آخرین اخبار سیاست خارجی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

رسانه آمریکایی: اسرائیل احتمالا تا ۳۰ آوریل اقدامی علیه ایران انجام نمی‌دهد

یک رسانه آمریکایی نوشت: به نظر می‌رسد اسرائیل تا پس از عید مذهبی پسح که ۳۰ آوریل به پایان می‌رسد حمله تلافی‌جویانه‌ای علیه ایران انجام دهد. به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛…

دیدگاه دیپلمات های غربی درباره ادامه مذاکرات هسته ای ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی,مذاکرات هسته ای ایران

 
 اخبارسیاسی - موافقت اتحادیه اروپا با ادامه تعلیق بخشی از تحریم‌های ایران

موافقت اتحادیه اروپا با ادامه تعلیق بخشی از تحریم های ایران، افزایش قابل توجه خرید نفت خام ایران از سوی چین، تأثیر تمدید مذاکرات هسته ای ایران بر قیمت های جهانی نفت، دیدگاه دیپلمات های غربی درباره ادامه مذاکرات هسته ای ایران و تحلیل مثبت از ادامه روند گفت و گوهای هسته ای، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، با وجود پایان یافتن دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، همچنان بخش عمده مطالب مطبوعات بین المللی درباره ایران به این موضوع اختصاص دارد. موافقت اتحادیه اروپا با ادامه تعلیق بخشی از تحریم های ایران، مهمترین موضوعی است که در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ضمن انتشار مطلبی در این زمینه می نویسد در شرایطی که مذاکرات هسته ای ایران همچنان ادامه دارد، اتحادیه اروپا با ادامه تعلیق بخشی از تحریم های ایران موافقت کرده است. این تعلیق شامل تحریم های مربوط به بیمه و حمل و نقل نفت و همچنین صادرات مواد پتروشیمی، طلا و دیگر فلزات گرانبهای ایران می شود.

این در حالی است که تأثیرات این تعلیق تحریم ها، طی ماه های اخیر قابل مشاهده است. به نوشته خبرگزاری «ترند»، واردات نفت خام چین از ایران در نیمه نخست سال جاری میلادی، حدود 50 درصد افزایش یافته است. البته این میزان در ماه ژوئن حدود یک سوم کاهش داشته و به پایین ترین سطح در چهار ماه اخیر رسیده است. این خبرگزاری اشاره می کند که چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران، پس از امضای توافق مقدماتی هسته ای میان ایران و 1+5 در ماه نوامبر، خرید نفت خود از این کشور را افزایش داد. خرید نفت خام چین از ایران در شش ماهه نخست سال جاری بیش از 627 هزار بشکه در روز بوده که در مقایسه با 424 هزار بشکه در مدت مشابه سال قبل، 48 درصد افزایش داشته است.


از سوی دیگر، علاوه بر افزایش صادرات نفت خام ایران، تأثیرات تمدید دوره زمانی مذاکرات هسته ای، بر قیمت های جهانی نفت نیز قابل مشاهده است. به نوشته «خلیج تایمز»، مهمترین تأثیر این موضوع در حوزه مذکور، ثابت ماندن قیمت نفت در سطح 107 دلار بوده است. این روزنامه می نویسد پس از توافق ایران و قدرت های جهانی بر سر تمدید دوره زمانی مذاکرات و نیز موافقت غرب با کاهش بخشی از تحریم های ایران، قیمت نفت خام برنت در سطح 107 دلار در هر بشکه ثابت مانده است. دلیل این امر، چشم انداز دستیابی به توافق نهایی و برداشته شدن موانع موجود بر سر راه صادرات نفت خام ایران عنوان شده است.

گفتنی است در این میان، تمدید زمان مذاکرات هسته ای ایران سبب شده موافقان و مخالفان این موضوع نیز هر یک به بیان مطالبی در این زمینه بپردازند. در این رابطه، خبرگزاری «رویترز» با انتشار مطلبی از ادامه تلاش غرب برای «کاهش خطر دستیابی ایران به بمب هسته ای» سخن به میان آورده است. این خبرگزاری می نویسد به گفته دیپلمات های غربی، در جریان مذاکرات هسته ای اخیر میان ایران و گروه 1+5 پیشرفت های واقعی حاصل شده و مشخص است که دیپلمات های ایرانی در پی دستیابی به توافق هستند. با این حال، رویترز مدعی است هنوز مشخص نیست که اراده برای رسیدن به توافق، تا چه در میان عالی ترین سران مملکتی در ایران نیز وجود داشته باشد.

در نقطه مقابل، روزنامه «گالف تودی» دیدگاه کم و بیش خوشبینانه ای را نسبت به این موضوع بازتاب داده و می نویسد تمدید زمان مذاکرات هسته ای ایران، نشانه شکست گفت و گوها میان طرفین نیست. این روزنامه می ضمن اشاره به این موضوع که در حال حاضر مهمترین مسئله مورد اختلاف میان طرفین، موضوع حجم برنامه غنی سازی اورانیوم ایران است، می نویسد فرایند پیش رو به هیچ وجه ساده نیست و وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بیانیه مشترک خود اشاره کردند که هنوز در برخی موضوعات بنیادین، اختلافاتی قابل توجه وجود دارد. اما تمدید مذاکرات به معنای شکست تلاش ها نیست و صرفاً بیانگر آن است که روند دستیابی به نتیجه، با سرعتی که ابتدا پیش بینی می شد پیش نرفته است.
 اخبار سیاست خارجی - تابناک

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------