پیشنهاد دوترته به شورشیان فیلیپین برای مذاکرات صلح ۶۰ روزه



  اخبار بین الملل ,خبرهای  بین الملل ,دوترته
رئیس‌جمهور فیلیپین ضمن اعلام اینکه یک چارچوب زمانی ۶۰ روزه را برای مذاکرات صلح با شورشیان کمونیست با هدف بهبود روابط با آنها تعیین کرده از رهبر در تبعید این شورشیان خواست تا برای ایجاد یک توافق به فیلیپین بازگردد. 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، درگیری‌ها میان دولت فیلیپین و "ارتش خلق نوین" که شاخه مسلح حزب کمونیست است نیم قرن است که ادامه داشته و در جریان آن بیش از ۴۰ هزار تن کشته شده‌اند.

 

در فوریه سال جاری میلادی یکی از دیپلمات‌های نروژ با رودریگو دوترته، رئیس‌جمهور فیلیپین دیدار و تلاش کرد تا وی را درخصوص از سرگیری مذاکرات متقاعد سازد؛ مذاکراتی که رودریگو دوترته آن را به خاطر آنچه که "دورویی و تزویر" کمونیست‌ها می‌دانست، ‌متوقف کرده بود.

 

اوایل ماه جاری میلادی دوترته به کابینه خود دستور داد تا برای آتش‌بسی که امکان مذاکرات را مهیا می‌سازد تلاش کند اما شورشیان کمونیست هرگونه پیش شرطی را رد کرده‌اند.

 

خوزه ماریا سیسون، رهبر حزب کمونیست فیلیپین از زمان آزادی‌اش از زندان در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی در هلند در تبعید به سر برده است.

 

دوترته روز شنبه گفت: من در حال حاضر با سیسون صحبت می‌کنم. احتمالا ارتش و پلیس دچار سوءتفاهم‌هایی در این باره شده‌اند اما وظیفه اصلی من این است که مردمم شاهد باشند فیلیپین در صلح به سر می‌برد.

 

وی افزود: من یک روزنه کوچک ۶۰ روزه را برای این مذاکرات ایجاد کرده‌ام و از سیسون می‌خواهم تا برای حضور در پای میز مذاکرات به فیلیپین بازگردند.

 

این در حالی است که دوترته به زمان آغاز این دوره ۶۰ روزه هیچ اشاره‌ای نکرد.

 

رئیس‌جمهور فیلیپین گفت: من حتی حاضرم هزینه‌های سیسون از جمله هزینه سفرش را نیز تقبل کنم.

 

پایان دادن به این درگیری‌ها یکی از اولویت‌های دوترته بوده که از سال ۲۰۱۶ میلادی زمام امور فیلیپین را برعهده گرفته است اما وی در ماه نوامبر تلاش‌های صلح را به خاطر حملات مکرر شورشیان در جریان مذاکرات کنار گذاشت.

 

مذاکرات برای پایان دادن به این آشوب و ناآرامی که دائما متوقف و از سر گرفته می‌شود از سال ۱۹۸۶ میلادی با میانجی‌گری نروژ آغاز شده است.

 

اوایل ماه جاری میلادی دوترته گفته بود که پیش از احیای مذاکرات شورشیان باید با یک آتش‌بس موافقت کرده، فعالیت‌های اخاذی را متوقف کنند و پیشنهادشان را برای تشکیل یک دولت ائتلافی کنار بگذارند.

 

سیسون نیز به نوبه خود تاکید کرده که امیدوار است این مذاکرات بتواند به این ناآرامی‌ها و شورش‌ها پایان دهد.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------