وجود 70 درصد موارد ابتلاء به تب کریمه کنگو کشور در سیستان و بلوچستان



 اخباراجتماعی , خبرهای اجتماعی ,بیماری های عفونی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به توفیق نظام سلامت در کنترل بیماری های عفونی گفت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به عنوان یکی از دانشگاه‌های قطب در خصوص بیماری سل است به گونه‌ای که آزمایشگاه مرجع سل در زاهدان وجود دارد و به دستگاه‌های پیشرفته آزمایشگاهی و تشخیصی این بیماری مجهز است.

به گزارش ایسنا، دکتر طباطبایی افزود: 70 درصد موارد ابتلاء به تب کریمه کنگو کشور در استان سیستان و بلوچستان گزارش می‌شود که 86 درصد موارد در این استان درمان می‌شوند. بیماری شایع تب کنگو از سال 79 وارد سیستان و بلوچستان شده و بیشتر در شهرهای شمالی استان، (زاهدان و زابل) مشاهده شده است.

طباطبایی گفت: تاکنون موردی مبنی بر فوت افراد به دلیل ابتلا به این بیماری گزارش نشده است و خوشبختانه با اطلاع رسانی از طریق رسانه‌ها و بخصوص پخش برنامه‌های آموزشی از طریق صدا و سیمای استان فرهنگ سازی خوبی جهت جلوگیری از شیوع این بیماری شده است.

وی افزود: عامل بیماری خونریزی دهنده‌ی تب‌دار حاد از گروه آربوویروس‌ها بوده و از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود، در آسیا، اروپا و آفریقا وجود داشته و ضمن مرگ و میر بالا، همه گیری‌های داخل بیمارستانی آن شایع است، کنه‌ها در انتقال بیماری نقش مهمی داشته و قصابان، سلاخان، کارکنان کشاورزی، کشتارگاه‌ها، دامپزشکان، پزشکان و شاغلان در آزمایشگاه‌ها از افراد در معرض خطر محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال مشاهده بیماری تب کریمه کنگو در تمام طول سال وجود دارد اما عمده فعالیت ناقل این بیماری در فصل بهار و تابستان به سبب شرایط جوی است.

رئیس مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به این‌که تب کریمه کنگو عمدتا یک بیماری شغلی است که  قصاب ها، دامداران و سلاخان بیشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند، متاسفانه یک چهارم مبتلایان به این بیماری در استان زنان خانه دار و در بعضی موارد دانش آموزان بودند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با تأکید بر اینکه نظارت بر کشتارگاه ها و ذبح دام در استان بیشتر شده است، تصریح کرد: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت «کنه»‌ های عامل بیماری، احتمال بروز بیماری در دام‌ هایی نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو وجود دارد. در صورت بی ‌احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، امکان انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت. لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه، جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: هم استانی ها با تیم های سرشماری برای ارائه اطلاعات خانوار همکاری لازم را  داشته باشند چرا که جمع بندی و تحلیل اطلاعات این سرشماری، به نظام بهداشت و درمان و نیازسنجی برای گسترش خدمات سلامت کمک خواهد کرد.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------