آخرین اخبار سیاست خارجی

کمک ایران به حوثی ها،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

مقام آمریکایی: ایران یک کشتی اطلاعاتی را در نزدیکی جیبوتی مستقر کرده و از طریق آن حملات حوثی‌ها را هدایت می‌کند

مقام آمریکایی مدعی شد که ایران یک کشتی اطلاعاتی را در نزدیکی جیبوتی مستقر کرده است. به گزارش انتخاب به نقل از العربیه، فرمانده ناوگان آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری…

چگونه بحران اوکراین به نفع ایران رقم میخورد؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی,مذاکرات هسته ای


اخبار سیاست خارجی  - چگونه بحران اوکراین به نفع ایران رقم میخورد؟

بعد از گذشت بیش از چند هفته از بحران اوکراین که منجر به تقابل شدید منافع روسیه و غرب و به ویژه ایالات متحده آمریکا در این منطقه شده است؛ اکنون سخن از تحریم های اقتصادی علیه روسیه از سوی اتحادیه اروپا به سطح جدی تری وارد شده است. تحریم هایی که همراه با بحران اوکراین میتواند منجر به استفاده و در راستای منافع ایران باشد.

به گزارش تابناک اتحادیه اروپا در هفته‌های اخیر و در پی گسترش بحران اوکراین و تقابل با روسیه اعلام کرده است که در پی این تقابل و در راه آزمونی مهم سعی در کاهش و یا قطع وابستگی خود به واردات گاز طبیعی از روسیه خواهد کرد.

نشریه اکونومیست چندی پیش اعلام کرد که اولین قربانی این تصمیم اتحادیه اروپا قطعاً خط لوله انتقال گاز South Streem روسیه خواهد بود که قرار است گاز روسیه را از طریق دریای سیاه و با دور زدن اوکراین به اروپا برساند. همچنین این خبر خوبی برای خط لوله ترانس آدریاتیک خواهد بود که قرار است تا سال ۲۰۱۸ تکمیل شود و گاز منطقه قفقاز را از مسیر ترکیه به اروپا هدایت کند.

اما از سوی دیگر این امر میتواند برای ایران به منزله یک فرصت طلایی باشد. اگر روند گشایش در دیپلماسی به همین شکل مثبت به پیش رود؛ تحریم گاز روسیه میتواند به نفع ایران که دارای دومین ذخایر بزرگ گازی جهان است و تا کنون در اثر تحریم در این بخش رشد زیادی نداشته است تمام شود.

اخیراً محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت اعلام کرده است که ایران میتواند به عنوان یک شریک قابل اعتماد برای تأمین گاز اروپا باشد. وی همچنین اشاره کرده است که ایران به دنبال ایجاد خط لوله گازی است که گاز مناطق جنوبی ایران را به ترکیه انتقال دهد.

از سوی دیگر بحران اوکراین و تقابل روسیه و غرب میتواند به عنوان یک برگ برنده برای ایران در مذاکرات هسته ای قلمداد شود. سرگی ریباکوف معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده این کشور در مذاکرات ۵ + ۱ ماه گذشته صراحتاً اعلام کرد: ما هیچ دلمان نمیخواهد که این مذاکرات را به عنوان بخشی از شرط بندی و گرو کشی در نظر آوریم … اما اگر غرب ما را مجبور کند اقدام‌ها تلافی جویانه را در این مذاکرات نیز دخیل خواهیم کرد.

این امر از آن روی اهمیت دارد که یکپارچگی در بین گروه ۵ + ۱ در خصوص تحریم ایران نکته‌ای اساسی و مهم است و در نتیجه هرگونه واگرایی در این میان منجر به آن خواهد شد که ایران بتواند با اطمینان و امتیاز بیشتری مذاکرات را به پیش برد.

این موضوعات را باید در کنار مذاکرات ایران و روسیه بر سر قرارداد نفتی گذاشت که اخیراً مطرح شده است و ایالات متحده آمریکا هشدار داده است که بر علیه مفاد توافق ژنو است. تقابل روسیه و غرب به ویژه میتواند در عقد هرچه سریعتر این توافق مؤثر واقع شود.

در نهایت همه این‌ها به این معنی است که چنانچه جو فعلی میان غرب و روسیه منجر به آن شود که ایران به عنوان دومین موضوع مورد تمرکز اتحادیه اروپا و آمریکا قرار بگیرد؛ از آنجایی که ایران و روسیه روابط نسبتاً صمیمانه ای با یکدیگر دارند؛‌میتوان گفت که ایران برنده واقعی در بحران اوکراین و تقابل روسیه و غرب خواهد بود.
اخبار سیاست خارجی - تابناک

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------