ادامه سیاست بومی گزینی در کنکور/ 13 رشته مستثنی از بومی گزینی



مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: سیاست بومی گزینی همچون سالهای گذشته ادامه می یابد و بر اساس آن غیر از 13 رشته پرطرفدار در بخش های استانی، ناحیه ای و قطبی 80 درصد ظرفیت به داوطلبان بومی اختصاص دارد.
دکتر حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در کارنامه هر داوطلب سهمیه استان بومی داوطلب تعریف شده است و به طور مثال اگر یک داوطلب در استان الف دو سال آخر دبیرستان و یک سال پیش دانشگاهی خود را گذرانده باشد، داوطلب بومی استان الف محسوب می شود.
وی افزود: اما اگر داوطلب در یکی از این سالها در استان ب تحصیل کرده باشد، استان بومی وی محل تولدش محاسبه می شود که ممکن است حتی استان ج باشد بنابراین برای انتخاب رشته داوطلبان باید به موارد بومی گزینی و توضیحات مندرج در دفترچه دقت کنند.
توکلی اظهار داشت: بومی استانی به رشته هایی اطلاق می شود که این رشته ها در همه دانشگاههای استانها وجود دارد. بومی ناحیه ای نیز به رشته هایی اختصاص دارد که در همه استانها نیستند اما چند استان های همجوار باهم یک ناحیه را تشکیل می دهند که در حال حاضر 9 ناحیه بومی در کشور داریم که رشته ها در این ناحیه ها تقسیم بندی شده اند.
وی خاطرنشان کرد: برخی رشته ها نیز تنها در چند دانشگاه وجود دارند که چند ناحیه در مجموع هم رشته های قطبی را در 5 قطب تشکیل می دهند و این رشته ها به عنوان بومی قطبی محاسبه می شوند.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: 80 درصد ظرفیت هر رشته در بومی استان به داوطلبان بومی همان استان پس از کسر سهمیه های قانونی وجود دارد. این وضعیت همچنین در بومی ناحیه ای و بومی قطبی نیز غیر از آن 13 رشته برقرار است و 80 درصد ظرفیت رشته ها به داوطلبان همان مناطق اختصاص دارد.
وی تاکید کرد: 13 رشته پرطرفدار کنکور بر اساس مصوبه قانونی از شمول این میزان از درصد بومی پذیری مستثنی است. در 13 رشته مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی صنایع از گروه ریاضی - فنی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی از گروه علوم تجربی و  حقوق، روانشناسی، حسابداری از گروه علوم انسانی پس از کسر سهمیه قانونی 40 درصد ظرفیت به داوطلبان آزاد و 60 درصد به داوطلبان بومی اختصاص دارد.
توکلی اضافه کرد: اگر پس از اینکه سهمیه های قانونی تکمیل نشود ظرفیت باقیمانده میان داوطلبان آزاد و داوطلبان بومی تقسیم می شود.
وی خاطرنشان کرد: سیاست بومی گزینی برای 13 رشته پرطرفدار کنکور در کنکور سال 91 تغییری نخواهد داشت و همچون گذشته ادامه می یابد.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری گفت: اصلاحات دفترچه در اطلاعیه روز دوشنبه 16 مرداد اعلام می شود. در این اصلاحات اضافه شدن و یا تغییرات ظرفیت برخی از کدرشته ها اعلام می شود.
به گزارش مهر، برخی از اهداف بومی گزینی براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش مشکلات اقامتی و معیشتی دانشجویان و دانشگاه (نظیر مشکل کمبود خوابگاه، افت تحصیلی ناشی از دوری خانواده و مشکلات اقتصادی) و کاهش مهاجرت های درون کشوری است. گزینش بومی باعث خواهد شد تا داوطلبان هر ناحیه با امتیازات در نظر گرفته شده، بتوانند از امکان قبولی بیشتر در رشته های بومی بهره مند شوند.../مهر

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------