وزیر آموزش و پرورش: یک‌سوم مدارس ایران تاب زلزله ٥ریشتری هم ندارند



 اخبار اجتماعی  ,خبرهای  اجتماعی , آموزش و پرورش

جهانگیری: حمایت خیرین مدرسه‌ساز از آموزش و پرورش مثال زدنی است

آغوش باز مدارس ایران برای خیرین مدرسه‌ساز. اگر تا همین چند سال پیش مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش و دیگران وقتی صحبت از فعالیت‌های داوطلبانه خیرین مدرسه‌ساز می‌رسید، از آنها قدردانی می‌کردند و به برگزاری مراسم‌های مختلف در این‌باره  اکتفا ، حالا این مسئولان دولت و آموزش‌وپرورش‌ هستند که علاوه بر قدردانی‌های همیشه، می‌گویند؛ اداره آموزش‌وپرورش، نیازمند مشارکت مردمی است؛ این از حرف‌های دیروز مسئولان دولتی در هجدهمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان تهران پیداست.

 

نمونه‌اش سخنان «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس‌جمهوری که دیروز در این همایش از نیاز آموزش‌وپرورش به مشارکت مردم برای اداره‌شدن بود. جهانگیری ابتدای سخنانش گفت که بار اداره آموزش‌وپرورش کشور هم به جهت کیفی و هم به لحاظ کمی بار سنگینی است: «برای اداره آموزش‌وپرورش کشور نیازمند مشارکت مردم درهمه بخش‌ها هستیم.»


او در ادامه با قدردانی از اقدامات و تلاش‌های خیرین مدرسه‌ساز گفت: «این میزان حمایت ازسوی خیرین مدرسه‌ساز در آموزش‌وپرورش کشور، انصافا دلگرم‌کننده و مثال‌زدنی است. اقدامات خیرین مدرسه‌ساز به یک الگو برای آحاد جامعه تبدیل شده است. در روزهای نخست تشکیل جامعه خیرین مدرسه‌ساز، تعداد این عزیزان، تعدادی اندک بود اما امروز این کار به یک فرهنگ عمومی درجامعه تبدیل شده و این‌گونه اقدامات در سایر بخش‌ها ازجمله بخش بهداشت و درمان نیز رونق یافته است.»


معاون اول رئیس‌جمهوری اظهار امیدواری کرد که کار خیرین مدرسه‌ساز با حمایت و مشارکت اقشار مختلف مردم روبه‌رو شود و شاهد بهره‌مندی مدارس کشور از تجهیزات و امکانات مناسب باشیم. او از خیرین مدرسه‌ساز به‌عنوان اشخاصی یاد کرد که در جهادی مقدس ورود کرده‌اند و در صحنه عمل کارهای باارزشی انجام می‌دهند: «لازم می‌دانم مراتب سپاس و قدردانی دولت جمهوری اسلامی ایران را از تک‌تک شما خیرین مدرسه‌ساز و خیرین سایر بخش‌ها ازجمله درمان و خدمات اجتماعی اعلام کنم چراکه حمایت‌های نوع‌دوستانه شما گام مهمی درجهت کمک به مردم بزرگوار این کشور است.

 

البته خیرین مدرسه‌ساز نیاز به تقدیر ما ندارند، این عزیزان در معامله‌ای با خداوند بزرگ وارد شده‌اند و به دلیل ارزش فراوانی که برای مردم کشور قایل هستند، دست به این‌گونه اقدامات می‌زنند و بی‌تردید خداوند نیز به زندگی این عزیزان خیر و برکت عطا خواهد کرد.» جهانگیری در ادامه سخنانش با یادآوری این‌که آموزش‌وپرورش یکی از بزرگترین دستگاه‌های اجرایی دولت است، گفت: «همه خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه از دورترین نقاط کشور تا پایتخت از خدمات این وزارتخانه بهره‌مند هستند و فرزندان همه ما با آموزش‌وپرورش سروکار دارند. در قانون اساسی به دولت‌ها تکلیف شده که به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی و پیش‌بینی کنند که آحاد جامعه بتوانند در هرنقطه از کشور از امکانات تحصیل بهره‌مند شوند و در این زمینه با محدودیت مواجه نباشند.»


معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه گفت: در آموزش‌وپرورش تاکنون اسناد مختلفی تدوین شده است: «امیدوارم این اسناد در نظام آموزشی کشور عملیاتی شود، البته ابزارهای مادی و ساخت مدارس و تأمین امکانات مناسب نیز در این زمینه لازم است، چراکه بکارگیری تجهیزات و امکانات نوین ازجمله پیش‌نیازهای کار آموزش‌وپرورش است.» جهانگیری با اشاره به گزارش‌های وزیر آموزش‌وپرورش مبنی بر این‌که ٣٠‌درصد مدارس کشور از نظر استحکام ساختمانی وضع مناسبی ندارند، گفت: «این یک تکلیف بر دوش دولت و دغدغه‌ای برای خیرین است که در مدت زمانی کوتاه این مدارس را مقاوم‌سازی کنند تا دغدغه‌های موجود با توجه به حادثه‌خیزبودن کشور برطرف شود. نیازمند آن هستیم که ابزارها و امکانات مدرن برای مدارس تأمین کنیم و خوشبختانه امروز روال سنتی در مدارس درحال تبدیل‌شدن به شیوه‌های جدید است و بسیاری از مدارس کشور به کلاس‌های دارای امکانات و تجهیزات مدرن مجهز شده‌اند.»


اما این مراسم سخنرانان دیگری هم داشت؛ مثل «علی‌اصغر فانی»، وزیر آموزش‌وپرورش که آمارهای جدیدی را با خودش به هجدهمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان تهران آورده بود. فانی گفت که پس از انقلاب اسلامی به‌طور میانگین روزانه ٧ کلاس درس توسط خیرین درکشور احداث شده و بیش از ٢,٥‌میلیون دانش‌آموز در مدارس خیرساز مشغول تحصیل هستند. او یک آمار مهم دیگر را هم اعلام کرد: «خطر تخریب یک‌سوم مدارس کشور با زلزله ۵ ریشتری» او گفت که درحال حاضر یک‌سوم فضاهای آموزشی کشور استاندارد نیست و با یک زلزله ۵ ریشتری، این مدارس تخریب می‌شود: «نیاز به یک جهاد مدرسه‌سازی در مقاوم‌سازی مدارس داریم که دولت و خیرین می‌توانند زمینه‌های آن را فراهم کنند. مقرر شده است تا آخر برنامه ششم توسعه این یک‌سوم مدارس ناامن و ناایمن را به مدارس ایمن تبدیل کنیم.»


فانی این را هم گفت که پس از پیروزی انقلاب اسلامی روزانه میانگین ٧ کلاس درس توسط خیرین ساخته شده و درمجموع از ٥٠٠‌هزار کلاس درس کشور بیش از ١٠٠‌هزار کلاس درس توسط مشارکت خیرین احداث شده است.


وزیر آموزش‌وپرورش با بیان این‌که مدرسه‌سازی یک صالحه باقی است، گفت: «اکنون ٢,٥‌میلیون دانش‌آموز از بین حدود ١٣.٥‌میلیون دانش‌آموز کشور در مدارس خیّرساز مشغول تحصیل هستند. مدرسه‌سازی، مدرسه‌یاری و مدرسه‌داری از شعارهایی است که درجمع خیرین مطرح می‌کنیم و امروز نیز خیرین فراوانی داریم که در اداره مدرسه، تأمین تجهیزات و هزینه‌های جاری کمک می‌کنند.»


وزیر آموزش‌وپرورش با بیان این‌که در دولت یازدهم شاهد عنایات خاص به آموزش‌وپرورش هستیم، ادامه داد: «با توجه به این‌که آموزش‌وپرورش متعلق به تمام ایران است، یقینا یک وزارتخانه قادر به اداره ١٠٥‌هزار مدرسه با بیش از ١٣‌میلیون دانش‌آموز و یک‌میلیون فرهنگی نیست و همه باید به آموزش‌وپرورش کمک کنند. یکی از سیاست‌های ٥گانه آموزش‌وپرورش در دولت یازدهم توسعه مشارکت است که یکی از مصادیق آن حضور خیرین مدرسه‌ساز، مدرسه‌یار و مدرسه‌دار است.»


وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به میزان تعهدات خیرین مدرسه‌ساز گفت: «سال گذشته بیش از ٧٥٠‌میلیارد تومان تعهد خیرین در مدرسه‌سازی بود و امسال با برآورد اولیه انتظار می‌رود ١٠٠٠‌میلیارد تومان تعهد خیرین در مدرسه‌سازی باشد. در دولت یازدهم شاهد توجه خاص دولت به آموزش‌وپرورش هستیم و دولت به دنبال توسعه مشارکت مردمی در آموزش‌وپرورش است که یکی از مصادیق این مشارکت حضور چشمگیر خیرین مدرسه‌ساز است.»


در ادامه این مراسم رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز هم گزارشی از سابقه فعالیت این جامعه و میزان مشارکت مردم در امر مدرسه‌سازی ارایه کرد و گفت: ٣٥‌درصد مدارس کشور با همت خیرین احداث شده است. محمدرضا حافظی گفت: «حرکت مدرسه‌سازی توسط خیرین، ١٨‌سال پیش درجوار حرم امام رضا(ع) آغاز شد و هیچگاه فکر نمی‌کردیم که این حرکت پرشور ادامه داشته باشد و هر‌سال مجاهدت مردم نسبت به آن بیشتر شود. درحال حاضر ٦٠٠‌هزار خیّر مدرسه‌ساز درکشور و یک‌هزار خیر مدرسه‌ساز در سراسر جهان به امر مدرسه‌سازی برای دانش‌آموزان ایرانی می‌پردازند.»


او ادامه داد: «پیش‌بینی می‌کنیم ضریب مشارکت مردم در امر مدرسه‌سازی در‌ سال‌جاری به ٣٧‌درصد خواهد رسید، یعنی در ‌سال‌جاری ٣٧‌درصد مدارس کشور توسط خیرین ساخته خواهد شد. ٣روز است که ٨٦‌سال را سپری کردم و از خداوند می‌خواهم طول عمر به من بدهد که بتوانم این هدف را به نتیجه برسانم.»  این نخستین‌بار نیست که درباره فعالیت خیرین مدرسه‌ساز در ایران آمارهای مختلفی اعلام می‌شود؛ مثلا همین دوهفته پیش بود که «امان‌الله عباسی»، معاون سازمان نوسازی مدارس کشور گفت تا به‌حال خیرین مدرسه‌ساز   ۱۰۰هزار کلاس درس ساخته‌اند.

 

عباسی، معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور تعداد پروژه‌های در دست ساخت این سازمان در کشور را هم پنج‌هزارو٢٠٠ پروژه اعلام کرد: «سال گذشته درمجموع ١٨٥٠ پروژه در قالب حدود ١١‌هزار کلاس درس با زیربنای یک‌میلیون و٥٢٠‌هزار مترمربع تحویل شد. میزان اعتبار هزینه‌شده برای تحویل این تعداد کلاس درس حدود ٢٠٠٠‌میلیارد تومان است و در‌ سال‌جاری نیز ٢٠٠٠ پروژه آماده و در دو مقطع ابتدای مهر و ایام دهه فجر دراختیار دانش‌آموزان قرار من گیرد.» به گفته او، از مجموع بیش از ٥٠٠‌هزار کلاس درس ساخته‌شده در سال‌های پس از پیروزی انقلاب تاکنون حدود ١٠٠‌هزار کلاس آن توسط خیرین ساخته شده است.


انجمن یا جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور، یکی از بزرگترین سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در ایران است که بیش از ٨٠‌هزار عضو دارد. رئیس این سازمان محمدرضا حافظی است که از خیرین مدرسه‌ساز به نام در شهرستان بروجرد و استان لرستان است و سهم بزرگی در ساخت کلاس‌ها و بسیاری از مدارس در ایران داشته است.


  اخباراجتماعی  -  شهروند

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------