واکنش شهردار تهران به مصوبه منع به‌کارگیری بازنشستگان



اخبار,اخبار اجتماعی,شهردار تهران

شهردار تهران در واکنش به مصوبه منع به‌کارگیری بازنشستگان، گفت: نباید راجع به چیزی که هنوز قانون نشده ،اظهار نظر کنیم.

‌به گزارش ایسنا، سیدمحمدعلی افشانی در نشست خبری شهرداران کلان‌شهرهای کشور که ظهر امروز در هتل همای مشهد برگزار شد، در پاسخ به ایسنا در خصوص مصوبه منع به‌کارگیری بازنشستگان، اظهار کرد: اولا قانون زمانی است که شورای نگهبان بعد از تصویب مجلس تایید کند و رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ کند. در حال حاضر باید بگذاریم شورای نگهبان نظر خود را اعلام کند.

 

وی ادامه داد: با این وجود آنچه مهم است این است که این قانون فعلا در مرحله بررسی است و بعد از آن اظهار نظر می‌کنیم که شامل حال چه کسانی خواهد بود چراکه این احتمال وجود دارد شورای نگهبان اظهار نظری کند و آن را به مجلس بازگرداند و نظر اصلاحی داشته باشد یا آن را تأیید کند بنابراین نباید راجع به چیزی که هنوز قانون نشده اظهار نظر کنیم.

 

وی ادامه داد: آنچه مهم است این است که این قانون هم‌اکنون در مرحله بررسی است و بعد از آن اظهار نظر می‌کنیم که شامل حال چه کسانی خواهد بود چراکه این احتمال وجود دارد شورای نگهبان اظهار نظری کند و آن را به مجلس بازگرداند و نظر اصلاحی داشته باشد یا آن را تأیید کند بنابراین نباید راجع به چیزی که هنوز قانون نشده اظهار نظر کنیم.

 

افشانی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص سهم شهرداری‌ها از عوارض مالیات بر ارزش افزوده در لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها تصریح کرد: سهم شهرداری‌ها در لایحه دولت مشخص شده است اما باید به مجلس برود. در لایحه دولت مقرر شد که ۵۰ درصد درآمد مالیات بر ارزش افزوده متعلق به شهرداری‌ها باشد و ۵۰ درصد هم سهم دولت. این مهم‌ترین کمکی بود که در این مرحله دولت به شهرداری‌ها کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: عوارضی که قبلاً توسط شهرداری‌ها برای اداره شهر گرفته می‌شود،تجمیع شد و بعد از آن تجمیع عوارض به عنوان مالیات بر ارزش افزوده تبدیل شد بنابراین ریشه اصلی مالیات بر ارزش افزوده عوارضی است که شهرداری‌ها برای اداره امور شهر داشتند.

 

شهردار تهران در پاسخ به پرسشی درباره نگرانی‌های شوراهای شهر در خصوص لایحه درآمدهای پایدار شهرداری‌ها اظهارکرد: در ابتدا لازم است از دولت بابت لایحه درآمدهای پایدار شهرداری‌ها تشکر کنم چراکه این قانون بسیار متفاوت است از آنچه امروز وجود دارد حتی متفاوت از لایحه مالیات بر ارزش افزوده‌ای است که در مجلس در حال بررسی است.

 

وی با بیان این که دولت با نگاه مثبت سهم شهرداری‌ها را در لایحه درآمدهای پایدار شهرداری‌ها افزایش داد، گفت: ما هیچ دلیلی نمی‌بینیم که مجلس آن را کاهش دهد چراکه مصوبات مجلس نمی‌تواند بار مالی برای دولت داشته باشد یعنی اگر دولت این مصوبه را نداشت مجلس نمی‌توانست سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده افزایش دهد اما هم‌اکنون که دولت پیشقدم شده و آن را مصوب کرده است مجلس هم مطمئنم به دلیل این که علاقه‌مند به حوزه شهری است حتماً از آن حمایت می‌کند و جای نگرانی وجود ندارد.

 

افشانی در ادامه گفت: متأسفانه به علت نبود آشنایی دقیق در خصوص تراکم همه به تراکم بدبینانه نگاه می‌کنند. ما در شهر قانونی به نام طرح جامع و تفصیلی شهر داریم. در طرح‌های جامع و تفصیلی تعداد طبقات و میزان تراکم در هر نقطه شهر مشخص است. آن چیزی که مایه نگرانیست این است که طرح جامع و طرح تفصیلی نادیده گرفته شود.

 

وی افزود: گاهی در کمیسیون ماده ۵ با توجه به ماده قانونی که وجود دارد که اگر جایی ایرادی در طرح وجود دارد و مشاور آن را خوب ندیده و یا  هنگام اجرای طرح معضلی در آن وجود دارد،بدون تصویب در شورای عالی معماری و شهرسازی در کمیسیون تصمیم‌گیری می‌شود اما برخی اوقات واحدهایی به صورت خاص - که از آن به عنوان «دودکش» یاد می‌کنم- ناگهان وسط منطقه‌ای که طبقات آن ۵ طبقه است یک ساختمان ۱۵ طبقه ایجاد می‌شود. هم‌اکنون ما به دنبال آن هستیم که دیگر چنین چیزی نباشد.

 

شهردار تهران با بیان این که تراکم، کلمه بدی نیست، خاطرنشان کرد: آن چیزی که بد است، این است که طرح‌های جامع و تفصیلی آسیب ببیند و حقوق مردم سلب شود اما تراکم ممکن است در یک محل ۵ طبقه و یک محل ۷ طبقه باشد و باید با دانش مهندسی و با رعایت حقوق مردم دیده شود.

 

وی با اشاره به این که تغییر کاربری باغات در تهران ممنوع شده است، تصریح کرد: ممنوع است چون باغات حکم ریه‌های شهر و سوپاپ‌های تنفسی را دارند.

 

افشانی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص بدهی دولت به شهرداری اظهارکرد: امسال خوش‌بختانه  در قانون بودجه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای دیونی که دولت به دستگاه‌های مختلف دارد پیش‌بینی شده است. اگر دستگاهی از دولت طلبکار باشد و آن دستگاه به سیستم بانکی بدهکار باشد مانند شهرداری، بانک مرکزی می‌پذیرد که بدهی دولت را به شهرداری و شهرداری را به بانک تهاتر کند.

 

وی ادامه داد: با این وجود مشکلی که در این خصوص وجود دارد، این است که بخشی از آن چیزی که شهرداری‌ها به عنوان طلب خود عنوان می‌کنند دولت معتقد است که این طلب با مستندات قانونی تطبیق ندارد و آن را تأیید نمی‌کند. این موضوع در دولت بحث شد و دو نفر از شهرداری‌ها و دو نفر از سازمان برنامه و بودجه و خزانه کل کشور بررسی می‌کنند و تنها آن‌جایی که ما به لحاظ قانونی طلبکاریم تأیید می‌کنیم و دولت نیز با نگاه مثبت عمل می‌کند اما باید طلبکاری شهرداری‌ها از دولت به لحاظ قانونی اثبات شود.

 

شهردار تهران با بیان این که نگاه مثبتی در نهادهای تصمیم‌گیری درباره کلان‌شهرها وجود دارد، گفت: دلیل آن این است که بخش قابل ملاحظه‌ای از جمعیت کشور در کلان‌شهرها هستند و مشکلات خاص خودشان را دارند.

 

وی درباره شهر مشهد اظهارکرد: در بازدیدی که از شهر داشتم احساس کردم شهر مشهد از لحاظ شهرداری صاحب دارد. در حوزه‌های مختلف شهری و اجتماعی کار شده است و با توجه به تجربه آقای تقی‌زاده خامسی این انتظار است اما در مجموع با وضعیت کنونی که منابع شهرداری‌ها با محدودیت شدیدی روبه‌روست و اکثر شهرداری‌ها بدهی بالایی دارند، تنها راهی که شهرداری‌ها دارند برای این که بر مشکلات فائق بیایند مشارکت مردم است. با مشارکت مردم وضعیت می‌تواند بهتر از گذشته سامان بگیرد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------