آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

پیشنهاد یک استاد دانشگاه پس از کشف ماجرای کاظم صدیقی و پسرانش: فهرست اموال ۱۰۰ روحانی مشهور و آقازاده های شان را منتشر کنید

یک استاد دانشگاه با انتشار توئیتی به حواشی ماجرای کاظم صدیقی و پسرانش واکنش نشان داد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آنگونه که عصرایران روایت…

دادگاه «بابک زنجانی»؛ یک ماه دیگر



اخبار,اخبارسیاسی, بابک زنجانی

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید دارد که «برگزاری دادگاه می‌تواند فرصت مناسبی برای افکارعمومی، مسوولان و به‌ویژه نمایندگان پیگیر پرونده زنجانی باشد.» پرونده‏ای که حالا با گذشت یک‌سال از پیگیری‌های صورت گرفته، همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده و انواع سوال‌های بی‌پاسخ حول این پرونده شکل گرفته است.

 بابک زنجانی فراموش نمی‌شود؛ حتی اگر جایی در شمال تهران به زندان افتاده باشد. حالا نماینده پیگیر پرونده او به «شرق» خبر داده که دادگاه او تا یک ماه دیگر برگزار خواهد شد.

 

برگزاری دادگاه زنجانی اتفاق مثبتی است که می‌تواند به بسیاری ابهام‌ها پاسخ دهد. به‌ویژه در آشکارشدن اسامی و نام‌های پنهان‌مانده در پس پدیده «بابک زنجانی». امیرعباس سلطانی، عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس منتظر برگزاری روز دادگاه است و اینکه به دنبال آن بتواند سرنخ‌های تازه‌ای درباره پشت پرده‌ها بیابد. پشت پرده‌هایی که در یک سال بازداشت زنجانی کمتر به آنها پرداخته شده است.


عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید دارد که «برگزاری دادگاه می‌تواند فرصت مناسبی برای افکارعمومی، مسوولان و به‌ویژه نمایندگان پیگیر پرونده زنجانی باشد.» پرونده‏ای که حالا با گذشت یک‌سال از پیگیری‌های صورت گرفته، همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده و انواع سوال‌های بی‌پاسخ حول این پرونده شکل گرفته است.


یکی از عمده‌ترین نقدهای مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس، عدم گزارش‌دهی در این زمینه به کمیسیون انرژی مجلس است.


محمدسعید انصاری، نایب رییس کمیسیون انرژی نیز در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «بهتر این بود که قوه‌قضاییه تا به همین‌جای کار نماینده‌ای به کمیسیون انرژی می‌فرستاد و برخی پیگیری‌ها و سرنخ‌ها با نمایندگان در میان گذاشته می‌شد. می‌دانیم که زوایای پرونده زنجانی پیچیده و شاید در بخش‌هایی محرمانه باشد، اما دست‌کم حق نمایندگان این است که در جریان پاره‌ای از پیگیری‌های صورت گرفته، قرار گیرند.»

نامه‌نگاری به ٤ وزیر دولت روحانی
ماجرای بابک زنجانی و ابعاد پرونده او در یک سال گذشته به حرکت‌ها و پیگیری‌های مختلفی از سوی نمایندگان مجلس منتهی شده است. یکی از این پیگیری‌ها، نامه مکتوب کمیسیون انرژی به چهار وزیر دولت روحانی است. آنها که از پیگیری‌های خود از دستگاه‌های مختلف ناامید شده‌اند، حالا در پی آن‌ هستند تا با سوال و جواب از وزرای روحانی بتوانند برای رسیدن به جزییات بیشتری از داستان زنجانی به راه‌حلی برسند.

 

حسین دهدشتی از ارسال نامه مکتوب کمیسیون به وزرای دولت روحانی خبر داده و تاکید دارد که تا به اینجای کار و با گذشت یک‌سال از دستگیری زنجانی به سرنخ خاصی در پرونده او نرسیده‌ایم و همین مساله ما را نگران کرده است. نامه‌های رسمی و مکتوب به امضای علی مروی، رییس کمیسیون انرژی برای چهار وزیر دولت روحانی ارسال شده، از وزیر امور خارجه و نفت گرفته تا دادگستری و اقتصاد و دارایی.


بابک زنجانی «پیش نمایش» است
سلطانی همچنین سکوت درباره پرونده زنجانی را برخلاف منافع‌ملی دانسته و به «شرق» می‌گوید: «افکارعمومی بسیار در این پرونده حساس شده و لازم است تا هر چند ماه گزارش مقدماتی و تکمیلی در این زمینه به مردم ارایه شود. همه مردم ایران می‌دانند که زنجانی بدون شبکه حمایتی، بابک زنجانی نمی‌شد و آنها می‌خواهند اسامی این شبکه افشا شود. امیدوارم از این پس به جای تاکید روی نام زنجانی، به اسامی جدیدی در این پرونده برسیم.»


ایده سلطانی درست همان چیزی است که دهدشتی، دیگر نماینده پیگیر پرونده زنجانی در مجلس بر آن تاکید دارد. بابک زنجانی به باور او نیز تنها یک پیش‌نمایش است و نمایش اصلی و بازیگران اصلی این داستان افرادی هستند که کمتر نامی از آنها به میان آمده است.


سرنخ اصلی زنجانی در خارج از مرزهاست
او در گفت‌وگو با «شرق» تاکید دارد که نکته مهم، شناسایی افراد مرتبط با خروج منابع مالی زنجانی از کشور‌ است. دهدشتی یک‌بار دیگر به اندک‌بودن اموال شناسایی‌شده زنجانی در داخل کشور اشاره کرده و می‌گوید: «مسوولان بیش از این نباید برای شناسایی سرنخ‌های داخلی وقت بگذارند، سرنخ‌های اصلی زنجانی خارج از مرز‌هاست. حتی در داخل کشور هم باید دید چه طیف، گروه و افرادی به خروج اموال و منابع مالی او از کشور کمک کرده‌اند.»


به اعتقاد نماینده آبادان، پرونده زنجانی بدون رسیدگی به سهم همه مقصران و مسببان آن، پرونده بی‌جانی خواهد بود که در نهایت به نارضایتی افکارعمومی منجر خواهد شد.


پرونده زنجانی، حیثیتی است
سلطانی نیز در همین زمینه پرونده زنجانی را «پرونده‌ای حیثتی می‌خواند که برای حقانیت نظام بسیار مهم و حیاتی است. چشم مردم به انتهای این پرونده است، اینکه اسامی چه افرادی برملا خواهد شد. اینکه چه شبکه قدرتی پشت‌سر این مرد جوان بوده و توانسته این سطح از تخلف تاریخی را به ثبت برساند. افشای اسامی و شبکه‌های حمایتی زنجانی اتفاق بسیار مثبتی است که ما نمایندگان در مجلس خواستار آن هستیم.»


اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری هم چند روزی است که دوباره به ماجرای بابک زنجانی پرداخته «با وجود اعلام سیاست واگذاری فروش نفت به بخش خصوصی در دولت گذشته، اما هیچ‌گاه فروش نفت به بخش خصوصی واقعی سپرده نشد و این در شرایطی بود که دومیلیاردو٧٠٠میلیون‌دلار کشور در اختیار فردی به‌نام بابک زنجانی قرار گرفت. اگر این پول به خزانه برنگردد، روسیاهی آن برای کشور باقی خواهد ماند.»


مرد میلیارد دلاری زندانی
بنا به گفته وزیر نفت بابک زنجانی به هر ایرانی ١١٠هزارتومان بدهکار است. پس از پیگیری‌های صورت گرفته زنجانی نهم‌دی سال گذشته بازداشت شد و تا به امروز در زندان اوین به سر می‌برد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت نخستین بار اعلام کرد که زنجانی بیش از دومیلیارددلار از محل صادرات نفت در دولت قبلی بدهکار است. زنجانی پیش از این به هفته‌نامه آسمان گفته بود: «از سال ۲۰۱۰ با استفاده از شبکه‌ای متشکل از بیش از ۶۰شرکت در دوبی، ترکیه و مالزی میلیون‌ها بشکه نفت ایران را از طرف دولت فروخته و از این کار ٥/١٧میلیارددلار درآمد داشته است.»
گروه «سوری‌نت» به مدیریت زنجانی شامل ۶۵شرکت در ایران، ترکیه، امارات‌متحده‌عربی، مالزی و تاجیکستان بود و صنایعی از قبیل لوازم آرایشی، غذا، نفت و هواپیمایی را دربر می‌گرفت. برگزاری دادگاه زنجانی در یک ماه آینده فرصت تازه‌ای برای بازخوانی ابعاد پنهان‌مانده پرونده او به وجود خواهد آورد.

ارجاع حکم رحیمی به دادگاه کیفری
منابع آگاه از ارسال حکم معاون‌اول احمدی‌نژاد به اجرای احکام خبر می‌دهند
شرق: حکم نهایی محمدرضا رحیمی که هفته گذشته با تغییراتی در دیوانعالی کشور به تایید رسیده بود، حالا در اختیار شعبه صادر‌کننده قرار گرفته و برخی اخبار هم از ارجاع این حکم به اجرای احکام حکایت می‌کنند؛ موضوعی که درصورت تاییدشدن، به معنای پایان پرونده پرسروصدای معاون اول احمدی‌نژاد است و او حالا باید خود را برای تحمل مجازات‌های درنظرگرفته‌شده در این حکم آماده کند.


روز گذشته سیامک مدیرخراسانی، قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده محمدرضا رحیمی و رییس شعبه٧٦ دادگاه کیفری استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا درباره حکم رحیمی گفت: «پرونده محمدرضا رحیمی معاون اول دولت‌دهم پس از تایید بخش‌هایی از آن توسط دیوانعالی کشور به شعبه٧٦ دادگاه کیفری استان تهران بازگشت.» وی البته از بیان جزییات بیشتر امتناع کرد و گفت: «جزییات در رابطه با این پرونده را از سخنگوی دستگاه قضایی جویا شوید.»

 

این درحالی است که هفته گذشته و پس از آنکه افتخاری، سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران از تایید بخشی از حکم و تغییر در برخی مجازات‌ها در دیوانعالی کشور خبر داده بود، منابع آگاه از ثابت‌ماندن جزای نقدی و کاهش‌یافتن مدت‌زمان حبس، در حکم رحیمی خبر دادند. با این حال روز گذشته محمدرضا نادری، وکیل‌مدافع محمدرضا رحیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها اعلام کرد که هنوز موفق نشده از مفاد رای صادره توسط دیوانعالی کشور درباره موکلش مطلع شود. وکیل معاون اول دولت‌دهم گفت: «برای اطلاع از جزییات حکم به شعبه دیوان مراجعه کردم اما به بنده گفته شد حکم در اختیار آنها نیست. اینکه شعبه‌ صادرکننده رای، جزییات آن را نداشته باشد، طبیعی نیست و جای تعجب دارد. ما به هر دری زدیم تا بتوانیم از رای صادرشده مطلع شویم، اما نتوانستیم.»

 

نادری در گفت‌وگو با ایلنا، به سخنان هفته گذشته افتخاری هم واکنش نشان داده و گفته: «البته ما هم از ارجاع پرونده اطلاع داریم اما از جزییات رای تا این ساعت بی‌خبر هستیم. درخصوص اینکه اعلام شد بخش عمده‌ای از حکم بدوی در دیوانعالی تایید شده است همچنان تاکید داریم که یک اتهام در این پرونده برای موکلم مطرح بوده اما من نمی‌دانم که چطور ممکن است در مورد یک اتهام٬ بخشی از حکم تایید شود.»


پیش از این سخنگوی قوه‌قضاییه در نشست خبری دوشنبه ١٠شهریور ٩٣ از صدور رای شعبه٧٦ دادگاه کیفری استان تهران درباره محمدرضا رحیمی خبر داده و با تاکید بر اینکه قبل از قطعیت نمی‌توان جزییات حکم را بیان کرد گفته بود که حکم صادره شامل مجازات‌های حبس و جزای نقدی است. شنبه ۱۲مهر ۱۳۹۳ هم وکیل‌‌مدافع رحیمی با مراجعه به شعبه٧٦ دادگاه کیفری استان تهران و ارایه لایحه‌ای ٢٠صفحه‌ای به رای صادره از سوی این شعبه اعتراض کرد تا پرونده مذکور برای رسیدگی به اعتراض به دیوانعالی کشور ارسال شود.


رحیمی این‌روزها کجاست؟
در این بین نکته جالب‌توجه، ادامه فعالیت‌های متفرقه رحیمی است که به‌دور از هیاهوی رسانه‌ای ایجاد شده حول پرونده‌اش، به آماده‌سازی تابلوهای نقاشیخط با عنوان «بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم» برای برپایی یک نمایشگاه مشغول است. او همچنین مشغول تنظیم کتاب خاطرات خود نیز شده و در این بین از حضور در جلسات هفتگی یاران احمدی‌نژاد در دفتر ولنجک هم غافل نمی‌شود. حالا باید منتظر ماند و دید که آیا ارسال حکم نهایی او که هنوز مشخص نشده تنها مربوط ‌به پرونده بیمه ایران و باند فاطمی است یا مسایل پرونده تحقیق‌و‌تفحص از تامین‌اجتماعی و برخی حواشی دیگر دولت قبل نیز در آن، مورد بررسی قرارگرفته است .

 

  اخبارسیاسی  - شرق

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------