حیوانات خانگی و دام ها از عوامل ایجادکننده...



 

حیوانات خانگی و دام ها از عوامل ایجادکننده بیماری های قارچی است

 

 

حیوانات خانگی و دام ها از عوامل ایجادکننده بیماری های قارچی است .حیوانات خانگی و دام ها از عوامل ایجاد کننده بیماریهای قارچی و شیوع انواع کچلی است.


دکتر" امیریزدان پرست "افزود: حیوانات موجب انتقال عفونت های قارچی پوستی شده و همچنین باعث شیوع انواع کچلی مختلف می شوند، از این رو باید نکات بهداشتی را در مورد تماس با حیوانات خانگی رعایت کنیم.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد شیوع بیماری قارچی کچلی افزود: در آرایشگاه ها در صورت آلودگی وسایلی مثل کلاه، لباس، حوله ، شانه و حتی ماشین های اصلاح ، سرتراشی و قیچی های آرایشگاه این بیماری منتقل می شود.

وی افزود: حتی پشت صندلی سینماها و اتوبوس ها ، دیوار و کف حمام های عمومی و اسکناس های آلوده نیز موجب انتقال و گسترش این بیماری می شود.

یزدان پرست ادامه داد: کودکان بالای چهار سال نسبت به عفونت کچلی سر حساس ترند و مهمترین عامل در انتقال سریع عفونت، تماس افراد ناقل یا بیمار با افراد سالم است.

وی با بیان این که فراوانی عفونت های قارچی بیمارستانی در سال های اخیر افزایش یافته است ، گفت : امروزه یکی از مشکلات بهداشتی موجود در بیمارستان ها ، مهار عفونت های قارچی است و میزان پیدایش عفونت های قارچی در بخش مراقبت های ویژه بیشتر از سایر قسمت های بیمارستان است که بسیاری از این موارد به علت مصرف طولانی مدت کاتترهای (رگ های مصنوعی)عروقی است.

یزدان پرست خاطرنشان کرد: بیماری های قارچی پوستی می تواند در اثر انتقال و استقرار قارچ روی دست کارکنان بخش های مختلف بیمارستان و گونه های دیگری از این عفونت در بیماران ناتوان و بستری در بیمارستان شیوع یابد.

وی گفت: همچنین تعدادی از قارچ ها از طریق خاک منتقل می شود، بنابراین بعد از کار در باغچه و تماس با خاک ، باید دست ها را حتما ضدعفونی کرد.

این متخصص یادآور شد: لنفوم، پیوند مغز استخوان یا پیوند اعضا ، دیابت، سوختگی های شدید ، تولد نارس، شیمی درمانی ، مصرف داروهای تضعیف کننده ایمنی، مصرف آنتی بیوتیک ها ، کاتتر و بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان از عوامل مستعد کننده برای بروز عفونت های قارچی است.

وی تاکید کرد: گاهی اوقات در اثر تجویز نادرست آنتی بیوتیک ها ، اجازه رشد بیش از حد به قارچ ها داده می شود؛ بنابراین روش های اصلی کنترل عفونت برای پیشگیری از استقرار قارچ در کاتترهای داخل عروقی باید حتما رعایت شود، به طور مثال رعایت بهداشت دست، به خصوص مالیدن الکل و دتول ( ماده ضدعفونی ) به دست ها قبل از گذاشتن هر نوع کاتتر و نیز تعویض بموقع کاتتر ضروری است.

به گفته این متخصص روش دیگر کنترل عفونت قارچی شامل محدود کردن وسعت و زمان درمان آنتی بیوتیک و انتخاب داروی مناسب برای قارچ است.... / خبرگزارى جمهورى اسلامي (ايرنا)

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------