متحدان اروپایی خود در کنار برخی حکام عرب منطقه و رژیم صهیونیستی حساب ویژه باز کرده است. تارنمای نشریه «عرب نیوز» نوشت اگرچه واشنگتن به دنبال ایجاد ائتلافی جهانی علیه نظام ایران است اما وزارت امور خارجه آمریکا ادعا دارد این ائتلاف جهانی را علیه نظام ایران راه اندازی نخواهد کرد بلکه سعی دارد از آن در کنار مردم این کشور استفاده کند.

 

با این حال نحوه رفتار ایالات متحده حکایت از اهداف شوم بیشتری دارد. «هدر نائورت» سخنگوی کاخ سفید تاکید کرده است آمریکا برای تدوین یک برنامه به سختی تلاش می کند. ضمن اینکه واشنگتن تصمیم دارد با تشکیل این ائتلاف در مقابل سیاست های منطقه ای ایران نیز جبهه ای متحد را تشکیل دهد.

 

وی حتی عنوان داشت وزارت امور خارجه ایالات متحده دیدارهایی را با حدود 200 دیپلمات از کشورهای دیگر برای تشریح اهداف کاخ سفید برگزار کرد و دلایل خروج ترامپ از برجام را برای آن ها توضیح داد.

 

به نوشته این رسانه عربی، هدف اصلی رئیس جمهوری ایالات متحده پس از خروج از برجام، دستیابی به توافقی جدید با محدودیت هایی عمیق تر علیه تهران است. البته نائورت در زمینه پیوستن کشورهای اروپایی به ائتلاف آمریکا اظهارنظری نکرد و تنها اظهار کرد متحدان واشنگتن به طور کامل شرایط را درک کرده و چشمان خود را به تحولات منطقه نمی بندند.

 

خبرگزاری «فرانس پرس» نیز در تحلیل تلاش های کاخ سفید برای ایجاد اجماع علیه ایران، سخنان اخیر پومپئو را تلاشی برای مقابله با سیاست های منطقه ای ایران توصیف کرد. سخنگوی کاخ سفید عنوان داشت با ۲۰۰ سفیری که به واشنگتن و محل وزارت امور خارجه آمریکا رفتند در مورد گام های بعدی کاخ سفید در توافق هسته‌ ای با ایران گفت‌ وگو شد.

 

گفته می شود این دیپلمات‌ ها در واشنگتن با تعدادی از مقام های ارشد وزارت خارجه و مسئولان در وزارت خزانه‌ داری ایالات متحده هم دیدار و گفت وگو داشتند.

 

خبرگزاری چینی South China Morning Post نیز آورده است که پومپئو برنامه ریزی کرده است تا جزئیات خط مشی های اعلامی خود را در تقابل با ایران تدوین کند. گویا سخنرانی اخیر وی بنیان های اصلی برنامه واشنگتن علیه تهران را تشکیل می دهد. البته مقام هایی در دولت ایالات متحده به صوت غیرمستقیم این اجماع احتمالی را مشابه ائتلاف علیه داعش در عراق و سوریه عنوان کرده اند.

 

با این حال یکی از نگرانی های کاخ سفید انتقاد تند فرانسه، انگلستان، آلمان، روسیه و چین از خروج آمریکا از برجام و مقاومت آن ها در برابر خواسته های ترامپ است.

 

**اتحاد تل آویو- واشنگتن علیه تهران

برخی کارشناسان تشکیل چنین ائتلافی را برنامه همیشگی دولت آمریکا از گذشته دانسته اند که در دوره ترامپ صریح تر بیان می شود. به همین دلیل تلاش های یک ساله اخیر «نیکی هیلی» نماینده ایالات متحده در سازمان ملل نمونه بارز اقدامات کاخ سفید در راه اندازی اجماع علیه ایران ارزیابی شده است.

 

چند ماه قبل هیلی با جمع آوری اصحاب رسانه، کنفرانس مطبوعاتی را در یک پایگاه نظامی در واشنگتن برگزار کرد و با نمایش موشک پرتاب شده از سوی حوثی های یمن به ریاض، مدعی شد ایران مسئول این اقدام است. وی حتی چندی بعد از سفرای برخی کشورهای اروپایی و اعضای شورای امنیت نیز دعوت کرد تا ضمن حضور در یک موزه و دیدن از موشک پرتاب شده در یک ضیافت ناهار با ترامپ دیدار کنند.

 

شبکه خبری الجزیره در این زمینه نوشت: سفیر آمریکا در سازمان ملل ضمن اتهام زنی ها علیه تهران، با این اقدام ها از کشورها درخواست کرد تا علیه ایران موضع منسجمی را اتخاذ کنند. هیلی در این دیدارها مدعی شد ایران مسئول ساخت، انتقال و شلیک موشک های به سوی ریاض است.

 

به نوشته الجزیره، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از اظهارات و اقدامات مقام های آمریکایی راضی هستند و از موضوع حضور در یک ائتلاف جهانی علیه ایران استقبال کردند.

 

در این فرایند کاخ سفید تنها نیست و به گفته سران رژیم صهیونیستی آن ها در کنار واشنگتن، از سه جبهه تلاش های ضدایرانی خود را دنبال می کنند. روزنامه صهیونیستی «جروزالیم پست» به نقل از نخست وزیر این رژیم نوشت: در گفت وگوی خود با مقام های ایالات متحده آمریکا خط مشی هایی را بررسی خواهند کرد تا واشنگتن رویکرد قدرتمندانه تری را در مورد سیاست های منطقه ای ایران اتخاذ کند.

 

نتانیاهو اعلام کرد در کنار سیاستگذاران آمریکایی رویکردهای سه وجهی را نسبت به ایران در زمینه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای، ممانعت از افزایش قدرت و پایگاه ایران در سوریه و در نهایت مقابله با سیاست های ایران در لبنان دنبال می کند.

 

تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

سایر خبرهای داغ

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------