آخرین اخبار سیاست خارجی

سلاح هسته‌ای ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز…

روحانی: هدف نهایی ایران و ترکیه عدم تغییر مرزهای جغرافیایی و تقویت ثبات و امنیت منطقه است



  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,روحانی

رئیس جمهوری با بیان این که تهران و آنکارا برای توسعه روابط و همکاری‌ها اراده ای مستحکم دارند، گفت: هدف نهایی ایران و ترکیه عدم تغییر مرزهای جغرافیایی، حفظ تمامیت ارضی کشورها و تقویت ثبات و امنیت منطقه است. 

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی در چهارمین نشست شورای عالی همکاری های راهبردی ایران و ترکیه، با بیان اینکه مناسبات تهران – آنکارا رشته‌های محکم تاریخی و تمدنی داشته و دو کشور دارای ریشه‌های عمیق فرهنگی، دینی و تمدنی هستند؛ اظهار امیدواری کرد که روند گفت وگوها و مذاکرات مسئولان ایران و ترکیه منجر به دور جدیدی از همکاری‌های همه جانبه فی‌مابین شود.

 

روحانی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر فضای همکاری دوستانه و بسیار خوبی در مناسبات دو کشور برقرار بوده و همکاری‌ها و توافقات ارزشمندی صورت گرفته است، گفت: اراده دو دولت بر توسعه روابط و همکاری‌های مشترک مستحکم بوده و قصد داریم تا روابط فی‌مابین را براساس منافع مشترک دنبال کرده و بیش از پیش گسترش دهیم.

 

روحانی با اشاره به این که نباید اجازه دهیم آن هایی که از توسعه مناسبات ایران و ترکیه خشنود نیستند، بتوانند روابط و همکاری‌های ما را تخریب کنند، گفت: امروز حضور دو قدرت ایران و ترکیه بیش از هر زمان دیگری برای برقراری ثبات و امنیت در منطقه حائز اهمیت است و همکاری‌ها و رایزنی‌های مشترک ما می‌تواند موجب تقویت آرامش و امنیت در منطقه شود.

رییس جمهوری توسعه همکاری‌های تهران - آنکارا در بخش‌های مختلف از جمله انرژی را مورد اشاره قرار داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در راستای تامین نیاز ترکیه به انرژی از جمله گاز همکاری‌های خود را با این کشور بیش از پیش گسترش دهد.

 

روحانی توسعه روابط اقتصادی و ارتقاء حجم مبادلات تجاری میان ایران و ترکیه برای تحقق هدف 30 میلیارد دلاری در روابط تجاری فی‌مابین را حائز اهمیت دانست و گفت: توسعه همکاری‌ها و روابط بانکی ایران و ترکیه و استفاده از پول ملی در مبادلات تجاری و قرارداد تجارت ترجیحی می‌تواند نقش به سزایی در راستای دستیابی به این هدف ایفا کند که در این خصوص بانک‌های مرکزی دو کشور باید با رایزنی‌های بیشتر زمینه‌های لازم را فراهم کنند.

 

رییس جمهوری به آخرین توافقات در حوزه بانکی اشاره کرد که بر مبنای آن در زمینه همکاریهای بانکی نیز پنج بانک دولتی ایران و بانک دولتی ترکیه روابط کارگزاری را آغاز می کنند که طی مذاکرات هفته های آینده، سایر بانک های ایرانی هم امکان برقراری روابط کارگزاری را خواهند یافت.

 

همچنین بر اساس این مذاکرات مقرر شد، قرارداد استفاده از پول ملی ایران و ترکیه با هدف تسهیل تصفیه مبادلات تجاری بین بانکهای مرکزی دو کشور به همراه دو بانک بزرگ تجاری، ظرف یک هفته آینده به امضا برسد.

 

رییس جمهوری با اشاره به ظرفیت‌های مناسب سرمایه‌گذاری در ایران در بخش‌های مختلف از جمله امور زیربنایی، پتروشیمی و گردشگری، گفت: شرکت‌ها و فعالان اقتصادی ترکیه نیز می‌توانند مانند دیگر شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری حضور فعال داشته باشند.

 

روحانی همچنین با اشاره به ضرورت گسترش روابط دو کشور در زمینه فناوری‌های نوین و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان دو کشور اظهار داشت: ایران و ترکیه می‌توانند در بخش‌های مختلف از جمله همکاری‌های گمرکی، برق، آب، گردشگری، راه‌سازی، ایجاد مراکز تفریحی، توسعه گردشگری و همکاری‌های کنسولی و قضایی، مناسبات و همکاری‌های خوبی را با یکدیگر سامان دهند.

 

رییس جمهوری روابط و رایزنی‌های مسوولان نیروهای مسلح ایران و ترکیه را سرآغازی خوب برای گسترش همکاری‌های دو کشور در بخش دفاعی و نظامی عنوان کرد و افزود: امیدوارم این همکاری‌ها و رایزنی‌ها موجب تقویت روابط دو کشور و امنیت بیشتر در منطقه شده و بتواند گشایش‌های جدیدی را در مناسبات فی مابین ایجاد کند.

 

روحانی اظهار امیدواری کرد تا تصمیمات شورای عالی راهبردی روابط دو کشور و رایزنی روسای کمیسیون‌های مشترک ایران و ترکیه، بتواند موجب توسعه همه جانبه مناسبات و همکاری‌های تهران – آنکارا و تقویت صلح و ثبات در منطقه باشد.

 

روحانی همچنین با اشاره به تحولات منطقه به ویژه سوریه و همه پرسی اخیر در اقلیم کردستان عراق، گفت: هدف نهایی دو کشور عدم تغییر مرزهای جغرافیایی، حفظ تمامیت ارضی کشورها و نیز تقویت ثبات و امنیت منطقه است که در خصوص سوریه مذاکرات سه جانبه با روسیه در قالب مذاکرات آستانه، و در خصوص عراق مذاکرات سه جانبه میان دو کشور و دولت مرکزی عراق ادامه خواهد یافت.

 

رییس جمهوری افزود: ایران و ترکیه می‌توانند همکاری‌های خود در سازمان اکو به ویژه در زمینه بانک اکو و بازار مشترک برق منطقه‌ای اکو را بیش از گذشته افزایش دهند.

 

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه نیز در این نشست سفر به ایران و برگزاری نشست شورای عالی همکاری راهبردی ایران و ترکیه را مهم و مایه افتخار دانست و گفت: بی‌شک این نشست‌ها موجب برطرف شدن موانع موجود در مسیر توسعه همکاری‌ها و مناسبات دو کشور بوده و شرایط را برای دست یابی به راه‌حل‌های جدید و انعقاد موافقتنامه‌ها و طرح‌های لازم برای گسترش هر چه بیشتر روابط فی‌مابین فراهم خواهد کرد.

 

اردوغان با اشاره به این که رایزنی‌های مسوولان ایران و ترکیه در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده و امروز نیز در خصوص روابط دو جانبه و منطقه‌ای دو کشور با رییس جمهوری ایران رایزنی‌های خوبی داشتیم، گفت: ارتباط و رایزنی مسوولان نیروهای مسلح ایران و ترکیه در تهران و آنکارا موجب شده تا علاوه بر همکاری‌های سنتی دو کشور در حوزه دفاعی و نظامی هم روابط خوبی داشته باشیم که این موجب خشنودی است.

 

اردوغان با تاکید بر این که اراده ایران و ترکیه بر توسعه همه جانبه مناسبات بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود است، گفت: باید برای تحقق هدف 30 میلیارد دلاری در مبادلات تجاری دو کشور از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده و تلاش بیشتری داشته باشیم.

 

رییس جمهوری ترکیه با اشاره به علاقه مندی شرکت‌ها و بخش خصوصی ترکیه برای حضور و سرمایه‌گذاری در طرح‌های ایران، اظهار داشت: ما باید فعالان اقتصادی و بخش‌های خصوصی دو کشور را برای توسعه همکاری‌ها و اجرای پروژه‌های مشترک تشویق کنیم.

 

اردوغان استفاده از موافقتنامه تجارت ترجیحی را عاملی مهم در مسیر توسعه مناسبات دانست و گفت: باید به روابط و مناسبات ایران و ترکیه به عنوان روابطی استراتژیک نگاه شود.

رییس جمهوری ترکیه با بیان اینکه دولت ترکیه بانک‌های دولتی و خصوصی این کشور را برای همکاری با بانک‌های ایرانی تشویق می‌کند، گفت: ایران و ترکیه می‌توانند روابط خود را در بخش‌های مختلف از جمله حمل و نقل، روابط گمرکی، امور زیرساختی و انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از گذشته توسعه دهند.

 

اردوغان گفت: ایران به عنوان کشوری که مهد تمدن است و آثار تاریخی و جاذبه‌های فرهنگی زیادی دارد، مورد علاقه گردشگران ترکیه است که در این راستا می‌توانیم با توسعه گردشگری دو کشور، روابط دوستانه دو ملت را تقویت کنیم.

 

روسای جمهوری ایران و ترکیه همچنین بر ضرورت تلاش و همکاری بیش از پیش کمیسیون‌های مشترک دو کشور در راستای اجرای توافقات و توسعه همکاری‌ها تاکید کردند.

همچنین در این نشست اعضای شورای راهبردی روابط ایران و ترکیه در حضور روسای جمهوری دو کشور اقدامات و برنامه‌های متقابل خود را در راستای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاری‌های فی‌مابین تشریح کردند. 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------