ورود نمایندگان مجلس به پرونده جمع آوری آنتن‌های بی‌تی اس



خبار,اخبار اجتماعی,جمع آوری آنتن‌های بی‌تی اس

توقیف و جمع‌آوری آنتن‌های BTS اپراتور اول از سوی شهرداری و جلوگیری از نصب آنتن‌های نسل سوم در شهر تهران از سوی شورای شهر خبرساز شد، چرا که توقیف و جلوگیری از نصب آنتن‌های BTS ناقض توسعه تلفن همراه در کشور است.

به همین علت نمایندگان مجلس با ورود به این مسأله اعلام کردند که اگر اپراتورها احساس می‌کنند مشکلات عدیده‌ای برای آنها در نصب و راه‌اندازی آنتن‌های تلفن همراه ایجاد شده است و نیاز به تصویب قانونی در مجلس دارند بهتر است لایحه‌ای به ما در مجلس ارائه شود تا آن را به قانون تبدیل کنیم و از این طریق مشکلات توسعه تلفن همراه از پیش روی برداشته شود.

 جنجال بر سر 11 هزار دکل مخابراتی
چندی پیش وحید صدوقی مدیرعامل اپراتور اول ارتباطی کشور اعلام کرد که برای توسعه شبکه تلفن همراه با مشکلاتی مواجه شده و از جمله این مشکلات جمع آوری آنتن‌های BTS از سوی شهرداری است، تا آنجا که تنها در تهران بیش از 30 سایت توقیف شده است.

 

این در حالی است که برای 30 میلیون مشترک تلفن همراه هوشمند برنامه‌ریزی شده و قرار است ظرفیت پهنای باند به میزان بسیار بالایی (به اندازه کل پهنای باند کشور) افزایش یابد.

 

بعد از اظهار نظر مدیرعامل اپراتور اول، یک عضو شورای شهر در جلسه علنی این شورا اعلام کرد، اجازه نمی‌دهد تهران به مزرعه دکل‌ها تبدیل شود و نباید شرکت ارتباطات سیار عقب ماندگی در اجرای وظایف خود را به گردن شهرداری بیندازد و باید زودتر از اینها نسبت به انتقال سایت‌ها به فیبر نوری اقدام می‌کرد.

 

رحمت‌الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اعلام کرد مسئولان همراه اول انتظار نداشته باشند که اجازه دهیم شهر تهران به مزرعه آنتن‌های BTS تبدیل شود.

در حال حاضر همراه اول بیش از دو هزار و 500 سایت BTS و بالغ بر 11 هزار دکل مخابراتی در سطح شهر تهران دارد و همراه اول در مکان‌یابی، طراحی‌ها و سیستم انتقال فیبرنوری پیش‌بینی درستی انجام نداده و مخل منظر شهری است و امروز با فرافکنی‌ها برای سهامداران و مشتریان، جمع‌آوری دکل‌ها را بهانه‌ای برای پوشاندن ضعف سیستم قرار داده است.

 

به دنبال اظهار نظر رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در خصوص دکل‌های مخابراتی به سراغ اپراتور همراه اول رفتیم اما این اپراتور ترجیح داد یک جوابیه صادر کند در این جوابیه آمده است: «با راه‌اندازی فناوری نسل ۳ و ۴ تلفن همراه روی فرکانس‌های در اختیار همراه اول، پوشش هر آنتن به حدود چند صد متر می‌رسد، در حالی که هر آنتن نسل ۲ چند کیلومتر را تحت پوشش قرار می‌دهد.

 

همچنین از آنجا که پروانه نسل ۳ و ۴ اپراتور اول روی فرکانس های۲۱۰۰ مگاهرتز و 2600مگاهرتز ارائه شده، شعاع پوشش در این فرکانس‌ها نسبت به فرکانس‌های پایین‌تر مانند ۹۰۰ مگاهرتز کاهش می‌یابد در نتیجه با اجرای تکنولوژی نسل نو، نه تنها تعداد سایت‌ها به نصف کاهش نمی‌یابد، بلکه افزایش قابل ملاحظه‌ای نیز خواهد داشت.»

اظهارنظر غیرکارشناسی
در خصوص اینکه شهرداری و شورای شهر به دنبال جمع‌آوری آنتن‌های BTS از سطح شهر است تنها به این بهانه که نمی‌خواهند تهران به مزرعه آنتن‌های BTS تبدیل شود و بهتر است اپراتورها فیبر نوری را جایگزین این آنتن‌ها کنند به سراغ اپراتورهای فعال کشور رفتیم تا نظر آنها را در این خصوص جویا شویم. همراه اول همان‌طور که اشاره شد به جوابیه اکتفا کرد و اپراتور دوم ایرانسل نیز پاسخ نداد و تنها اپراتور سوم رایتل به سؤال‌های «ایران» پاسخ داد.

مجید صدری مدیر عامل اپراتور سوم رایتل در پاسخ به این سؤال که آیا اپراتورها می‌توانند به جای استفاده از آنتن‌های BTS از فیبر نوری استفاده کنند به «ایران» می‌گوید: این اظهار نظر بشدت غیرکارشناسی است چرا که فیبر نوری و آنتن‌های BTS هر کدام در جایگاه خود دارای اهمیت هستند و نمی‌شود گفت می‌توان صرفاً از فیبر نوری در تلفن همراه استفاده کرد.

 

صدری می‌افزاید: از سوی دیگر اپراتورها نیز تا جایی که ممکن است به صورت مشترک از سایت‌های BTS بهره‌برداری می‌کنند تا سایت‌های کمتری در شهر راه‌اندازی شود و فضای کمتری در شهر اشغال کند.

لایحه دهند، قانونی می‌کنیم
نمایندگان کمیته ارتباطات کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این سؤال که آیا شورای شهر و شهرداری‌ها حق دارند جلوی نصب آنتن‌های BTS در شهرها را به خاطر زیباسازی بگیرند و آیا این ناقض توسعه تلفن همراه در تهران و کشور نیست؟ اعلام کردند که باید شهرداری‌ها با اپراتورها برای توسعه تلفن همراه در کشور همکاری کنند.

 

رمضانعلی سبحانی فر، عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس با بیان اینکه شورای شهر نمی‌تواند مانع نصب آنتن‌های BTS برای توسعه تلفن همراه در کشور شود، به «ایران» می‌گوید: اگر اپراتورها احساس می‌کنند مشکلات عدیده‌ای برای آنها در نصب و راه‌اندازی آنتن‌های تلفن همراه ایجاد شده است و نیاز به تصویب قانونی در مجلس دارد، بهتر است لایحه‌ای به ما در مجلس ارائه شود تا ما آن را به قانون تبدیل کنیم تا از این طریق مشکلات توسعه تلفن همراه از پیش روی آنها برداشته شود.

سبحانی فر نماینده مردم سبزوار می‌افزاید: از یک طرف جلوگیری از نصب و راه‌اندازی سایت‌های BTS با بحث توسعه تلفن همراه تناقض دارد و از سوی دیگر چهره شهر با نصب آنتن‌های زیاد زشت و نازیبا می‌شود.

 

از این‌رو ما همیشه در کمیته ارتباطات کمیسیون صنعت و معدن مجلس به اپراتورهای تلفن همراه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توصیه می‌کنیم تا جایی که برای آنها امکان دارد از تسهیلات، امکانات و سایت‌های یکدیگر استفاده کنند و از نصب و راه‌اندازی آنتن‌های جدید صرفنظر کنند ولی این دلیل نمی‌شود که اجازه نصب آنتن‌ها را ندهند.

سیدهادی حسینی، دیگر عضو کمیته ارتباطات کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی نیز اعتقاد دارد که شبکه‌های ارتباطی در تهران وضعیت خوبی ندارد بنابراین باید مسئولان شهری زمینه توسعه تلفن همراه را در شهرهایی مانند تهران تسهیل کنند.

 

سید هادی حسینی نماینده مردم مازندران به «ایران» می‌گوید: تهران شهر بزرگی با نیازهای فراوان است و اکنون وضعیت ارتباطات در تهران از شهرستان‌ها به مراتب بدتر است و اگر شهرداری و مردم بخواهند با اپراتورهای تلفن همراه همکاری نکنند، ارتباطات بهبود نمی‌یابد.

حسینی می‌افزاید: تهران پایتخت کشور است و تمام سفارت‌ها در تهران قرار دارند و میهمانان خارجی در حال رفت و آمد به پایتخت هستند، بنابراین بسیار زشت است که ارتباطات تلفن همراه در سطح شهر تهران پی در پی قطع شود یا از نسل‌های پیشرفته استفاده نشود.

 

در زمینه شبکه‌های ارتباطی در تهران همکاری وجود نداشته باشد، وضعیت ارتباطی تلفن همراه بهبود نیافته و توسعه نمی‌یابد.

عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس با بیان اینکه من به عنوان یک شهروند می‌گویم که همه مکلف هستند در زمینه توسعه شبکه‌های ارتباطی تهران و کشور همکاری کنند، می‌افزاید: به اعتقاد من نباید نظرات شخصی را وارد بحث‌های توسعه کرد.

 

اعضای شورای شهر، نماینده ما نیز هستند و می‌دانند که همه کشور نسبت به پایتخت عرق خاصی دارند و از این‌رو باید پایتخت کشور از نظر ارتباطی در شرایط قابل قبول تری نسبت به سایر شهرها باشد.

شهرداری‌ها اختیارات و قدرت‌های قانونی خاص خود را دارند ولی نباید از چارچوب قانونی خود خارج شوند با این حال به نظر می‌رسد با سختگیری در نصب آنتن‌های BTS در حال خروج از چارچوب خود هستند که باید نمایندگان و سازمان تنظیم و مقررات به عنوان ناظر بر فعالیت‌های اپراتورها وارد عمل شده و مشکلات موجود بر سر راه توسعه تلفن همراه را رفع کنند.

اخبار اجتماعی - ایران

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------