آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

صادق زیباکلام: خطر جنگ رفع شده است | اسرائیل دست بالای نظامی را دارد

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران می‌گوید اسرائیل دست بالای نظامی را دارد و این قید جدید ایران که گفته هر حمله‌ای به منافع…

جزئیات تازه و تکان دهنده از سه هزار بورسیه غیر قانونی/ بورسیه خانوادگی برخی از مدیران و نمایندگان



اخبار,اخبار سیاسی,استفاده نمایندگان از سه هزار بورسیه غیرقانونی

 
 اخبار سیاسی - جزئیات تازه و تکان دهنده از سه هزار بورسیه غیر قانونی/ بورسیه خانوادگی برخی از مدیران و نمایندگان

آخرین تحولات در خصوص پرونده سه هزار بورسیه غیرقانونی در وزارت علوم حکایت از آن دارد که علاوه بر برخی نمایندگان مجلس هشتم و نهم، نام تعدادی از مدیران دولتی و مهمتر از آن مسئولان دانشگاه های کشور در دوره محمود احمدی نژاد نیز در این پرونده دیده می شود.

 در حالی که وجود اسامی برخی از نمایندگان مجلس در میان سه هزار بورسیه غیرقانونی تلویحا تائید شده است، اخبار پشت پرده دیگری نیز از این جریان به گوش می رسد. از جمله وجود نام برخی از مسئولان دانشگاهی در بین این اسامی و از جمله معاون آموزشی یکی از دانشگاه های بزرگ کشور. این در حالی است که همزمان سه نفر از اعضای کمیته ۵ نفری رسیدگی به این موضوع در مجلس نیز خواهان مختومه شدن این پرونده هستند و معتقدند که وزارت علوم در این خصوص خبرسازی کرده است.

به گزارش پیام نو، آخرین تحولات در خصوص پرونده سه هزار بورسیه غیرقانونی در وزارت علوم حکایت از آن دارد که علاوه بر برخی نمایندگان مجلس هشتم و نهم، نام تعدادی از مدیران دولتی و مهمتر از آن مسئولان دانشگاه های کشور در دوره محمود احمدی نژاد نیز در این پرونده دیده می شود

.
استفاده خانوادگی برخی نمایندگان از سه هزار بورسیه غیرقانونی
جواد هروی، یکی از اعضای کمیته بررسی این پرونده در مجلس در گفت و گو با پیام نو تائید می کند که تعداد نمایندگانی که در مجلس نهم توانسته اند از این «رانت» دولت محمود احمدی نژاد استفاده کنند بیش از ۱۰ نفر است. وی همچنین می گوید چیزی در حدود همین تعداد هم در مجلس هشتم از امکانی که در وزارت علوم دولت احمدی نژاد برای بورسیه شدن فراهم شده بود، استفاده کرده اند. با این حال هروی توضیح می دهد که موضوع وجود نام برخی نمایندگان در لیست این بورسیه ها فقط به همین مورد ختم نمی شود.

به گفته این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس موضوع اصلی این است که درصد زیادی از این نمایندگان به همراه چند نفر دیگر از نزدیکان و اعضای خانواده خود توانسته اند از این موقعیت سود ببرند. به گفته هروی در برخی موارد مربوط به نمایندگان مجلس کسانی هستند که با ۷ یا ۸ نفر از خانواده و بستگان خود توانسته اند این دست بورسه ها را دریافت کنند.


نام برخی از مدیران دانشگاهی در لیست بورسیه ها
اما در پیگیری های خبرنگار پیام نو مشخص شد که موضوع بورسیه های غیرقانونی دولت سابق ابعاد دیگری را هم شامل می شود که دامنه آن به خود دانشگاه ها کشیده شده است. از جمله اینکه برخی افراد با استفاده از همین دست موقعیت های تحصیلی توانسته اند با اخذ مدارک دانشگاهی به مسئولیت های قابل توجهی در وزارت علوم دولت سابق برسند. اکنون نام برخی از مسئولان دانشگاه های کشور نیز در لیست این بورسیه ها وجود دارد که قبلا اعلام شده بود بروز تخلف در هر ۳ هزار مورد آن قطعی و محرز شده است.

به عنوان مثال در این بین می توان به (م . ر) معاون آموزشی یکی از دانشگاه های مطرح کشور اشاره کرد که با معدل لیسانس حدود ۱۱ و معدل فوق لیسانس حدود ۱۴ توانسته از چنین موقعیتی برخوردار شود. مدارک موجود در پرونده سه هزار بورسیه غیرقانونی دولت سابق تائید می کند که فراگیری این دست نمونه ها در میان برخی مسئولان و مدرسان دانشگاه های کشور که عموما در بین سال های ۸۷ تا ۹۲ وارد فضای دانشگاهی شده اند و یا به مسئولیتی در این حوزه رسیده اند، کم نیست. چه آنکه نام برخی از روسای دانشگاه های شهرستان های کشور نیز در این لیست آمده است. پیشتر تائید شده بود که افراد استفاده کننده از این بورسیه ها توانسته اند به راحتی به عضویت هیات های علمی دانشگاه ها در بیایند. در همین باره گزارش ها و اسنادی وجود دارد که نشان می دهد فرزندان برخی از مسئولان وزارت علوم دولت سابق هم توانسته اند از این موقعیت ایجاد شده منتفع شوند.
فشار سه عضو کمیته بررسی مجلس برای عقب نشینی وزارت علوم

در همین حال اما پی گیری این موضوع در کمیته تخصصی که در مجلس تشکیل شده است با شرایط خاصی دنبال می شود؛ بدین معنا که این کمیته تقریبا بدون هماهنگی بین اعضا کار خود را دنبال می کند. اعضای این کمیته که همگی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هستند عبارتند از عباس مقتدایی، رضا صابری، علی اصغر زارعی، جواد هروی و قاسم جعفری هستند. در میان این ۵ نفر تا کنون عباس مقتدایی که یک نماینده نزدیک به جبهه پایداری است بیشتر در حالت انفعال عمل کرده است و دخالت و مشارکت چندانی در جراین بررسی این سه هزار بورسیه انجام نمی دهد که دلیل ان مشخص نیست.

اما سه نماینده دیگر این کمیته یعنی علی اصغر زارعی، رضا صابری و قاسم جعفری به شدت در پی مسکوت ماندن این پرونده هستند و البته بیشتر هم وزارت علوم را محکوم می کنند که اخبار و اطلاعات نادرستی را منتشر کرده است. از این جمع سه نفره علی اصغر زارعی عضو جبهه پایداری و رضا صابری و قاسم جعفری نیز نزدیک به تفکر این مجموعه هستند.

بر این اساس تنها از این جمع ۵ نفره جواد هروی، نماینده مستقلی است که مشغول بررسی جدی پرونده در این کمیته شده است. خود او نیز در گفت و گو با پیام نو این موضوع را تائید می کند و می گوید: «کمیته تشکیل شده در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چندان رغبتی برای بررسی جدی و بی طرفانه این بورسیه ها ندارد». به جز هروی در میان ۲۵ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات تنها حجت الله درویش پور، نماینده ایذه است که خواستار پیگیری رانت داده شده در دولت احمدی نژاد به حدود ۳ هزار متقاضی ادامه تحصیل است.
لابی جبهه پایداری در کمیسیو ن آموزش

مشکل اصلی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این است که اولا ترکیب این کمیسیون بیش از دیگر کمیسیون های مجلس به جبهه پایداری نزدیک است و دیگر اینکه نام افرادی چون غلامعلی حداد عادل و محمد مهدی زاهدی در این کمیسیون دیده می شود که به دلایل مدیریتی و مسئولیتی که به ترتیب به عنوان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین وزیر علوم دولت نهم داشته اند، با این موضوع مرتب می شوند.

علاوه بر این نام یک نفر از نمایندگان این کمیسیون هم در فهرست کسانی که از این سه هزار بورسیه استفاده کرده اند به چشم می خورد. از ۲۵ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ۱۵ نفر یا عضو و یا نزدیک به جبهه پایداری هستند که در نوع خود در کمیسیون های مجلس بی نظیر است.

دستورالعملی  که باعث ایجاد زمینه رانت برای استفاده ۳ هزار نفر از بورسیه های غیرقانونی شده، در دوران وزارت محمد مهدی زاهدی که اکنون رئیس کمیسیون آموزش و تحقیات مجلس می باشد صادر شده است. حدادعادل و زاهدی طی یک ماه اخیر نقشی جدی در پشت پرده هدایت استیضاح کنندگان وزیر علوم و همچنین منتفی کردن بررسی سه هزار بورسیه غیر قانونی داشتند. هر چند حدادعادل در نقش میاجی در جلسات هیات رئیسه مجلس و وزیر علوم و استیضاح کنندگان او حضور می یافت اما نهایتا نتوانست نگرانی خود را از منتفی شدن این استیضاح پنهان کند و چند روز پیش صراحتا در جمع اساتید بسیجی دانشگاه از این استیضاح حمایت کرد.

روز چهارشنبه حامد قادرمرزی از اعضای فراکسیون دانشگاهیان مجلس و از معدود اصلاح طلبان بهارستان به پیام نو گفت که برخی افراد دخیل در این سه هزار بورسیه از امضای طرح استیضاح وزیر علوم خود داری کرده اند تا بدین ترتیب نقش آنها افشا نشود.
 اخبار سیاسی - پیام نو 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------