واکنش های اساتید دانشگاه ها به خبر استیضاح وزیر علوم



اخبار,اخبار دانشگاه , استیضاح وزیر علوم

 

اخبار دانشگاه - عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی:
نباید وزیر علوم را به دلیل نقاط قوتش استیضاح کرد

عضوهیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد فرآیند مساله استیضاح وزیرعلوم، گفت: کارکرد وزارت علوم مثبت است و نباید وزیرعلوم را به دلیل نقاط قوتش استیضاح کرد.

محمد مهدی فرقانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سیاست وزارت علوم مبنی بر مشورتی شدن انتخاب روسای دانشگاه اظهارکرد: اگردلیل استیضاح وزیراین امر باشد باید گفت انتصاب روسای دانشگاه به شیوه مشورتی مهم ترین نقطه قوت وزیر علوم به حساب می‌آید و نباید به عنوان نقطه ضعفش شناخته و بهانه استیضاحش شود.

وی افزود: ‌انتخاب روسای دانشگاه به شیوه مشورتی جزو ضوابط آیین نامه است؛ چرا که تاکید شده است باید افراد خوشنام که دارای صلاحیت و مقبولیت در جامعه دانشگاهی در کنار سایر شرایط هستند، کاندید شوند.

عضوهیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: افراد خوشنام و دارای صلاحیت جز از طریق مشورت چگونه باید مشخص شوند. آیا هیئت علمی که تربیت نسل‌های آینده را برعهده دارند صلاحیت نظر دادن در مورد رئیس خودشان را ندارند؟

فرقانی با بیان اینکه این امر توهین به جامعه دانشگاهی است، افزود: من به عنوان یک عضو جامعه دانشگاهی این ادعا برایم قابل فهم نیست که افرادی که تربیت نسل‌ها را برعهده دارند، صلاحیت برای انتخاب رئیس خود را ندارند و نداشته باشند.

وی در ادامه در مورد افشای پرونده 3000 بورسیه غیر قانونی توسط وزارت علوم اظهار کرد: چنانچه قرار باشد به دلیل این افشا وزیر استیضاح شود، باید گفت اگر قرار است اولویت دولت مبارزه با فساد باشد فرآیندی که در دوره قبل شکل گرفت باید بررسی و معرفی شود نه اینکه افشای این امر وزارت علوم را آسیب پذیرتر کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: اگر می‌خواهند وزیر را به این دلیل استیضاح کنند، بنابراین مایل هستند روندهای تبعیض آمیز دوره قبل ادامه داشته باشد که در این مورد باید گفت افرادی که در چارچوب قانون بورسیه شده‌اند مشکلی ندارند، اما کسانی که از طریق رابطه بورسیه شده‌اند باید کنار گذاشته شوند.

فرقانی با بیان اینکه دلیل اصلی استیضاح را باید از استیضاح کنندگان پرس و جو کرد، افزود: البته دو دلیل ذکر شده، ‌جزو نقاط قوت وزیرعلوم است و باید به خاطر آن تشویق شود نه تنبیه.

وی در ادامه افزود: به طور کلی اساس برخوردها در هر سطح و زمینه‌ای با دولت فعلی سیاسی است و دلیل آن این است که منتقدان از جناح خاصی هستند که انتخابات گذشته را واگذار کرده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه انتقاد اگر مستند باشد باید پذیرفته شود، گفت: اگر انگیزه این استیضاح فقط سیاسی باشد، ظلم بزرگی به منافع علمی مردم خواهد بود. هر جناحی که مردم را سرخورده کند، کلیت نظام آسیب خواهد دید. بنابراین اگر به مصالح ملی فکر کنیم بسیاری از برخوردها باید اصلاح شود.

 

-------------------------------------


یک عضو هیات علمی دانشگاه شریف:فرجی‌دانا فردی ذی‌صلاح برای وزارت علوم است

عضو هیات علمی دانشگاه شریف، گفت: در شرایط خطیر و دشوار فعلی کشور، استیضاح وزیر موجب ناپایداری و ایجاد خدشه در روند توسعه علمی دانشگاه‌های کشور می‌شود. بنابراین دکتر فرجی‌دانا از هر نظر، فردی برجسته و ذی‌صلاح برای وزارت علوم هستند.

فروهر فرزانه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر بخواهیم در شرایط خطیر و دشوار فعلی کشور عملکرد وزیرعلوم را منصفانه قضاوت کنیم، ایشان عملکرد مثبت و سازنده‌ای تاکنون داشته‌اند و با دانشگاه و دانشگاهیان براساس حسن سلوک رفتار کرده‌اند و مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی قابل پیش‌بینی داشتند.

وی با بیان اینکه بیش از 800 نفر از اساتید کشور طی نامه‌ای حمایت خود را از فرجی‌دانا به ریاست مجلس اعلام کرده‌اند، ادامه داد: تا آنجا که بنده اطلاع دارم، بیش از 800 امضا در حمایت از دکتر فرجی‌دانا جمع‌آوری شده تا این نامه برای دکتر لاریجانی ارسال شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شریف با بیان اینکه دکتر فرجی دانا فردی دانشمند و صاحب‌نظر در حیطه مسئولیت خود هستند، اظهارکرد: وی در امور اجرایی دانشگاه‌ها نیز فرد توانایی است.

فرزانه با اشاره به شیوه انتخاب روسای دانشگاه‌ها به عنوان یکی از دلایل استیضاح وزیرعلوم، ادامه داد: بدیهی است که درهر فرآیندی چنانچه بخواهیم برای یک دانشگاه بزرگی رییس تهیه کنیم، نیازمند مشورت با اهل فن و اهل خبره در آن دانشگاه هستیم؛ چرا که مدیران عالی نظام الزاما شناخت کاملی از توانایی مدیریتی تک تک اعضای هیات علمی ندارند و دراین شرایط ناچار به نوعی نظرسنجی یا استمزاج از اهل فن و اعضای هیات علمی هستیم و این امر به معنی برگزاری انتخابات عام در سطح دانشگاه‌ها نبوده و نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه شریف با اشاره به پرونده سه هزاربورسیه دکتری که خارج از روال قانونی بورسیه دریافت کردند، خاطرنشان کرد: به هرحال در دوره گذشته عده‌ای دانشجوی بورسیه بعضا با سوابق علمی کافی و ناکافی برای ادامه تحصیل و نهایتا استخدام در دانشگاه‌ها برگزیده شده‌اند و عقل و منطق حکم می‌کند در پایان تحصیلات این افراد، جهت استخدام آنها سوابق علمی‌شان مورد بررسی قرار گیرد.

فرزانه افزود: فردی که وارد دانشگاه خواهد شد، ظرف 30 تا 40 سال آینده در دانشگاه خواهد ماند و به آموزش جوانان برگزیده این کشور خواهد پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه این مساله شوخی‌بردار نیست، افزود: فردی که معدل 12 داشته است، نمی‌تواند استاد دانشجویان برگزیده این کشور باشد. بدیهی است که این کار نیازمند بررسی دقیق علمی است.

عضو هیات علمی دانشگاه شریف با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه‌ها، اظهار کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری بر توسعه علمی دانشگاه‌ها تاکید داشتند، به نظر من استیضاح وزیر در شرایط خطیر کشور موجب ناپایداری و ایجاد خدشه در روند توسعه دانشگاه‌های کشور می‌شود.

فرزانه در پایان درباره سیاسی بودن این استیضاح اظهار کرد: از آنجا که تجربه فعالیت سیاسی نداشته‌ام، ترجیح می‌دهم درباره سیاسی بودن آن اظهارنظر نکنم اما اطمینان می‌دهم که فرجی دانا از نظر علمی، پژوهشی و اجرایی در سطح دانشگاه‌ها فردی برجسته و شایسته و ذی‌صلاح است.

اخبار دانشگاه - ایسنا

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------