آخرین اخبار سیاسی

فراخوان مردمی پیاده‌روی حمایت از عفاف و حجاب,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

چه اتفاقی رخ داده که مقوله حجاب که برای دهه‌ها به نوعی از موارد مورد مناقشه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان بود حالا در دوران حاکمیت یکدست به شکلی…

حسين كنعاني مقدم : اصولگرايان با طناب احمدي‌نژاد در چاه نمي‌افتند



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, حسين كنعاني مقدم

جناح راست با چه شاكله‌اي در انتخابات رياست‌جمهوري ٩٦ حضور پيدا خواهد كرد؟ اولا راهبرد آنها براي پايين آوردن دولت روحاني چيست و دوما چه گزينه مطرح و شايسته‌اي براي رويارويي با روحاني دارند؟ حسين كنعاني مقدم، دبيركل حزب سبز معتقد است كه احتمال كانديداتوري افرادي چون ولايتي، قاليباف و رضايي وجود دارد. او همچنين معتقد است كه علي لاريجاني يكي از گزينه‌هاي مطرح جناح راست است كه در صورتي كه شرايط را مساعد ببيند و مطمئن باشد كه از روحاني پيشي مي‌گيرد، يكي از رقباي جدي روحاني در سال ٩٦ خواهد بود.


‌ جدي‌ترين گزينه‌هاي جناح راست براي انتخابات ٩٦ رياست‌جمهوري چه افرادي مي‌توانند باشند و چه ويژگي‌هايي بايد داشته باشند؟
 با توجه به سابقه و پيشينه در جمهوري اسلامي كه اغلب رياست‌جمهوري دو‌دوره‌اي است، به نظر مي‌رسد كه آقاي روحاني اگر بتواند به شعارها و وعده‌هايي كه داده در اين يك سال اخير عمل كند دوباره رييس‌جمهور خواهد شد و آراي بيشتري از دوره قبل خواهد آورد. در غير اين صورت اصولگرايان قطعا با يك كانديداي قوي وارد صحنه خواهند شد و انتخابات از حالتي كه در سال ٩٦ آقاي روحاني فقط با خودش رقابت كند خارج مي‌شود. در چنين شرايطي كساني مي‌توانند در جريان اصولگرايي وارد شوند كه افرادي وجيهه‌الملت باشند و آراي مردمي را بتوانند به خود جلب كنند.


‌ چه كساني به نظر شما مي‌توانند مناسب باشند؟
فردي را نمي‌توان نام برد چون به هر حال ممكن است چهره‌هاي جديدي وارد صحنه شوند. ولي از خصوصيات آنها اين است كه وجيهه الملت باشند و اينكه مطالبات مردم را بتوانند بيان كنند و آراي خاكستري را به خود جلب كنند.


‌ فكر مي‌كنيد اصولگرايان با چهره‌هاي جديدي وارد صحنه انتخابات مي‌شوند يا از بين چهره‌هاي امتحان پس داده فردي را انتخاب مي‌كنند؟
بستگي به اين دارد كه در يك سال آينده چه اتفاقي بيفتد. اگر اصولگرايان بخواهند با روحاني رقابتي سنگين داشته باشند و جدي در صحنه حضور يابند با چهره‌هايي روي صحنه مي‌آيند كه در دوره‌هاي قبل مورد قبول مردم بوده است و آراي خوبي را به خود اختصاص داده‌اند. اگر فقط بحث پر كردن صحنه رقابت مدنظر باشد، مي‌توانند از چهره‌هاي جديد هم استفاده كنند.


‌ چه افرادي هستند كه توانسته‌اند آراي خوبي را به خود اختصاص دهند؟ احمدي‌نژاد؟
نه. قطعا احمدي‌نژاد نامزد اصولگرايان براي انتخابات رياست‌جمهوري نخواهد بود. ممكن است شخصيت‌هايي مثل آقايان ولايتي يا قاليباف يا رضايي مطرح باشند. در مورد آقاي لاريجاني نكته‌اي را بگويم. آقاي لاريجاني در شرايطي وارد صحنه رياست‌جمهوري‌خواهد شد كه مطمئن باشد از آقاي روحاني پيشي مي‌گيرد.


‌ و فكر مي‌كنيد ممكن است لاريجاني به عنوان يكي از گزينه‌هاي اصولگرايان به صحنه بيايد؟
اگر در يك سال باقي مانده آقاي روحاني به وعده‌هاي انتخاباتي خود عمل نكند يكي از رقباي جدي روحاني، لاريجاني خواهد بود.


‌ اخيرا شاهد افزايش تحركات آقاي احمدي‌نژاد بوده‌ايم. از طرفي هم حرف و حديث‌هايي مبني بر احتمال كانديداتوري آقاي قاسم سليماني مطرح مي‌شود. ارزيابي شما از اين اخبار و تحركات چيست؟
به نظر مي‌رسد كه طرح كردن كانديداتوري سردار قاسم سليماني با توجه به نقشي كه دارد بيشتر به خاطر ضربه سياسي زدن به او است. در خود تشكيلات روحاني مهم‌ترين رقباي روحاني وجود دارد. مثل آقاي ظريف كه ممكن است وارد رقابت با اصولگرايان شود. كساني كه آقاي احمدي‌نژاد را مطرح مي‌كنند در جريان اصولگرايي نيستند. جريان‌هاي ديگري هستند كه مي‌خواهند از آراي احمدي‌نژاد در رقابت با روحاني بهره گيرند.


‌ از چه لحاظ به نظر شما طرح كانديداتوري سردار سليماني نوعي ضربه زدن به او است؟
به اين خاطر كه او مسووليت و ماموريت ويژه‌اي را به عهده دارد كه مقابله با گروه‌هاي تروريستي و تكفيري در منطقه است. بخش مهمي از اين مسووليت به عهده او است و جرياني كه به دنبال طرح اين شايعه هستند به دنبال اين هستند كه اين جنبه او را تضعيف كنند.


‌ اگر فرض را بر اين بگيريم كه احمدي‌نژاد كانديدا شود جريان اصولگرايي در قبال اين مساله چه تاكتيكي را قرار است اتخاذ كند؟
سه احتمال وجود دارد. او شخصا نامزد شود كه در اين حالت اگر شوراي نگهبان هم او را تاييد كند، بارها گفتم پس بايد تعريف جديدي از رجل سياسي در كشور ارايه شود. آن هم اينكه رجل سياسي كسي است كه مسووليتي را قبول مي‌كند و بعد هم پاسخگوي هيچ كدام از اعمال خود نيست. اگر چنين شود آقاي احمدي‌نژاد از فيلتر شوراي نگهبان رد مي‌شود. بخش دوم اينكه او وارد صحنه نشود اما از شخصي بر فرض آقاي جليلي حمايت كند و آراي خود را در سبد شخص ديگري بريزد. به نظر مي‌رسد كه اين روش راي آور نخواهد بود. كسي كه او مطرح مي‌كند رقيب جدي براي روحاني نمي‌شود. راه ديگر اين است كه نه خود او بيايد و نه كسي را حمايت كند اما در مسير مقابله با آراي روحاني فعاليت‌هاي سياسي بخواهد انجام دهد و به دنبال اين باشد كه ريزش آراي روحاني اتفاق بيفتد.


‌ رويكرد جريان اصولگرايي نسبت به كانديداتوري احمدي‌نژاد چگونه خواهد بود؟
به نظر مي‌رسد كه جريان اصولگرايي با طناب پوسيده او به چاه نمي‌خواهد بيفتد.


‌ اصولگرايان تندرو و جريانات پايداري براي انتخابات رياست‌جمهوري چه تدابيري ممكن است اتخاذ كنند؟ از آنجايي كه در سال ٩٤ طيف معتدل جريان راست كه مشخصا نماد آن آقاي لاريجاني بود با ائتلافي كه با جريان اصلاحات داشت با رويكردي كه اتخاذ كرد توانست موفق شود و رياست مجلس را هم به دست آورد. به دليل همين اتفاقات اين تجربه براي جريان پايداري ممكن است به وجود‌ آيد كه در انتخابات ٩٦ با بخش ميانه‌رو جناح راست همكاري كند و تن به ائتلاف دهد؟
من فكر مي‌كنم بخشي از جريان راست در انتخابات آينده فعال خواهد شد كه قانونگرايي، عقلانيت و طرح كردن مطالبات مردم مدنظرش باشد. هر يك از طيف‌هاي اين جريان اگر بتوانند خودي در اين سه بخش نشان دهند مي‌توانند آراي خوبي را كسب كنند. به هر حال مردم بعد از روي كار آمدن روحاني اين سه مطلب را مطالبه مي‌كنند. اول اينكه كساني كه وارد كار مي‌شوند. اقدام عملي براي برنامه‌هاي اقتصادي داشته باشند. دوم اينكه از عقلانيت برخوردار باشند. سوم اينكه قانونگرايي را محور كار خود بدانند و مطالبات مردم را مطرح كنند. اگر اين ويژگي‌ها در هر يك از جريان‌هاي سياسي وجود داشته باشد مي‌توانند در عرصه رقابت انتخاباتي موفق‌تر باشند.


‌ مجموعا در مورد جريان تندرو و كنش آن در سال ٩٦ چه فكر مي‌كنيد؟
اگر خودشان را با اين چهار مساله تطبيق ندهند در اقليت خواهند بود.


‌ يك سال تا انتخابات رياست‌جمهوري باقي مانده است. آيت‌الله موحدي كرماني اعلام كرده‌اند كه جلسات انتخاباتي شوراي اصولگرايان قرار است كارش را شروع كند. حزب موتلفه نيز اعلام كرده است كه قرار است در انتخابات رياست‌جمهوري كانديداي حزبي معرفي كند، نظر شما چيست؟ چرا چنين مسائلي طرح مي‌شوند؟
همه جريان‌هاي سياسي و احزاب از فرصت انتخابات رياست‌جمهوري براي طرح مسائل خودشان و مطرح كردن افراد و شخصيت‌هاي خود حداكثر استفاده را كنند. به دنبال اين هستند كه از اين فرصت استفاده كنند اما اينكه تلاش‌هايي كه انجام مي‌شود لزوما منجر به پيروزي افراد مطرح شده باشد بعيد مي‌دانم. در مورد جلسات شوراي ائتلاف اصولگرايي به ما به عنوان جبهه ايستادگي و حزب سبز چيزي را مطرح نكرده‌اند.


‌ جريان‌ها و گروه‌هاي سياسي مخالف دولت در چه حوزه‌ها و به چه اشكالي ممكن است كه انتقادات خود را به دولت مطرح كنند؟
دولت روحاني با سه پديده مواجه است. اولا مخالفان سياسي خود، دوما مخالفاني كه به عملكرد روحاني و تيمش موضع‌گيري دارند و سوم ناراضي‌ها هستند. بيشترين مخالفان به عملكرد دولت هستند. اين افراد در مورد عدم تطبيق شعارها و اقداماتش را هدف قرار مي‌دهند. بخش سوم ناراضي‌ها هستند كه اگر در يك سال باقي مانده روحاني بتواند نظر ناراضي‌ها را جلب كند مخالفان دولت تاثيري در بدنه اجتماعي او نخواهند داشت.


‌ مشكلات دولت روحاني را در سال جاري چطور دسته‌بندي مي‌كنيد؟
در بخش‌هاي مختلف اظهارنظرهاي مختلفي مي‌توان داشت. در بخش سياست خارجي نقاط قوت و همچنين نقاط ضعفي وجود داشته است. در حوزه سياست داخلي اقدامات روحاني قابل بحث است. همچنين او در بخش اقتصادي بيشترين انتقادات را خواهد ديد. چهار سالي كه او رياست‌جمهوري را برعهده داشته چالش‌هاي جدي داشته است و مشكلات سختي را پشت سر گذاشته است. كارنامه عملكرد او تاثير زيادي در آراي مردم در سال ٩٦ نسبت به او خواهد داشت.


  اخبار  سیاسی -  اعتماد

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------