آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

این ادعای هسته ای کریمی قدوسی برای ایران دردسرساز می شود؟

نماینده مشهد در مجلس یازدهم ادعای جدیدی درباره آزماش ارتقاء برد موشکی به ۱۲ هزار کیلومتر مطرح کرد. به گزارش خبرآنلاین، روز گذشته، جواد…

نقشه تازه قالیباف برای اصولگرایان



اخبار,اخبارسیاسی,تفکیک جنسیتی

 

 اخبار سیاسی - پشت پرده طرح های جدید شهردار تهران:/
نقشه تازه قالیباف برای اصولگرایان

اما در بعد اثباتی قالیباف تلاش کرده با مطرح کردن موضوع عفاف و حجاب و نیز موضوع تفکیک جنسیتی در ادارات شهرداری تهران حمایت اصولگرایان را جلب کند، همان تلاشی که در سال‌های گذشته نیز برای به‌دست آوردن دل این جریان سیاسی انجام داده است....

 خردادماه ‌سال ٩٢ رقابت‌های انتخاباتی که به پایان رسید از میان ٦ نامزد انتخاباتی حسن روحانی به نهاد ریاست‌جمهوری در خیابان پاستور بار یافته بود اوضاع اما برای ٥ نفر دیگر به گونه‌ای دیگر رقم خورد.

محمد غرضی انقلابی دهه‌های ٥٠ و ٦٠ و نیز وزیر دهه ٧٠ که دیگر در اذهان عمومی به فراموشی سپرده شده بود فرصت یافت تا بار دیگر خودش را به خاطر مردم ایران گوشزد کند، هرچند این‌بار حضورش و سخنانش بیشتر رنگ و بویی از تاریخ داشت، جایگاه محسن رضایی چندان تغییری نکرد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نه منتقدی دارد و نه رقیبی، علی‌اکبر ولایتی جایگاه رئیس‌جمهوری سابق را گرفت و سعید جلیلی نیز جایگاهش را در شورایعالی امنیت ملی حفظ کرد هرچند دیگر دبیر آن نبود اما در عوض با حکم رهبر معظم انقلاب به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد. آینده برای محمدباقر قالیباف اما چندان هم سر راست نبود. هنوز خستگی رقابت با حسن روحانی از تنش خارج نشده بود که مجبور شد برای پست فعلی‌اش را فرزند بزرگ آیت‌الله ‌هاشمی‌رفسنجانی رقابت کند، رقابتی که تنها یک رأی کمتر کافی بود تا او را از ماندن بر روی صندلی شهرداری تهران باز دارد.

 

بازگشت شهردار به صندلی‌اش اما چندان هم بی هزینه نبود، اوضاع نسبت به ‌سال قبل تا اندازه زیادی تفاوت کرده و حالا به لطف شورای شهر جدید تقریبا نیمی از اعضا  به منتقدان آقای شهردار تبدیل شده اند. برای نزدیک‌ترین رقیب حسن روحانی دیگر هیچ چیز مثل سابق نیست. شهرداری که زمانی او را اجرایی‌ترین مدیر تاریخ معاصر ایران می‌نامیدند در یک‌سال گذشته تقریبا هیچ افتتاح بزرگی نداشته البته به استثنای چند مسیر مترو که گفته می‌شود قرار بوده پیش از انتخابات انجام شود.

قالیباف که  دور جدید مدیریتش بر شهرداری تهران را با تغییراتی گسترده آغاز کرد برای شروع رسانه‌هایش را به محاق برد. رسانه‌های سایبری و مکتوبی که طی سال‌های گذشته به‌عنوان رسانه‌های قالیبافی شهرت پیدا کرده بوند یکی پس از دیگری کار خود را متوقف کردند، شفاف، فردا، زندگی‌نیوز و خبرگزاری شهر به ترتیب کرکره‌ها را پایین کشیدند و دست آخر روزنامه تهران امروز نیز به دلیل آنچه کمبود کاغذ عنوان شد فعالیت‌هایش را متوقف کرد.

تحولات در شهرداری تهران به رسانه‌ها محدود شد و هرچند رسانه‌های اصولگرا تلاش کردند تغییرات مدیریتی در شهرداری را اندک گزارش کنند اما مدتی بعد تیتر «سونامی تغییرات در شهرداری تهران» جایگزین مطالب قبلی شد. از بزرگترین این تغییرات، می‌توان به کنارگذاشتن سیدمحمدهادی ایازی معاون اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران و حسين محمدپورزرندي، معاون مالي ـ اداري اشاره کرد، هرچند نمی‌توان این تغییرات را مستقیما به دلایل سیاسی مربوط دانست اما تغییرات جدید تحت عنوان شایسته‌سالاری نیز از سوی برخی از اعضای شورای شهر زیر سوال رفت ازجمله رحمت‌الله حافظي در اين ارتباط مي‌گويد: ما اعتراض داشتيم چرا يك دندانپزشك شهردار منطقه است.

 

بعد مي‌بينيم او جابه جا مي‌شود و همان فرد در يك جايگاه ديگر قرار مي‌گيرد. اين قابل قبول نيست و انتظار داريم آقاي قاليباف در ادامه اين تغييرات، ظرفيت‌هاي فني و تخصصي را مورد نظر داشته باشد، ابوالفضل قناعتي، ديگر عضو شوراي اسلامي شهر تهران نيز درخصوص اين تغييرات گفته بود: تغييراتي كه در شهرداري در ارتباط با جايگاه مديران سابق انجام مي‌شود، تغيير در محل خدمت افراد است و تغييرات در شهرداري پذيرفته نيست.

اما سال‌های ٩١ و ٩٢ نیز برای شهردار تهران چندان دلچسب نبود. او که تصمیم گرفته بود در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند تلاش کرد حمایت گروه‌های اصولگرا را نیز به سمت خود جلب کند. ابتدا حضور آیت‌الله مهدوی‌کنی در برخی از مراسمات افتتاح در شهرداری تهران این شائبه را به‌وجود آورد که شهردار برای ریاست‌جمهوری حمایت آیت‌الله کهنسال اصولگرایان را جلب کرده است، موضوعی که می‌توانست به‌عنوان نشانه‌ای از حمایت طیف سنتی اصولگرایان قلمداد شود هرچند نامه لحظه آخری آیت‌الله محمد یزدی در حمایت از علی‌اکبر ولایتی تا اندازه زیادی این تصور را باطل کرد و بعدا نیز برخی از رسانه‌ها موضوع حمایت آیت‌الله مهدوی‌کنی از قالیباف را تکذیب کردند.


در مجموع می‌توان گفت حضور پررنگ قالیباف در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت هیچ یک از طیف‌های اصولگرا را بر نینگیخت. اصولگرایان سنتی ازجمله جامعه اسلامی مدرسین، حزب موتلفه اسلامی، جبهه پیروان خط امام و رهبری و جامعه روحانیت مبارز درنهایت علی اکبر ولایتی را بر او ترجیح دادند و طیف‌های نوین اصولگرا مانند ایثارگران و رهپویان نیز تا آخر میان او، حداد و جلیلی مردد ماندند و حتی می‌توان گفت اقبال بیشتری به سعید جلیلی نشان دادند تا محمدباقر قالیباف.

 

جبهه پایداری نیز پس از عدم تأیید صلاحیت کامران باقری لنکرانی از سوی شورای نگهبان به حمایت از جلیلی پرداخت. انتخابات ‌سال گذشته نشان داد اگر سازماندهی گسترده و تشکیلات منسجم خود قالیباف وجود نداشت او هرگز نمی‌توانست به دلیل اتکاء به حمایت طیف‌ها و گروه‌های سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری به رقابت بپردازد.

در این میان استراتژی سیاسی محمدباقر قالیباف را می‌توان میان دو نگاه سلبی و اثباتی تعریف کرد. در دیدگاه سلبی او با برکناری محسن ‌هاشمی از مدیریت متروی تهران درنهایت موافقت کرد و در ادامه رقابت‌های انتخاباتی سنگین‌ترین انتقاداتش را متوجه آیت‌الله ‌هاشمی‌رفسنجانی کرد. چه این‌که او پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ‌سال گذشته گفته بود: ورود آقای رفسنجانی به آن معنی است که کشور را حداقل در یک دوره چهار ساله دیگر وارد تنش‌های سخت و دو قطبی کرده و مردم مستضعف و محروم را مستضعف‌تر و محروم‌تر کنیم.

اما در بعد اثباتی قالیباف تلاش کرده با مطرح کردن موضوع عفاف و حجاب و نیز موضوع تفکیک جنسیتی در ادارات شهرداری تهران حمایت اصولگرایان را جلب کند، همان تلاشی که در سال‌های گذشته نیز برای به‌دست آوردن دل این جریان سیاسی انجام داده است. چنان‌که یکی از مشاوران سابقش می‌گوید: «قالیباف علاقه‌مند است با تعریف اصولگرایی در فضای سیاسی باقی بماند و می‌خواهد به‌عنوان یک سیاستمدار اصولگرا به رسمیت شناخته شود» موضوعی که به نظر می‌رسد در گذشته تفوق چندانی در این زمینه نداشته  است.

حالا چند روزی است موضوع تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران سوژه محافل سیاسی شده است هر چند روز گذشته محمدجواد اژه‌ای نماینده ولی فقیه در امور دانشجویان اروپا در هشتمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که با شعار «امید، نشاط، معنویت» از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج از کشور برگزار شد گفت: اگر در نشست‌ها التزام به امور مذهبی، ضوابط اخلاقی و ارزشی وجود داشته باشد و گفتمان‌ها سنگین و متین باشد نیاز به تفکیک جنسیتی در جلسات نیست. اما اصولگرایان مجلس و شورای شهر همچنان از این آخرین تصمیم شهردار دفاع می‌کنند، تصمیمی که باردیگر توانسته نام قالیباف را در کنار اصولگرایان زنده کند.

 اخبار سیاسی - سلام نو

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------