آخرین اخبار سیاست خارجی

کمک ایران به حوثی ها،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

مقام آمریکایی: ایران یک کشتی اطلاعاتی را در نزدیکی جیبوتی مستقر کرده و از طریق آن حملات حوثی‌ها را هدایت می‌کند

مقام آمریکایی مدعی شد که ایران یک کشتی اطلاعاتی را در نزدیکی جیبوتی مستقر کرده است. به گزارش انتخاب به نقل از العربیه، فرمانده ناوگان آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری…

بازی خطرناک عربستان سعودی با قطر /جنگ نیابتی بین تهران-ریاض بالا خواهد گرفت؟



  اخبار بین الملل ,خبرهای بین الملل,تنش اخیر اعراب با قطر

خطر تشدید تنش در خاورمیانه قابل توجه است.

به گزارش نامه نیوز، فایننشال تایمز در گزارشی پیرامون تنش اخیر اعراب با قطر می نویسد:

 

بازی خطرناک قدرت در حاشیه خلیج فارس در جریان است. جایی که عربستان سعودی و متحدانش شیخ نشین کوچک اما ثروتمند قطر را دراقدامی تهاجمی و با هدف خفه کردن سیاست خارجی این کشور تحریم کردند و زنگ های هشدار را در سراسر جهان به جز کاخ سفید به صدا درآوردند. جایی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حمایت از عربستان سعودی توییت هایی را منتشر کرد. چرا که ترامپ به ظاهر معتقد است این اقدام سعودی یک گام به ظاهر قاطع در برابر افراط گرایی تروریسم است.

 

تمیم بن حمد آل ثانی، امیر جوان 37 ساله قطر 4 سال است که در راس قدرت در این کشور حضور دارد. اکنون قطعا در یک گودال گیرافتاده است. نشست ماه گذشته ریاض جایی که ترامپ معامله ای به ارزش  میلیاردها دلار برای سرمایه گذاری و خرید تسلیحات نظامی با سعودی ها امضا و آنها را برای رهبری سنی ها علیه ایران شیعه تحریک کرد و به اقدام ریاض علیه دوحه جسارت داد.

 

اکنون محمد بن سلمان معاو 31 ساله پادشاه عربستان کلیدهای پادشاهی سعودی را در سال 2015 از پدرش دریافت کرد و ملک سلمان سال خورده نیز ممکن است برای خودش چاله ای حفر کند اما نخست برای قطر.

 

ریاض از اینکه قطر راه های ارتباط با ایران را باز نگه داشته بود عصبانی است، ایران کشوری است که رقیب اصلی عربستان در هژمونی منطقه ای به شمار می رود. از سوی دیگر عمان و کویت نیز روابط خوبی با تهران دارند. در موضوع قطر اما سعودی ها به همراه امارات متحده عربی و مصر روابط خود را با قطر قطع کردند و این کشور را به حمایت از تروریسم متهم کردند.

 

اکنون اما فضای کافی برای تشدید تنش ها وجود دارد. امکان اینکه تنش میان ایران و سعودی ها و یا جنگ نیابتی آنها تشدید شود و یا در نتیجه آن ترکیه به  عنوان متحد ناتو اما حامی اخوان المسلیپمین به قطر نیروی نظامی ارسال کند. آنچه روشن است این است که هیچ نشانه ای از مکانیزمی برای سعودی ها و ایرانی ها برای گفت وگو با یکدیگر بر سر اختلاف نظرات موجود میان دو کشور وجود ندارد.

 

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در نشست اخیر اسلو گفت ایران به اندازه کافی بزرگ شده است تا بداند که عربستان سعودی را نمی توان از منطقه خاورمیانه مستثنی کرد. سعودی ها نیز باید بزرگ شوند و درک کنند که آنها نیز نمی توانند ایران را مستثنی کنند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------