کوچه پس کوچه ی زندگی جوانان



 زندگی جوانان,از کودکی تا بزرگسالی

 

افراد مراحل مختلفی را در زندگی می گذرانند، این گذران زندگی از نظر زیست شناختی ثابت است. مراحلی از کودکی تا بزرگسالی. در حال حاضر ایران در وضعیتی قرار دارد که اکثر افراد آن جوان هستند. به نوعی می توان گفت یکی از چالش های اساسی جامعه ایران برنامه ریزی برای جوانان است.

پیر و جوان

همین طور که پله های زندگانی طی می شود،افراد به 13 سالگی که می رسند از دیدگاه جامعه شناسان و روان شناسان جزء افراد جوان جامعه محسوب می شوند. رفتار و نگرش هایی که مختص این دوره است. آمار و ارقام نشان می دهد در هر خانواده ایرانی حداقل یک فرد جوان زندگی می کند. با تمام این گفتارها به راستی جوانان در جامعه چه می کنند و چه تاثیری دارند؟

بازنشستگان آموزگاران نسل حاضر

جوانان استخوان بندی و اسکلت کشور و ملت هستند. جوانان با منش و رفتار سالم می توانند آینده جامعه شان را تغییر دهند. شجاعت آنها نشان می دهد که حاضر نشده اند در مقابل خود خواهی شان زانو بزنند.

بازنشستگان و سالمندان امروز الگو فردا جوانان هستند. جوانان با حرکت در کنار افراد مسن زندگی کردن را می آموزند. جوانان زمانی توصیه های والدین ، پدر بزرگ و مادر بزرگ خویش را گوش می دهند که آنها را افراد موفق و با پشتکاری بدانند. آنها با توجه به ریش سفیدان دیروز لازم است خود را برای ایفای نقش در جامعه آماده و ماموریت خویش را در زندگی به خوبی ایفا نمایند.

کلیدهای طلایی زندگی را بیابید

جوانی دوره اگر و آیا زندگی است، به نوعی انتظارات گسترده از یک سو و ناکامی های عمیق از سوی دیگر در این سنین خود را نشان می دهد. بزرگترین مسئولیت جوانان یک کشور آماده شدن برای آینده و مطالعه و کتابخوانی است.کلیدهای طلایی که باز کننده تمام درهای زندگی هستند.

جوانان زندگی عادی و روزمرگی را دوست ندارند.آنها گاهی بلند پرواز می شوند و دستشان به آرزوهایشان نمی رسد و گاهی نگاه شان کودکانه است. والدین از اینکه گاهی آنها را در حال بازی با کامپیوتر می بیننند، عصبانی می شوند و احساس می کنند، آنها به زندگی جدی نگاه نمی کنند. متاسفانه امروزه اکثر جوانان علاقه مند و مجذوب مکان ها و رفتارهایی هستند که به قول معروف عاقبت به خیری ندارد. این اعمال اخلاق، آداب و رسوم، ارزش ها و هنجارهای جامعه را زیر پا می گذارد و به نوعی می توان گفت به ضرر منافع جامعه است.

پتانسیل های جوانی تان را از بین نبرید

استفاده از مواد مخدر، الکل، سیگار به وقت آزاد برخی جوانان رنگ وبوی دیگری داده است و گاهی آنها را تا لبه پرتگاه می کشاند. روزهای پر از خواب و شبهایی که در مهمانی ها شبانه سپری می شود، بخش عمده ای از پتانسیل زندگی جوانان را از بین می برد. شب زنده داری هایی که خطرات خاص خود را دارد. در کنار این امور نوجوانانی که به جای ارتقا سطح مهارتها و توانمندیهای خود بازی با کامپیوتر را انتخاب می کنند و بعد از مدت کوتاهی به نوعی معتاد این بازیها می شوند و زمان طلایی زندگی خود را مقابل تلویزیون از دست می دهند.

در این حالت آنها حرکتی رو به جلو ندارند و در جهت بهبود و ترقی کار مفیدی انجام نمی دهند. چشم انداز آنها برای آینده تاریک است. به نوعی می توان گفت آنها هدفی برای خود مشخص نکرده اند تا در راستای آن رو به جلو گام بردارند.رویاهای آنها سطحی است وعمقی ندارد.

والدین نقشه زندگی را خوب ترسیم کنید

وظیفه والدین، مادربزرگ و پدر بزرگ ها و مدارس این است که مسئولیت پذیری و تعیین آرمان و هدف را به آنها بیاموزند. جوانان سریع و غیر مستقیم یاد می گیرند، والدین لازم است نقشه زندگی شان را طوری ترسیم کنند که در آنها انگیزه ایجاد شود. اگر نسل گذشته نتواند برای حل مسائل جوانان راه حلی پیدا کنند به زودی با نسلی مواجه خواهند شد که در مقابل مشکلات کم می آورند و مشکلات زیادی در اطراف ذهن و زندگی آنها حلقه می زند.نسلی با چنین خصوصیاتی احساس پوچی می کند و به زبانی زندگی اش باری به هر جهت می شود.

جوانان باید انتخاب کنند که می خواهند مانند آب راکد یکجا بمانند و کاری انجام ندهند و یا می توانند چیزی فراتر از آنچه در دنیای امروز و در اطراف شان انتظار می رود انجام دهند و به تحصیل خود ادامه دهند و یا بدنبال شغل مناسبی برای خود باشند. به نسل های قدیمی تر نشان دهند با هوش هستند و مهارت های منحصر به فردی دارند. جوانان صاحب ایده های بسیاری هستند، اگر به هریک از آنها جامعه عمل بپوشانند جامعه ای که در آن زندگی می کنند رو به تعالی گام بر خواهد داشت.

جوانان قدمهایتان را محکم بردارید تا کوچه رویاهای شما راهی نمانده است.....

 منبع: تبیان

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------