آخرین اخبار سیاست خارجی

سلاح هسته‌ای ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز…

موضع‌گیری وزیر دفاع آمریکا علیه ایران/ پیروی کروز بر ترامپ در «وایومینگ»



 کیوسک بین المللی

پیشنهاد جدید نماینده سازمان ملل در مذاکرات صلح سوریه، اظهارات وزیر دفاع آمریکا درباره ایران، موضع گیری سناتور تندرو آمریکایی علیه توافق هسته ای، تحویل 9 زندانی گوانتانامو به عربستان سعودی، انتقاد از نقش آمریکا و انگلیس در قدرت گیری القاعده در یمن و پیروزی کروز بر ترامپ در ایالت وایومینگ، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، همزمان با برگزاری دور جدید مذاکرات بین المللی صلح سوریه، خبرگزاری فرانسه در مطلبی به این موضوع پرداخته و یکی از جدید‌ترین پیشنهادهای مطرح در این مذاکرات را مورد اشاره قرار داده است. به نوشته این خبرگزاری، یکی از اعضای هیأت گروه‌های معارض سوری که برای مذاکرات صلح در ژنو حضور دارد، گفته، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد برای سوریه پیشنهادی را برای ماندن بشار اسد رئیس جمهور این کشور مطرح کرده، اما گروه‌های معارض آن را رد کرده‌اند. وی اظهار داشته: «استفان دی میستورا پیشنهاد کرده است، اسد با انتصاب سه معاون رئیس جمهور با انتخاب ما موافقت کند و اختیارات نظامی و سیاسی خود را به آن‌ها انتقال دهد و خود تنها جایگاهی تشریفاتی را حفظ کند». این فرد در ادامه درباره پیشنهاد دی می‌ستورا مدعی شده: «این پیشنهادی نیست که خود مطرح کرده باشد. وی اما نام مطرح کنندگان این پیشنهاد را فاش نکرد».

*****

سفر وزیر دفاع آمریکا به منطقه خلیج فارس و اظهارات وی در جریان این سفر، از جمله دیگر موضوعات مهم امروز است. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، اشتون کار‌تر که برای دیدار با مقامات سیاسی و نظامی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به منطقه آمده، در جمع نظامیان آمریکایی در پایگاه هوایی حومه ابوظبی در خصوص وظایف و مأموریت‌هایشان با آن‌ها سخن گفت. کار‌تر در این پایگاه هوایی خطاب به نیروهای آمریکایی گفت: «شما به عنوان بخشی از نظام بازدارندگی و مقابله با نفوذ ایران در منطقه، در اینجا مستقر شده‌اید... شما دوشادوش دوستان ما در منطقه (در برابر ایران) خواهید ایستاد». وی در عین حال، درباره توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵ گفت: «توافقی که با ایران منعقد کردیم، از این جهت که احتمال استفاده ایران از سلاح هسته‌ای را از بین برد، توافق خوبی است».

*****

اما کار‌تر تنها مقام آمریکایی نیست که ظرف ۲۴ گذشته درباره ایران موضع گیری کرده است. به نوشته پایگاه خبری «نیوز مکس»، تام کاتن، سناتور تندرو جمهوری خواه که به مخالفت همیشگی با ایران مشهور است نیز مواضعی جدید را مطرح کرده است. کاتن درباره برجام گفته: «توافق هسته‌ای ارزش این را که یک توافق خوانده شود ندارد زیرا هیچ‌گاه جزئیات آن آشکار نشد، هیچ‌گاه توسط کنگره امضا نشد و هیچ‌گاه هم به عنوان یک معاهده مورد تأیید کنگره قرار نگرفت». وی در ادامه ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت اوباما، مدعی شده: «امتیازدهی‌های اوباما ادامه دارد؛ حتی با وجود اینکه ایران ملوانان ما را ربود، آمریکایی‌ها را گروگان گرفت، از نقشه‌های ترور علیه متحدان آمریکا حمایت کرد، هیزم به آتش درگیری‌ها در سوریه و یمن ریخت و حتی موشک‌های بالستیکی شلیک کرد که روی آن نوشته شده بود اسرائیل باید محو شود».

*****

انتقال ۹ زندانی گوانتانامو به عربستان سعودی از سوی آمریکا، از جمله دیگر موضوعات مهم امروز است. به نوشته «سی ان ان»، وزارت دفاع آمریکا ۹ فرد زندانی در زندان گوانتانامو را به عربستان سعودی منتقل نموده و دلیل این امر را اقدام در راستای تعطیل کرده زندان مذکور دانسته است. پنتاگون این عملیات انتقال را نشان از عزم دولت آمریکا برای بستن زندان گوانتانامو قبل از پایان دوره ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری این کشور در ژانویه جاری، اعلام کرده است. در حال حاضر از مجموع ۷۸۰ زندانی تنها ۸۰ نفر در این زندان مخوف مانده‌اند. از سوی دیگر، وزارت کشور عربستان سعودی در بیانیه‌ای اعلام کرد، استقبال از این ۹ زندانی یمنی محبوس در گوانتانامو، به‌ دستور «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه این کشور انجام می‌شود که عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن از وی چنین درخواستی را کرده است.

*****

همزمان روزنامه «ایندیپندنت» با انتقاد از سیاست‌های آمریکا و انگلیس در حمایت از عربستان سعودی، این سیاست‌ها را سبب قدرت گیری گروه تروریستی القاعده در یمن دانسته است. به نوشته این روزنامه، تجاوز نظامی عربستان و متحدینش به یمن که با حمایت لندن و واشنگتن صورت گرفت، سبب تقویت و رشد القاعده در این کشور شده است. به طور کلی، پس از ۱۱ سپتامبر، آمریکا و کشورهایی نظیر انگلیس نتوانستند به طور حقیقی با تروریسم مقابله کنند چون آن‌ها به حفظ مناسباتشان با عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب منطقه بهای بیشتری داده‌اند. برنده اصلی بحران جاری در یمن، گروه تروریستی القاعده است که از خلأ دولت مرکزی به نفع خود استفاده و قلمرو کوچکی را در یمن ایجاد کرده است. دخالت نظامی عربستان سعودی در یمن، بحران این کشور را به یک فاجعه بدل کرده است.

*****

در ‌‌نهایت، در میان دیگر موضوعات، باید به ادامه رقابت‌های مقدماتی و درون حزبی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این بار در حزب جمهوری خواه اشاره کرد. به نوشته «ای بی‌سی نیوز»، در این حزب تد کروز توانسته با کسب ۱۴ هیأت نمایندگی در ایالت وایومینگ، فاصله خود را با رقیب اصلی‌اش، یعنی دونالد ترامپ، کاهش دهد. البته در ایالت وایومینگ انتخابات درون حزبی برگزار نشد و به جای آن، ۴۷۵ فعال حزبی روز شنبه در «کاسپر» گرد هم آمدند و ۱۴ رأی حزبی را به کروز اختصاص دادند. پیش از این نیز ۱۲ رأی حزبی در سطح مناطق به نامزد‌ها اختصاص یافته بود که از این تعداد ۱۰ رأی نصیب کروز و تنها یک رأی نصیب ترامپ و یک رأی نیز نامشخص اعلام شد. این در حالی است که انتخابات درون حزبی مهمی که روز سه شنبه در نیویورک برگزار می‌شود، می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای درانتخاب نامزد نهایی هر دوحزب آمریکا داشته باشد.


 اخبار سیاست  خارجی  -  تابناک

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------