آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

حملات مستقیم اسرائیل و ایران به یکدیگر، پایان یافته| اسرائیل از موشک‌های دوربرد استفاده کرد

در پی پرواز چند شی ناشناس در اطراف پایگاه شکاری اصفهان و فعال‌شدن پدافند هوایی در بامداد جمعه سی ان ان از قول یک منبع اطلاعاتی منطقه‌ای…

فرار رو به جلوی استاندار با قربانی کردن دانشگاه



اخبار,اخبارسیاسی,علی مطهری

حتی سالهایی که احمدی نژاد رییس جمهور بود، رضازاده بر صندلی استانداری تکیه زده بود و سرهنگ عزیزی در شیراز در لباس فرمانداری، مدیریتی مقتدر برای خود به راه انداخته بود؛ کسی به یاد ندارد که اصلاح طلبان مثل امروز غریبانه در شهر و استانی که روزی پایتخت اصلاحات کشور لقب گرفته بود گوشه ی عزلت اختیار کرده باشند.

به گزارش انصاف نیوز، با روی کارآمدن روحانی و در شرایطی که اصلاح طلبان فارس گمان می بردند فضای سیاسی استان بازتر از 8 سال قبل شده است، اصولگراترین معاون استاندار فارس در دولت اصلاحات با حمایت بخشی از اصلاح طلبان فارس حکم استانداری  را از وزیر کشور اصولگرای  روحانی دریافت کرد تا به آرزوی دیرینه اش  یعنی نشستن بر صندلی که روزی محمد مصدق بر آن تکیه زده بود رنگ واقعیت به خود بگیرد.

اما دوره ی احمدی که اکنون به عنوان رکورد دار لغو میتینگ های سیاسی شخصیت های اصلاح طلب در تاریخ سیاسی استان فارس یک بخش ویژه را به خو اختصاص داده  چندان هم برای اصلاح طلبان خوش آیند نبود.

لغو سخنرانی معصومه ابتکار، اخلال در سخنرانی حسین مرعشی، علی یونسی، حاشیه های روز دانشجو و سخنرانی هادی غفاری و شکستن شیشه های خودروی حامل وی، لغو سخنرانی حجت السلام سروش محلاتی و حرمت شکنی علی مطهری در شهر شیراز تنها بخشی از اتفاقاتی است که در دوران ریاست سید محمد احمدی بر شورای تامین استان فارس به وقوع پیوسته است.

اتفاقاتی که باعث شدند ضعف مدیریت استاندار فارس در حل و فصل و اتخاذ مواضع موثر در برخی رخدادها، شکاف بین او و اردوگاه اصلاح طلبان را بیش از پیش کند.

اما اتفاقاتی که در حاشیه ی سفر نیمه تمام علی مطهری به شیراز رخ داد یک وجه تمایز عمده با دیگر رخدادهای ناامیدکننده ی دوران استانداری احمدی در فارس داشت.

علی مطهری گرچه از اردوگاه اصلاح طلبان به شیراز نیامده بود اما مواضع منحصر به فرد او در چند سال اخیر او را به یک چهره ی حق طلب از گاه بخشی قابل توجه از جامعه تبدیل کرده بود که اتفاقا در میان عقلای اصلاحات طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است.

در واقع برخورد نابهنجار با خلف تئوریسن فرهنگی انقلاب که رییس دولت اصلاحات او را "حر" می نامد نقطه ی عطفی در دوران مدیریت احمدی در استان فارس شد.

اما آنچه فرار رو به جلوی استاندار برای تبرئه کردن خود از اتفاقات ناگوار در حوزه ی تحت مدیریتش لقب گرفت، سخنرانی شتاب زده ی او در جلسه ی شورای اداری استان فارس بود.

 سیدمحمداحمدی در جلسه ی اخیر شورای اداری استان فارس در حالی که سعی داشت ظاهر خود را از وقوع اتفاقات رخ داده در سفر مطهری، متاسف نشان دهد بار دیگر گل به خودی زد و رییس کم حاشیه ی دانشگاه شیراز را قربانی ضعف خود کرد.

وی با انتقاد از عملکرد مسوولین دانشگاه شیراز خبر از تذکر کتبی  شورای تامین شهرستان شیراز بابت لزوم لغو  حضور مطهری در این دانشگاه داد. خبری که سند کتبی آن یک روز بعد  با امضای معاون فرماندار شیراز در فضای مجازی منتشر شد تا نشان دهد تیم مدیریتی استان از هر حربه ای برای تبرئه ی خود استفاده می کند. حتی  اگر این حربه انتشار نامه ی شورای تامین شهرستان باشد. نامه ای که ظاهرا پیرو یک نامه ی قبلی و یک روز قبل از سفر مطهری به شیراز صادر شده است.

اما گویا استاندار و مشاورانش از این نکته غافل بودند که انتشار این نامه سوالات دیگری را برای منتقدینشان مطرح می کند.

معاون فرماندار شیراز در این نامه خبر از اقدام به تحرکات مختلف و اعتراضات برخی گروه ها در دانشگاه و شهر شیراز داده بود. این به آن معنی است که شورای تامین شهرستان از احتمال وقوع برخی تشنجات با خبر بوده است اما در طول سه ساعت تشنج در بلوار شهید شیرودی شیراز گویی هیچ کدام از اعضای شورای تامین خبردار نشدند که جان یک شروند در معرض خطر بوده است.

در حالی که معاون  فرماندار شیراز به عنوان معاون رییس شورای تامین شهراز زمان ورود مطهری به شیراز با خبر بوده استاندار فارس با تاکید بر اینکه دعوت‌کنندگان و برگزارکنندگان مراسم سخنرانی علی مطهری، زمان و چگونگی ورود وی را به مسوولان انتظامی و امنیتی استان فارس و شهرستان شیراز اطلاع‌رسانی نکرده بودند، در جلسه ی شورای اداری استان فارس گفت: بی‌تردید اگر اطلاع‌رسانی دقیق و صحیح انجام شده بود، پیش‌بینی‌های لازم انجام می‌شد که آقای مطهری به‌عنوان نماینده مجلس از محل پاویون تا محل سخنرانی بدرقه شود.

این سخنان ساده انگارانه ی استاندار فارس بود که نقد بسیاری را متوجه وی ساخت. منتقدان احمدی این سخنان را توهین به شعور خودشان دانستند و واکنش های بسیاری از خود نشان دادند.

قائم مقام دانشگاه شیراز اولین نفری بود که به سخنان استاندار فارس واکنش نشان داد.

سید علی‌اکبر صفوی با بیان این مطلب که  جامعه نمی‌پذیرد مسئولان استان تسلیم گروهک‌های فشار شوند و چنین برنامه‌هایی را لغو کنند افزود: براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوانین حاکم بر وزارت علوم مرجع صدور مجوز برگزاری مراسم سخنرانی در دانشگاه، هیات نظارت دانشگاه است نه شورای تأمین استان.

وی گفت: مجوز سخنرانی دکتر علی مطهری طبق روال همه ی مجوزها صادر شد، اما متأسفانه گروه‌های فشار در دانشگاه عادت کرده‌اند در هنگام سخنرانی گروه‌های رقیب، با ایجاد بلوا، آشوب، تهدید و رفتاری خشن از برگزاری سخنرانی جلوگیری کنند.

صفوی افزود: هر وقت گروه‌های رقیبِ گروه‌های فشار به سخنرانی دعوت می‌شوند، سعی می‌کنند با خودسری و اقتدارگرایی از طریق مکاتبات با مسئولان شهر و ایجاد رعب و وحشت در داخل و خارج دانشگاه سعی در لغو برنامه‌ها می‌کنند. این اتفاق تازه‌ای نیست و گروه‌های فشار در جریان سخنرانی خانم الهه کولایی، جعفر توفیقی و صادق زیباکلام نیز به همین طریق عمل کردند و چنین رفتاری با سخنرانان با قانون و اخلاق اسلامی مخالف است و حتی در تناقض با تأکیدات مقام معظم رهبری درباره کرسی‌های آزاداندیشی قرار دارد.

قائم مقام دانشگاه شیراز با تأکید بر این نکته که مسوولیت حفظ نظم محیط بیرون از دانشگاه برعهده ی مقامات دانشگاه و دانشجویی نیست، اظهار کرد: تمام مجموعه‌های امنیتی شهر از آمدن جناب آقای مطهری و زمان سخنرانی اطلاع داشتند و مسئولیت حفظ امنیت ایشان برعهده آنان بوده‌است و جای تأسف است که در استان فارس قدرت مدیریت چنین برنامه ساده‌ای وجود ندارد و مسئولان استان باید نسبت به حل این مسئله جدیت بیشتری داشته‌باشند.

به هرحال احمدی که عادت دارد در جریان  سفر برخی افراد به استان فارس، مسافرت و ماموریت را بهانه کرده و شیراز را به سوی  مقصد نامعلومی ترک کند در مدیریت این اتفاق ناگوار نیز نظیر بسیاری از موارد دیگر ضعیف عمل کرد تا با اتهام عدم توانایی در جهت  ایجاد امنیت برای یک نماینده ی مجلس در استان تحت مدیریتش روبرو باشد.

هرچند احمدی از روز نخست خود را خارج از اردوگاه اصلاح طلبان دانست و دفتر خود را دفتر برخی نهادها دانست، اما تجربه ثابت کرده که در چنین شرایطی او و دوستانش بر حفظ صندلی خود دست به دامان برخی بزرگان شناخته شده ی اصلاحات شده و از آنها هزینه می کنند. سیاست نخ نمایی که لزوم تعیین تکلیف بزرگان اصلاحات با احمدی را با بیش از پیش نمایان می سازد.


 اخبار سیاسی  - انصاف  نیوز  

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------