سه ساعت حیاتی برای نجات بیماران سکته مغزی



  اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی , سکته مغزی
رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به اینکه درمان مبتلایان به سکته مغزی یکی ازسه ساعت اول در درمان سکته مغزی بسیار مهم است،گفت:در صورتی که تزریق به موقع انجام شود عوارض سکته کاهش می‌یابد.

به گزارش مهر، دکتر بابک زمانی رئیس انجمن سکته مغزی ایران، در آستانه برگزاری این کنگره که در تاریخ ۴-۲ اسفندماه ١٣٩۶ در تهران، مرکز همایش‌های بین المللی کتابخانه ملی ایران برگزار می شود، اظهار کرد: این کنگره با تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان تنها کنگره معتبر سالانه در حیطه سکته مغزی همراه با امتیاز بازآموزی برگزار خواهد شد.

 

وی ادامه داد: برقراری ارتباط  بین المللی پزشکان بخش‌های مختلف مغز و اعصاب با سخنرانان و پزشکان کشورهای مختلف دنیا و کشورهای همسایه محدود است و رفع این مشکل از اهداف برگزاری این کنگره است. در دهمین کنگره بین المللی استروک ایران ضمن داشتن برنامه و اطلاع رسانی برای متخصصین مغز و اعصاب ،از پرستاران و توانبخشی  و پرسنل اورژانس هم در این کنگره جهت تبادل نظر و ارتقاء سطح علمی کشور دعوت به عمل خواهد آمد.

 

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: دو الی سه ساعت اول در درمان مبتلایان به سکته مغزی بسیار حیاتی است. در صورتی که آمپول" آر تی پی‌ ای "که یک داروی ضد لخته است به موقع  و در همان ساعات اولیه به بیمار تزریق شود، در کاهش اثرات سکته مغزی در فرد تاثیر گذار است،

 

رئیس دهمین کنگره بین المللی استروک ایران از تحت پوشش بیمه نبودن داروی اصلی بیماران سکته مغزی (آمپول" آر تی پی‌ ای ") انتقاد کرد و گفت: با توجه به اینکه اخیرا این دارو مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است خواستار چاره‌اندیشی مسئولان در این زمینه شد  تا بتوان پا به پای کشور های پیشرفته در این زمینه پیشرفت کرد .

 

دکتر زمانی با بیان این نکته که پس از سکته مغزی، درمان های توانبخشی برای بیماربسیار مهم  است، عنوان کرد: متاسفانه ما در کشور از لحاظ امکانات توانبخشی با وجود داشتن نیروهای متخصص در این زمینه ضعیف هستیم . بعد از طی مراحل حاد سکته مغزی که یک الی ۲ هفته می باشد به آنها امکانات توانبخشی ارائه نمی شود. در صورتی که در کشورهای پیشرفته با توجه به اهمیت مرحله توانبخشی بعد از سکته مغزی ،بیمار از این خدمات به میزان کافی  بهره مند می شود .

 

این نورولوژیست و نوروسونولوژیست بیان کرد: در کشور با وجود صرف هزینه و وقت جهت تربیت نیروهای با تجربه جهت توابخشی بیماران ، بخاطر وجود سیستم نابه سامان سلامت از آنها به نحو مطلوب بهره برداری نمی شود و به نوعی این امکانات حیف و میل می شود که اخیرا خوشبختانه وزارت  بهداشت نسبت به آن اشراف یافته و ذره ذره امیدواریم این مشکل حل شود.

 

دکتر زمانی ادامه داد: آمار گیری بیماران مبتلا به سکته مغزی حدود دو سال است که در کشور انجام می شود و در برخی موارد که گفته می شود آمار ها حکایت از این دارد که سکته مغزی در بین جوانان بیشتر شده است ، درست نیست زیرا در گذشته آماری از مبتلایان به سکته مغزی نداشتیم که قابل مقایسه باشد اما در کشورهای پیشرفته که سیستم ثبت آماری بیماران سکته مغزی از سال ها قبل وجود داشته، نشان داده است امکان ابتلا به سکته مغزی  ۲ الی ۴ برابر حتی بیشتر از بیماری ام اس در جوانان است و ۲۰الی ۴۰ درصد احتمال سکته مغزی در جوانان بیشتر است.

 

رئیس دهمین کنگره بین المللی استروک ایران علایم سکته مغزی را اینگونه تشریح کرد : علایم سکته مغزی (stroke) شامل  بی‌حسی با ضعف صورت، دست یا پا (به خصوص در یک طرف بدن) ، اغتشاش شعور ناگهانی، اشکال در صحبت کردن یا درک گفتار، اشکال ناگهانی در بینایی در یک یا دو چشم، اشکال ناگهانی در راه‌رفتن، سرگیجه یا از دست رفتن تعادل یا هماهنگی عضلات ، سردرد شدید ناگهانی بدون علت مشخص می باشد.

 

دکتر زمانی در مورد تاثیر استرس بر بروز سکته مغزی بیان کرد: استرس در تمامی بیماری ها مانند فاکتورهای دیگر تاثیر گذار است اما نقش اصلی در ایجاد بیماری ندارد در مورد بیماری سکته مغزی هم می توان تنها از آن به عنوان یک فاکتورتاثیرگذار مانند فشارخون نام برد .

 

دکتر زمانی راه پیشگیری از سکته مغزی را اینگونه بیان کرد: به دو طریق می توان از ابتلا به سکته مغزی پیشگیری کرد که یکی فردی است مانند کنترل فشار خون ، چربی و...می باشد و دیگری راهکار هایی است که باید دولت جهت جلوگیری از این بیماری انجام دهد

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------