آمریکایی که ترامپ یا کلینتون خواهند ساخت / با سیاست های این دو کاندیدا آشنا شوید؛ از برجام تا مسئله منع حمل اسلحه



  اخبارربین الملل ,خبرهای  بین الملل , ترامپ یا کلینتون

مهم ترین مسایلی که در مناظرات انتخاباتی میان ترامپ و کلینتون مطرح شد در حوزه تروریسم و خاورمیانه، مهاجرت و پلیس بود.

پولتیکو نوشت: یکی از مهم ترین تفاوت ها میان دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این است که کلینتون قصد دارد میزان مالیاتی که از ثروتمندان گرفته می شود را افزایش دهد اما ترامپ مخالف اجرای چنین طرحی در دولت خود است. همچنین ترامپ خواهان لغو اصلاحاتی است که در زمان اوباما در حوزه بهداشت و درمان و همچنین در وال استریت ایجاد شده بودند. مهم ترین مسایلی که در مناظرات انتخاباتی میان ترامپ و کلینتون مطرح شد در حوزه تروریسم و خاورمیانه، مهاجرت و پلیس بود. 

 

به گزارش «انتخاب»؛ با بررسی وبسایت این کاندیدا می توان دریافت که ترامپ چندان علاقه ای به مسایل سیاسی نداشته است چرا که در وبسایت او بازتاب چندانی نداشته است اما به عکس او کلینتون در وبسایتش حدود 200 صفحه درمورد مسایل سیاسی دولت خود برنامه ارایه کرده است.

 

به نظر می رسد که ترامپ قصد دارد اصلاحات دوره اوباما در تمام حوزه ها را لغو کند، اما کلینتون درصدد بر هم زدن این طرح ها نیست. کلینتون به عنوان یک لیبرال دموکرات سنتی و ترامپ به عنوان یک جمهوری خواه سنتی در این عرصه حاضر شده اند. ترامپ برای هزینه های نظامی اهمیت بیشتری قایل است. کلینتوت از توافق هسته ای اوباما با ایران حمایت می کند. ترامپ آن را احمقانه توصیف می کند و قصد دارد مذاکره مجدد را عملی کند. موضع گیری های نژاد پرستانه ترامپ نیز مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است.

 

به زودی یکی از این دو نفر به ریاست جمهوری خواهند رسید و تاثیرات بسیار مهمی بر آمریکا و جهان خواهند گذاشت. ما در اینجا به چند مورد از موارد حیاتی که تحت تاثیر این رویداد هستند، اشاره می کنیم:

 

1- اوباما برای جلوگیری از افزایش آسیب های ناشی از مصرف سوخت های فسیلی و افزایش دی اکسید کربن با همکاری قدرت های جهانی چند توافق نامه را به امضا رسانید، اما ترامپ قصد بر هم زدن این توافقات زیست محیطی را دارد چرا که معتقد است اینچنین معاهده هایی موجب کاهش رونق اقتصادی و تجاری خواهد شد.

 

2- ترامپ قصد دارد طرح حمایتی اوباما در ارتباط با حمایت از طبقات ضعیف برای تامین هزینه های درمانی را لغو کند. این در حالی است که کلینتون اعلام کرده که طرح این چتر حمایتی را ادامه خواهد داد. اگرچه که ترامپ اعلام کرده با لغو این چتر حمایتی، طرح های دیگری را در حوزه درمان جایگزین خواهد کرد اما به نظر نمی رسد او بتواند آلترناتیو مناسبی ارایه دهد.

 

3- مسیله مهاجرت در ماه های اخیر بسیار مناقشه برانگیز بوده است. ترامپ اعلام کرده که می خواهد در مرز مکزیک یک دیوار برای مقابله با مهاجرین غیر قانونی ایجاد کند اما کلینتون مخالف اجرای چنین طرحی است. همچنین ترامپ قصد اخراج 11 میلیون مهاجر غیرمجاز ساکن در این مشور را دارد اما کلینتون معتقد است که تمرکز دولت باید بر روی مقابله با مهاجرانی باشد که اقدام به قانون شکنی می کنند. اظهارات ترامپ ضد مسلمانان نیز می تواند در آینده مشکل آفرین باشد.

 

4- در زمینه مسایل اقتصادی ترامپ خواهان تغییرات رادیکال است اما کلینتون می خواهد پیشرفت تدریجی در اقتصاد را در پیش بگیرد. کلینتون امیدوار است که از رکود بزرگ خارج شود بتواند 15 میلیون شغل جدید ایجاد کند. از سوی دیگر ترامپ خواهان کاهش مالیات ثروتمندان است و اعتقاد دارد از این طریق می تواند زمینه را برای رشد و رونق اقتصادی فراهم نماید. ترامپ همچنین اعلام کرده که دولت وی در بخش نظامی تمرکز زیادی خواهد داشت. اما کلینتون در شعارهای اقتصادی خود بر تامین شغل به طور برابر برای مردم تاکید کرده است.

 

5- در زمینه گسترش آموزش عمومی، کلینتون معتقد است مدارس خصوصی نباید پایه آموزش را تشکیل دهد، همچنین وی اعلام کرده که مخالفتی با آموزش عمومی در مدارس ندارد. در حوزه آموزش عالی نیز کلینتون گفته است که تلاش می کند تا کمک های دولتی به دانشجویانی که درآمد کافی ندارند، تعلق بگیرد، اما ترامپ اعلام کرده که مخالف چنین رویکردهایی است.

 

6- ترامپ اعلام کرده است که به جز در موارد معدود (مانند تجاوز به عنف یا درمواردی که جان مادر در خطر باشد) مخالف سقط جنین است اما کلینتون موافق این موضوع است.

 

7- درمورد حمل اسلحه نیز جدالی میان این دو کاندیدا وجود دارد، ترامپ از مخالفین قانون منع حمل اسلحه است اما کلینتون از این طرح حمایت می کند.

 

8- به نظر می رسد که ترامپ در سیاست خارجی بیشتر بر بمب و موشک متکی است تا دیپلماسی و گفت و گو. اما از سوی دیگر کلینتون را نیز نباید کاملا همانند اوباما تلقی کرد، چرا که کلینتون در سیاست خارجی از اوباما سختگیرتر است اما نباید فراموش کرد که کلینتون در بسیاری از موارد مانند توافق اتمی یا بهبود روابط با کوبا از سیاست خارجی اوباما حمایت کرده است.

 

در مجموع به نظر می رسد که کلینتون برای حل کردن مشکلات پیش رو، برنامه های روشن تر و منسجم تری دارد. اما ترامپ چندان برنامه روشن و دقیقی برای حل مشکلات آتی ارایه نداده است. به هر حال باید تا سال 2020 صبر کرد تا نتایج انتخابات پیش رو در حوزه های حساسی مانند تغییرات آب و هوایی، تنش های بین المللی و ... مشخص شود.

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------